Web sitemizde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanıyoruz.
Detaylı Bilgi
1036
Eğitim

Hayat da Eğitim de Eve Sığar

Yusuf DURAN

Koronavirüs salgınıyla birlikte çağımız insanı ve toplumları, bilim-kurgu film senaryolarını bile gölgede bırakan yepyeni bir dünya ile karşı karşıya. 21. yüzyılın hayatı kolaylaştıran, dünyayı akıllı bir telefonun ekranına sığdıran, mesafe kavramını detaya indirgeyen, çaresiz hastalıkların tedavilerini teknolojik imkanlarla mümkün kılan altyapısı maalesef bu virüs karşısında çaresiz kaldı. Karantina uygulamalarından tüm ekonomik ve toplumsal faaliyetlerle beraber eğitim de bu durumdan nasibini aldı.
 
Türkiye’nin de aralarında bulunduğu pek çok devlet koronavirüs önlemleri kapsamında ilk olarak ilköğretimden üniversitelere tüm eğitim kurumlarını tatil etti. Bu süreçte daha çok yüksek öğretim kurumlarının yaygın olarak kullandığı “uzaktan eğitim” uygulaması, ilk ve orta öğretim eğitim faaliyetlerinin devam etmesi açısından bir anda ön plana çıktı. Koronavirüs tedavisi karşısında çaresiz kalan teknolojik altyapı; okul-sınıf, öğrenci-öğretmen ekseninde devam eden eğitimi bir anda “online-çevrim içi” boyutuna taşıdı. Eğitimin fiziksel ortamı dijital bir ortama dönüştü. Televizyon, internet, bilgisayar ve akıllı telefonun bulunduğu her ev bir eğitim yuvası oldu. Yaşanan yeni dönemi, uzaktan eğitim uygulamalarını, sistemin artılarını eksilerini, sonraki döneme getireceği yenilik ve değişimleri Eğitimci Derya Kargılı ile masaya yatırdık.
 
“OKUL DÖRT DUVAR DEĞİLDİR”
Yaşadığımız uzaktan eğitim tecrübesi hakkında bazı öğrenci ve velilerin okul dışında herhangi bir yerde alınacak eğitimin yeterli olmayacağına dair bir düşünceye sahip olduğunu öncelikle belirten Derya Kargılı, Türk Sineması’nın unutulmaz klasikleri arasında yer alan “Hababam Sınıfı”nın değerli eğitimcisi Mahmut Hoca'nın bir sözünü hatırlatıyor: “Okul sadece dört yanı duvarlarla çevrili, tepesinde dam olan yer değildir. Okul her yerdir. Sırasında bir orman, sırasında dağ başı. Öğrenmenin, bilginin var olduğu her yer okuldur.”

Kargılı, uzaktan eğitimi öğrencilerin herhangi bir zaman ya da yere bağlı kalmadan, akıllı telefon, tablet ya da bilgisayar gibi cihazlar vasıtasıyla öğrenme deneyimi yaşadıkları sistem olarak nitelendiriyor ve ekliyor: “Uzaktan eğitimde öğrenciler bir sınıf ortamında bulunmaz ancak istedikleri zaman, istedikleri yerden eğitim almalarına olanak sağlanır.”

Süreçte ebeveynlere büyük sorumluluklar düştüğünü söyleyen Derya Kargılı, ailelerin verimli bir uzaktan eğitim için karantina sürecine hakim olmasını ve planlamalarını buna göre yapmalarını tavsiye ediyor. Kargılı’ya göre, çocuk zamanı iyi yönetmeli, yaptığı planla hangi saatte ne yapacağını bilmeli. Her gün aynı saatte uyumalı, her gün aynı saatte kahvaltı-yemek rutinini yerine getirip ders dinlemeye geçmeli. Okuldaki düzen evde de sağlanmalı.
 
“MEB HIZLA ÖNLEM ALDI”
Derya Kargılı’ya, ülkemiz ve dünya ülkelerinin koronavirüs önlemleri kapsamında aldıkları ilk tedbirlerden birinin okulları tatil etmek olduğunu, ülkelerin geleceklerinin teminatı olan gençlerini “ilk koruma altına alınacaklar” listesinin başına yerleştirdiğini hatırlatıyoruz.

Bu konuda şunları söylüyor: “Milli Eğitim Bakanlığı çok hızlı hareket ederek okulların tatiline karar verdi. Kesinlikle doğru ve yerinde bir karardı. Çünkü salgının yaygınlaşmasının en çok olabileceği alanlar toplu alanlardır. Her ne kadar okullar çocukların hijyeni açısından rutin ve sıkı temizliklere tabi tutulsa da böylesine hızlı yayılan bir salgın için okulların eğitime devam etmesi virüs yayılımını artıracaktır.”
 
EN İDEALİ ÖRGÜN EĞİTİM
Örgün eğitim ile uzaktan eğitim sürecinin genel bir kıyaslamasını yapan Derya Kargılı, “Öğretmenin sınıfta bire bir ders anlatmasının yerini uzaktan eğitim tabii ki tutamaz.” diyor ve ekliyor: “Örgün eğitim, öğrenci ile öğretmenin sınıf ortamında yüz yüze anlatımda buluştuğu bir eğitimdir. Örgün eğitim elbette ki interaktif olarak devam ettiği için öğrenciye sağladığı fayda daha yüksek ve verimlilik de eş değerli olarak yüksektir. Aynı zamanda çocuğun akran ile bir arada olması, sosyalleşmesi, öğretmenin öğrenciyle interaktif olması, eğitimin yadsınamaz önemli bir ihtiyacıdır. Uzaktan eğitimde sanal ortamda öğretmen ve öğrenci buluşabiliyor, bunun sınıf ortamı gibi verimli olmasını beklemiyoruz. Bu durum öğrenci ve öğretmen arasında teknik bir konuya dönüşüyor. Bu da öğrenci - öğretmen diyaloğu, sosyalleşme ve etkin öğrenme metotlarının çok daha geride kalmasına sebep veriyor.”

Değerlendirmesinin hemen ardından uzaktan eğitim modeliyle öğretmen-öğrenci ilişkisinin teknik bir boyut kazandığını ve bu durumun uzaktan eğitimin kalitesine etkisini merak ediyoruz.

Kargılı, örgün eğitimin faydasını, “Unutmayalım ki en iyi iletişim yüz yüze aynı ortamda yapılan iletişimdir.” diyerek tekrar vurguluyor. Uzaktan eğitim çalışmalarını ise, “Okulların tedbir tatilinde bakanlığın aldığı bu karar, öğrencilerin okuldan kopmamalarını sağlamak, bilgilerini diri tutmak adına yapılmış bir çalışmadır. Aynı zamanda bu uzun süreçte öğrencilerin evde akademik çalışmaları da sürdürmeleri için yapılan bir uygulamadır.” diyerek yorumluyor.
 
eba PORTALI VE eba TV
Ülkemizde uzaktan eğitim çalışmaları 23 Mart tarihinden itibaren eğitim bilişim ağı(eba) portalı ve TRT bünyesinde kurulan üç eba TV kanalıyla sağlanıyor. Derya Kargılı’dan bu çalışmalar hakkındaki düşüncelerini rica ediyoruz. Kargılı’ya göre Milli Eğitim Bakanlığı’nın kısa zamanda aksiyon alarak eba TV kanallarını kurması ve aynı zamanda kurulan 6 stüdyoda hızlı bir şekilde ders anlatım videolarına gönüllü öğretmenler tarafından başlanması ve hemen akabinde 1 hafta sonrasında bunu yayına koyması çok büyük bir organizasyon. İlk hafta eba TV’nin sorunsuz ilerlediğini, eş zamanlı olarak maalesef eba portalının ülkenin internet altyapı yetersizliğinden dolayı ciddi sorunlar yaşadığını hatırlatan Derya Kargılı, “Unutmayalım ki uzaktan eğitim Türkiye’de ilk defa uygulanan bir eğitim sistemidir. Dünyanın hiçbir yerinde internet altyapısı 18 milyon öğrencinin aynı anda sisteme giriş yapmasını destekleyecek nitelikte değildir. Bu nedenle ilk hafta yaşanan sorunlar kısa sürede giderilmiş olup eba’da yapılan ders programlarının sınıf bazında saatlere ayrıştırılması eba internet girişini biraz daha rahatlatmıştır.” diyerek sistemdeki aksaklıkların giderildiğini ifade ediyor.
 
eba PERFORMANSI
eba portalı içeriği 1. sınıftan 12. sınıfa kadar binlerce ders, soru, sınav, konu anlatımı ve uygulama vb. içeriyor. Portalın örgün eğitimi destekleyen bir yardımcı kaynakken koronavirüs sürecinde uzaktan eğitimin ana kaynağı olduğu vurgusunu yaparak eğitimci Derya Kargılı’dan eba portalının bu süreçte ihtiyaca hizmet edip etmediği ve ders içerikleri konularında değerlendirme yapmasını istiyoruz. Kargılı, “eba portalı özellikle devlet okulu öğrencileri için mevcut süreçte ihtiyaca hizmet veren bir program olmuştur. Özel okullarda okuyan öğrenciler mevcut müfredatın biraz daha ilerisinde oldukları için bu öğrenciler eba tekrar amaçlı olarak hizmet vermiştir.” diyerek merakımızı gideriyor. eba TV hakkında da değerlendirme yapan Kargılı’ya göre televizyon dersleri özellikle 1. sınıf ve 6. sınıf seviyesine kadar olan gruplarda daha eğlenceli hale getirilebilir. “Bu süreçte evde sıkılan çocuklar için biraz daha eğlenceli ders içerikleri olabilirdi.” diyen Kargılı, eba TV yayınına destek veren öğretmenleri de unutmuyor: “Mesleğinde yetkin öğretmenlerimiz anlatmış, hepsine teşekkür ederiz.”
 
3 AYRI PLATFORM ÖNERİSİ
eba portalında ilk hafta yaşanan sıkıntıları, sonrasında yapılan çalışmaları ve sistemin daha aktif kullanılması konusundaki önerilerini Kargılı şöyle sıralıyor: “Daha önce belirttiğim gibi, bir platform üzerinde yoğunluk ya da giriş sıkıntısı yaşamamak için her sınıf seviyesine uygun ders saatleri konulması gerekmektedir. MEB, uzaktan eğitimin başladığı 2. gün zaten bu uygulamayı devreye geçirmiştir, internet girişleri daha kullanılabilir bir hal almıştır. Bir diğer önerim ise eba ilkokul, eba ortaokul, eba lise şeklinde ayrı internet platformları olsaydı daha iyi olurdu. Her seviye ayrı saatlerde internet ortamına bağlansaydı…  Çok daha verimli olurdu ve kendi sınıf öğretmenleri ile e-okuldan alınan listeler ile gruplar oluşturulabilseydi. Her öğretmen öğrencisiyle başka bir uygulamaya gerek kalmadan online görüşme fırsatı bile yakalayabilirdi."
 
ALTERNATİF UYGULAMALAR
Peki süreç içerisinde okullar da kendi imkanları ve kadrolarıyla mevcut uygulamalara ek yeni yöntemler geliştiriyor mu? Bu konuda ne gibi alternatif çalışmalar yapılıyor? Uzmanımız Derya Kargılı’ya soruyoruz… Kargılı, birçok okulun zoom, skyp, webex gibi online programlara yöneldiğini ifade ediyor: “Bu programlar öğrencilerle aynı ortamda buluşmak için belki faydalı oldu.” diyen Kargılı’ya göre uygulamalar akademik bilgi paylaşımında öğrencinin öğretmeni verimli dinlemesinde ya da tekrar yapmasında zayıf kaldı. Derya Kargılı, süreçteki kendi deneyimlerini ise şöyle anlatıyor: “Biz okul olarak öğrencilerimizin kendi öğretmenlerinin sınıf ortamında ders anlatımlarını videoya aldık ve youtube kanalına yükledik. Bu yöntemin, öğrencinin istediği zaman videoyu durdurması, kendi sınıf ortamında öğretmenini görmesi ve rahat dinlemesi, not alması açısından verimliliği biraz daha fazla olmuştur. Ayrıca sadece dersle kalmayıp sosyal çalışmalar da yapıldı, örneğin bir müzik resitali, bir sanat ekinliği ve bir spor çalışması gibi…”
 
EBEVEYNLERİN GÖREVLERİ
Uzaktan eğitim sürecinde öğrencinin eğitim faaliyetlerini takip etmek ve çocuğu motive etmede en büyük rol kuşkusuz anne ve babaya düşüyor. Eğitimci Derya Kargılı, çocuklarının eğitimini takip noktasında ebeveynlere bir dizi tavsiyede bulunuyor:

  • Çocuğun motivasyonu takip edilerek, olumlu iletişim kurularak uzaktan eğitimin sağlıklı geçmesine destek olunmalıdır. Ailelerin öğrencilerde panik ve kaos oluşturmadan süreci yönetmesi ve eğitim hayatlarının aksamaması için sağlıklı iletişim ve takiple destek olması gerekir.
  • Çocuklarımıza derslerin yeniden başlayacağını anlatalım. Bu kez okula giderek değil, televizyon ya da belirtilen diğer kanallardan. Disiplinin, öğrenmenin, zamanı iyi kullanmanın devamı için. Bu sıra dışı günlerde elimizden geldiğince günlük hayata devam edebilmemiz için.
  • Anlatırken "virüs", "korona", "hastalık", "ölüm", "salgın" gibi sözleri pek kullanmayalım. Hele de somut dönemdeki çocuklarımız için hiç vurgulamasak daha iyi. Gereksiz korku ve kaygı yaymadan, durumu en olumlu şekilde açıklayalım.
  • Bu dönemde sağlığımızı daha iyi koruyabilmemiz için evde kalmamız, daha çok temizliğimize dikkat etmemiz gerekiyor. Bu yüzden süreci çocuklara, “Okul bu şekilde devam edecek." diye anlatabiliriz. Neden derlerse, "Uzmanlar, doktorlar böyle öneriyor, biz de uyguluyoruz." şeklinde cevap verebilirsiniz.
  • Ebeveynler olarak onların rahat öğrenebilecekleri ortamda olmalarına yardımcı olalım. Belki uygun bir oda, belki rahat konsantre olabilecekleri sakin bir köşe.
  • "Al yavrum meyve ye, seversin." diye odalarına yiyecek- içecek taşımaktansa derslere, öğrenmeye ilgi göstererek destekleyelim çocuklarımızı. Hatırlayın, amacımız dikkatlerini dağıtmak değil, dikkati odaklamak.
  • Derslerle ilgili konuşurken öğrendiklerimizin değerli olduğunu hissettirelim onlara. "Ben anlamam sen yap." gibi bir tavırla ilgisiz durmayalım. Bu durumu beraber yaşadığımızı fark ettirelim. Biz de kitap okuyabiliriz örneğin. İsteyen de örgüsünü örer. Ama biz de konsantre olup bir şeyler yapalım.
  • "Ben matematiği hiç yapamazdım okulda.", "Ben tarih sevmem." gibi yorumlarla çocuklarımızı kendi deneyimlerimizle etkilemeyelim. Hatırlayalım, biz onların rol modeliyiz. Söylediğimiz her söz, her davranışımız çocuklarımızı etkiliyor. Bunun farkında olarak konuşalım.
ENGELLİ ÇOCUKLARIN DURUMU
Ülke genelinde 400 bine yakın çocuğun özel eğitim desteği aldığını belirten Kargılı, örgün eğitime gidemeyen ve rehabilitasyon merkezlerinde özel eğitim alması gereken bireylerin uzaktan eğitime dahil olmamasının engelli çocuklara sahip aileleri tedirgin ettiğini söylüyor.

Özel eğitimin kesintisiz yapıldığını ifade eden Kargılı, “Özel eğitimde yazın bile tatil yoktur. Eğitime yaklaşık 45 günlük ara verilmesi, özel çocukların gelişimini olumsuz etkileyecektir. Ben engelli bireyler için de online eğitim verilmesi gerektiği kanısındayım. MEB’in, özel eğitim desteği alan çocuklar için de uzaktan eğitim programı hazırlamış olması faydalı olurdu. Bu süreç 30 Nisan’dan sonra da devam ederse bence değerli bakanımız konu ile ilgili duyarlılık gösterecektir.” diyerek engellilerin uzaktan eğitimi konusunda umutlu olduğunu ifade ediyor.
 
TELEVİZYONU DAHİ YOKSA…
Uzaktan eğitim sürecinde internet erişimine sahip olmayan hatta evinde televizyon olmadığı için uzaktan eğitim uygulamasından mahrum kalan öğrencilerin durumunu soruyoruz Derya Kargılı’ya. Bu öğrencilerin durumunu kabul edilemez olarak niteleyerek şunları söylüyor: “İnternet erişimi olamayan ya da evinde televizyon olmaması koşulunda hiçbir öğrencinin uzaktan eğitimden mahrum kalması, akranları gibi eğitimini devam ettiremiyor olması, elbette ki kabul edilecek bir durum değildir. Bence böyle durumlarda ilgili aileler tespit edilip bakanlıkça gerekli televizyon ihtiyaçları giderilebilir. Bu durum çocukların eğitimden geri kalmamaları için bir çözüm olabilir.”
 
OKUL TATİLİ UZARSA…
Koronavirüsün yayılımı, tedavileri konusundaki belirsizlik, karantina sürelerinin uzaması okulların tatil sürelerini de artırıyor. Derya Kargılı’dan yaşanan tehdidin uzaması durumunda eğitim konusunda yaşanabilecek senaryoları değerlendirmesini istiyoruz… Kargılı, böyle bir olasılık durumuna karşı Milli Eğitim Bakanlığı’nın senaryolarını hazırladığını belirterek şöyle konuşuyor: “Geçtiğimiz günlerde değerli bakanımız Sayın Ziya Selçuk, ‘Kısa dönemde okul açılabilir, ya tatil bir süre uzayacak, belki de dönem kapanacak fakat bizim oluşacak durum için 3 senaryomuz var.’ dedi. Yazın da olsa telafi programının yapılacağını dile getirdi.”
 
SINAVLARIN DURUMU
Salgın tedbirleri kapsamında ülkemizde bahar döneminde yapılması planlanan birçok sınav ertelendi, fakat 8. sınıfların gireceği LGS sınavı ile 12. sınıfların gireceği üniversite sınavları zamanında yapılacak. Derya Kargılı’dan sınavlara hazırlanan öğrenci, öğretmen ve velilerin yaşadıkları sıkıntılı süreci yorumlamasını istiyoruz. Kargılı öğrencilerin bakış açısından durumu şöyle değerlendiriyor: ”Sınava hazırlık zorlu bir süreç, öğrenciler akademik olduğu kadar mental olarak da bu sürece hazırlanıyor. Sınavın ertelenmesi öğrencilerin mental anlamda çöküşe geçmesine neden olurdu. Düşünsenize 12 -13 yaşındaki çocuklar bir günde yaşamlarının ve düzenlerinin bozulması ile karşı karşıya kaldılar. Onlara yarınlara güvenme ve her şeyin düzeleceği mesajını vermek adına sınav ertelenmemeli. Tabii gerekli sağlık önlemleri alınması ve bu şartlarda sınav yapılması sağlanmalı.”

Kargılı’ya göre veliler de hem maddi hem de manevi olarak sınavlara yatırım yaptılar. Veliler yeri geldiğinde çocuklardan daha büyük heyecan yaşıyorlar ve çocuklarının gelecekleri için kaygı duyuyorlar. Kargılı, velilerin de sınavın yapılması düşüncesinde olduğunu belirterek herkesin sınava büyük ümitler bağladığına ifade ediyor.

Öte yandan eğitimciler boyutunda bakıldığında, “Bizim işimiz öğretmek ve bu süreci yönetmek. Bizler MEB'in bize öngördüğü koşullarda süreci yönetmek ve her durumda hazır olmak zorundayız.” şeklinde yorumlarını ifade ediyor.
 
DERYA KARGILI KİMDİR?
1986 yılında Ankara’da doğan Derya Kargılı, okul öncesi eğitim öğretmenliği ve aynı zamanda coğrafya lisans eğitimleri aldı. 10 yıldır Yiğit Eğitim Kurumları’nda çalışan Kargılı, bu süreç içerisinde bir dönem idari kadroda, son beş yıldır ise yönetim kadrosunda görev alıyor. Kargılı, LGS sınavı öğrencilerinin sınava hazırlık sürelerinde birçok çalışmaya dahil olarak süreci yakinen takip eden ve görüşlerine ihtiyaç duyulan eğitim uzmanları arasında bulunuyor. Derya Kargılı, evli ve bir çocuk annesidir.

 

Bağımlılık

Hilal-i Ahdar’dan Yeşilay’a 104 yıllık mücadele

1082Mart2024
Alkol Bağımlılığı

Yeşilay’ın ilk gençlik teşkilatının kuruluşu "Türkiye İçki Aleyhtarı Gençler Cemiyeti"

1082Mart2024
Yaşam

Yeşilay gençliği seviyor, gençlik Yeşilay’ın varlığını hissediyor

1082Mart2024
Bağımlılık

Yeşilay ülküsünün yılmaz neferleri: Yeşilay kadınları

1082Mart2024
Bağımlılık

Ulusaldan evrensele Yeşilay mücadelesi

1082Mart2024
Bağımlılık

Yeşilay’ın dünyada örnek alınan öncü modeli: YEDAM

1082Mart2024
Tütün Bağımlılığı

Elektronik Sigara Gerçeği! Çocuklar ve Gençler Yalanlarla Kandırılıyor

1081Şubat2024
Alkol Bağımlılığı

“Çocukların ve Gençlerin Elektronik Sigaraya Erişimleri Hızlı Bir Şekilde Engellenmeli”

1081Şubat2024
Tütün Bağımlılığı

“Elektronik Sigara, Dünyanın Baş Belasına Dönüşmüş Durumda”

1081Şubat2024
Tütün Bağımlılığı

“Çok Uluslu Tütün Şirketleri, Nikotin Bağımlısı Bir Nesil Oluşturmak İstiyor”

1081Şubat2024
Tütün Bağımlılığı

“Elektronik Sigaralar Mutlak Zararlı ve Bağımlılık Yapıcıdır”

1081Şubat2024
Tütün Bağımlılığı

“Elektronik Sigaraya Erişim Bu Kadar Kolay Olmamalı”

1081Şubat2024
Alkol Bağımlılığı

Alkol Bağımlılığı Bireyi ve Toplumu Tehdit Ediyor

1080Ocak2024
Alkol Bağımlılığı

Alkolün Güvenli İçilebilecek Bir Miktarı Yoktur

1080Ocak2024
Alkol Bağımlılığı

Sosyal Hizmet, Tedavinin En Önemli Yapı Taşlarından Bir Tanesi

1080Ocak2024
Bağımlılık

Kadınlar Bağımlılık Sürecinde Yalnız Kalıyor

1080Ocak2024
Alkol Bağımlılığı

Alkolle Mücadelenin Yolu; Vergilendirme, Erişim Kısıtlamaları ve Pazarlama Yasaklarıdır

1080Ocak2024
Alkol Bağımlılığı

Alkol Bağımlılığına Uluslararası Yaklaşımlar

1080Ocak2024
Yaşam

Savaş, Halk Sağlığını Onarılamaz Biçimde Etkiliyor

1079Aralık2023
Yaşam

“Medyada Yaratılan Algı; Haklıyı Haksız, Doğruyu Yanlış, Güzeli Çirkin Olarak Konumlandırabiliyor”

1079Aralık2023
Yaşam

“Savaşlar, Savaşanları Olduğu Gibi Savaşmayanları Da Olumsuz Etkiler”

1079Aralık2023
Yaşam

“Artık Savaşlar Sadece Sahada Değil, Dijital Dünyada Da Gerçekleşiyor”

1079Aralık2023
Yaşam

“Çocuklardaki ‘Güvenli Dünya’ Algısı Zarar Gördü”

1079Aralık2023
Yaşam

Toplumsal Kaygı Bozuklukları Bağımlılıklara Neden Olabilir Mi?

1079Aralık2023
Bağımlılık

Bağımlılık Herkesi Etkileyen Genel Bir Sorundur

1078Kasım2023
Bağımlılık

Kadınlar Bağımlılıkta Da Ayrımcılıkla Karşı Karşıya Kalıyor

1078Kasım2023
Bağımlılık

Bağımlılığın Ve Şiddetin Doğasında Ortak Ve İç İçe Faktörler Vardır

1078Kasım2023
Bağımlılık

“Anne Veya Eşin Bağımlılık Sorunu Olan Bireye Yönelik Tutum Ve Davranışları Tedavinin Seyrini Etkiliyor”

1078Kasım2023
Yaşam

Kadına Yönelik Şiddete Karşı: 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü

1078Kasım2023
Sağlıklı Yaşam

Sağlıklı Nesiller İçin Sağlıklı Gebelik

1078Kasım2023
Yaşam

Yeşilay Kadınları Güçlenerek Büyüyor

1078Kasım2023
Yaşam

Dijital Çağda En Kırılgan Grup Çocuklar Ve Gençler

1077Ekim2023
Teknoloji Bağımlılığı

“Dijital Bağımsızlık En Önemli Gündemimiz Olmalı”

1077Ekim2023
Teknoloji Bağımlılığı

“Sağlıklı Teknoloji Kullanımında Teknoloji Amaç Değil, Araçtır”

1077Ekim2023
Teknoloji Bağımlılığı

Çocuklarda Ekran Bağımlılığı

1077Ekim2023
Teknoloji Bağımlılığı

Dijital Bağımlılıktan Uzak, Hayata Yakın Olun!

1077Ekim2023
Yaşam

“Notların Telafisi Vardır, Ancak Zedelenen Öz Güvenin Telafisi Meşakkatlidir”

1076Eylül2023
Eğitim

“Başarının Sırrı Çocuğu Tanımaktan Geçiyor”

1076Eylül2023
Eğitim

Ziller Minikler İçin Çalıyor… Okula Uyum Süreci İçin Öneriler

1076Eylül2023
Eğitim

Çocuğun Okul Başarısını Artırmanın 15 Etkili Yolu

1076Eylül2023
Eğitim

Çocuğunuza Zaman Yönetimini Nasıl Öğretebilirsiniz?

1076Eylül2023
Yaşam

“Günümüzde Ruh Sağlığını Korumak Daha Zor Ve Daha Önemli Hale Geldi”

1075Ağustos2023
Bağımlılık

Bağımlılık Ve Ruh Sağlığı İlişkisi Karşılıklıdır

1075Ağustos2023
Yaşam

“Çocuk Olumsuz Duyguları Makul Düzeyde Deneyimlemeli”

1075Ağustos2023
Bağımlılık

Bağımlı Bireylere Doğru Yaklaşım Nasıl Olmalı?

1075Ağustos2023
Yaşam

Koruyucu Ruh Sağlığıyla Tanışın

1075Ağustos2023
Tütün Bağımlılığı

“Tütün Kontrolü Toplumsal Gündemin Ana Konusu Yapılmalı”

1074Temmuz2023
Tütün Bağımlılığı

“Asıl Mücadele Tütün Endüstrisi İle Mücadeledir”

1074Temmuz2023
Tütün Bağımlılığı

“Zararsız Tütün Olması Mümkün Değildir”

1074Temmuz2023
Tütün Bağımlılığı

“Elektronik Sigaraların Ülkeler Tarafından Teşvik Edilmesi Sorumsuzluk Örneğidir”

1074Temmuz2023
Tütün Bağımlılığı

“Tütün Şirketleri, İnsanların Sigara İçmek İstemeyecekleri Bir Günün Geleceğini Biliyor”

1074Temmuz2023
Yaşam

“Sağlıklı Etkileşim Ancak Empati İle Olur”

1073Haziran2023
Yaşam

“Empati Gelişimi Bebeklikte Başlar”

1073Haziran2023
Yaşam

“Empati Bir Duygudaşlık Göstergesidir”

1073Haziran2023

Toplumsal Duyarlılığın Vücut Bulmuş Hâli: Gönüllülük

1073Haziran2023
Yaşam

Yeşilay, TİSK Ve TÜMOSAN Depremzede Çocuklar İçin Güçlerini Birleştirdi

1073Haziran2023
Yaşam

Dayanışma Ruhu Kültürel Kodlarımızda Var

1072Mayıs2023
Yaşam

“İyi İletişim Ve Doğru Bilgi Kaygıyı Azaltır”

1072Mayıs2023
Yaşam

Afetlere Dirençli Şehirler Nasıl İnşa Edilmeli?

1072Mayıs2023
Yaşam

Sıfır Maliyetle Kentsel Dönüşüm Mümkün

1072Mayıs2023
Yaşam

“Bugünün Gençleri Üst Kuşaklardan Çok Daha İyiliksever Ve Dayanışmacı”

1072Mayıs2023
Yaşam

Millî Birlik Ve Beraberlik Kodlarımızda Var: Millî Mücadele’den Kahramanmaraş Depremine Toplumsal Kenetlenme

1072Mayıs2023
Yaşam

“Bir An Önce Normalleşmeliyiz”

1071Nisan2023
Yaşam

Dijital Medya Çocuğu Sosyal Hayattan Koparıyor

1071Nisan2023
Yaşam

“Hey Çocuk! Bırak Tabletini Sakince Kitabın Kapağını Aç! Kalbini Aç…”

1071Nisan2023
Yaşam

Mutlu Bir Çocukluk İçin Projeden Çok Daha Fazlası Gerekiyor

1071Nisan2023
Yaşam

Çocuk Gülerse Dünya Güler

1071Nisan2023
Yaşam

Hilal-i Ahdar’dan Yeşilay’a

1070Mart2023
Yaşam

Sivil Toplum Kuruluşları Ve Gönüllülüğün Gücü

1070Mart2023
Yaşam

STK’lar Tek Yürek Oldu: Yüzyılın Felaketi Sonrası Gönüllü Dayanışması

1070Mart2023
Bağımlılık

Bağımlılıklarla Karşı Gönüllü Mücadele

1070Mart2023
Yaşam

Çocuklar İçin Gönüllülük Neden Gerekli?

1070Mart2023
Yaşam

“Tedavi Edilmeyen Kaygı Bozuklukları Kronikleşme Eğilimindedir”

1069Şubat2023
Yaşam

İklim Değişikliğinin Ortaya Çıkardığı Kaygı Hâli: Eko-Anksiyete

1069Şubat2023
Yaşam

Yeni Krizlerin Getirdiği Belirsizlikler Küresel Kaygıyı Körüklüyor

1069Şubat2023
Bağımlılık

“Kaygılar Bağımlılığı Tetikleyebildiği Gibi Bağımlılıklar Da Kaygıyı Besleyebilir”

1069Şubat2023
Yaşam

“Çocukları Kaygıları Nedeniyle Utandırmayalım, Usandırmayalım, Cezalandırmayalım”

1069Şubat2023
Yaşam

Sosyal Medya Kullanımı Kaygıları Tetikliyor

1069Şubat2023
Tütün Bağımlılığı

Sigara İle Mücadelede En İyi Politika, Çocuk Ve Gençleri Tütünsüz Ortamda Büyütmektir

1068Ocak2023
Tütün Bağımlılığı

YEDAM’ın Kişiye Özel Programlarıyla Sigaraya “Dur” Deyin

1068Ocak2023
Tütün Bağımlılığı

Örnek Vakalarla Tütün Bağımlılığı Tedavisi

1068Ocak2023
Tütün Bağımlılığı

Tütün Bağımlılığı Vücudumuza Neler Yapıyor?

1068Ocak2023
Tütün Bağımlılığı

Sigarayı Bıraktığınızda Vücudunuzda Neler Oluyor?

1068Ocak2023
Alkol Bağımlılığı

Dünyada Alkol Kullanımı Ve Önleyici Politikalar

1067Aralık2022
Alkol Bağımlılığı

Alkol Bağımlılığını Önlemeye Dair Yasal Düzenlemeler

1067Aralık2022
Alkol Bağımlılığı

Alkolün Bir Diğer Karanlık Yüzü: Şiddet Ve Alkol İlişkisi

1067Aralık2022
Alkol Bağımlılığı

Ebeveynler Alkol Kullanan Gence Nasıl Yaklaşmalı?

1067Aralık2022
Alkol Bağımlılığı

Sevdiklerimizi Alkol Bağımlılığından Nasıl Koruruz?

1067Aralık2022
Alkol Bağımlılığı

Alkolsüz Hayat Neler Kazandırıyor

1067Aralık2022
Alkol Bağımlılığı

Alkol Vücuda Neler Yapıyor?

1067Aralık2022
Teknoloji Bağımlılığı

“İletişim Yoluyla Kendimizi Var Ediyoruz”

1066Kasım2022
Bağımlılık

“Bireyi Bağımlılığa Götüren Duygusal Yalnızlıktır”

1066Kasım2022
Yaşam

“İnsan İnsana Şifadır, Umuttur, Yoldur”

1066Kasım2022
Bağımlılık

Güvene Dayalı İletişim Bağımlılıklardan Koruyor

1066Kasım2022
Yaşam

Sanal İletişim Gerçek İletişimin Yerini Tutar Mı?

1066Kasım2022
Teknoloji Bağımlılığı

“Dijital Oyun Bağımlılığı Ciddi Bir Sorun”

1065Ekim2022
Teknoloji Bağımlılığı

“Teknolojiyi Doğru Kullanmayı Öğrenmeliyiz”

1065Ekim2022
Teknoloji Bağımlılığı

Dijital Dünyada Eğitim Şart

1065Ekim2022
Teknoloji Bağımlılığı

Dijital Dünyada Bizi Neler Bekliyor?

1065Ekim2022
Teknoloji Bağımlılığı

Sanal Ortam Güvenliğinin Teminatı: Siberay

1065Ekim2022
Teknoloji Bağımlılığı

Rakamlarla Dijital Dünya

1065Ekim2022
Teknoloji Bağımlılığı

TÜİK Araştırma Sonuçlarına Göre Türkiye Dijitalleşiyor

1065Ekim2022
Yaşam

“Proje Çocuklar Kuklaya Dönüşüyor”

1064Eylül2022
Yaşam

“Mutlu Bir Aile İçin Her Şey Mükemmel Olmak Zorunda Değil”

1064Eylül2022
Yaşam

Değerler Eğitimi Bu Dünyanın Bir İhtiyacı

1064Eylül2022
Bağımlılık

TBM İle Her Yıl Milyonlarca Kişiye Ulaşıyoruz

1064Eylül2022
Bağımlılık

Yaşam Becerileri Bağımlılıklardan Koruyor

1064Eylül2022
Yaşam

Okul Heyecanı Başlıyor

1064Eylül2022
Yaşam

“Tüketerek Mutlu Olma Çabası Büyük Bir Yanılgı”

1063Ağustos2022
Yaşam

“İnsanın Manevi Alanı Boşluk Kabul Etmez”

1063Ağustos2022
Yaşam

Mutluluk Beyinde Başlar

1063Ağustos2022
Yaşam

Toplumsal Mutluluğun Şifreleri

1063Ağustos2022
Yaşam

Sağlıklı Tabaklar, Mutlu Yüzler

1063Ağustos2022
Yaşam

Mutluluğa Götüren 7 Adım

1063Ağustos2022
Yaşam

Az Çoktur!

1062Temmuz2022
Yaşam

“Sadeleştikçe Zihin Sağlığımızı Korumamız Da Kolaylaşır”

1062Temmuz2022
Yaşam

Atıksız Bir Mutfak Mümkün

1062Temmuz2022
Yaşam

Biraz Yavaşlamaya Ne Dersiniz?

1062Temmuz2022
Yaşam

Sade Ve Özgür Bir Yaşamın Yolu: “Küçük Ev” Akımı

1062Temmuz2022
Yaşam

Daha Huzurlu Bir Hayat İçin Sadeleş!

1062Temmuz2022
Yaşam

Atık Kağıtları Sanat Eserine Dönüştürüyor

1062Temmuz2022
Sağlıklı Yaşam

Pedallar Sağlıklı Yaşam İçin Çevrildi

1061Haziran2022
Bağımlılık

Yeşilay’dan “Bağımsız Gençlik” Manifestosu

1061Haziran2022
Bağımlılık

YEDAM Sempozyumu'ndan Bağımlılıklara Bilimsel Bakış

1061Haziran2022
Bağımlılık

Sağlıksız Aile Tutumları Bağımlılık İçin Risk Faktörü

1060Mayıs2022
Bağımlılık

Bağımlı Profilleri Nasıl Şekilleniyor?

1060Mayıs2022
Bağımlılık

Bağımlı Ebeveyn Çocuğun Tüm Yaşamını Etkiliyor

1060Mayıs2022
Bağımlılık

“Hayır” Diyebilen Bir Çocuk Yetiştirmek

1060Mayıs2022
Teknoloji Bağımlılığı

Ailenin Dijitalleşme ile İmtihanı

1060Mayıs2022
Bağımlılık

Bağımlılık Aileden Etkilenen ve Aileyi Etkileyen Bir Hastalıktır

1060Mayıs2022
Tütün Bağımlılığı

Elektronik sigara nikotin pandemisini gelecek nesillere taşıyor

1059Nisan2022
Tütün Bağımlılığı

Tütünle Mücadelenin Bir Ayağı da E-Sigara ile Mücadele Olmalı

1059Nisan2022
Tütün Bağımlılığı

Dünya Elektronik Sigara ile Nasıl Mücadele Ediyor?

1059Nisan2022
Tütün Bağımlılığı

Elektronik Sigara En Az Sigara Kadar Zararlı

1059Nisan2022
Yaşam

“Dünya Şiddetli Bir Merhametsizlik Hastalığına Tutulmuş Vaziyette”

1058Mart2022
Yaşam

Tarih Boyunca Vardı Ve Hep Var Olacak: Sivil Toplum Kavramı Ve STK’lar

1058Mart2022
Yaşam

Yeşilay’a Gönülden Bağlı Olanlar

1058Mart2022
Yaşam

Merhamet Ve İyiliğin Gücü: Gönüllülük

1058Mart2022
Yaşam

Gönüllülük Çalışmaları Dersiyle Teori Ve Pratik Bir Arada

1058Mart2022
Tütün Bağımlılığı

Vazgeçilen her sigara sağlıklı bir hayatın kapısını aralar”

1057Şubat2022
Tütün Bağımlılığı

Çocuklarımızı sigaradan nasıl koruruz?

1057Şubat2022
Tütün Bağımlılığı

Sigara stresi azaltmaz, sigarasızlık stres oluşturur

1057Şubat2022
Tütün Bağımlılığı

Şimdi tam zamanı!

1057Şubat2022
Tütün Bağımlılığı

“Bırakabilirsin” mobil uygulamasıyla sigaradan kurtulun!

1057Şubat2022
Teknoloji Bağımlılığı

Fizikselden Sanala Yeni Bir Şiddet Türü: Siber Zorbalık

1056Ocak2022
Teknoloji Bağımlılığı

Ergenler Sosyal Medya Bağımlılığında Risk Grubunda

1056Ocak2022
Teknoloji Bağımlılığı

Geleneksel Değerler Çocukları Koruyor

1056Ocak2022
Teknoloji Bağımlılığı

Sosyal Medyada Dayatılan Güzellik Büyük Bir Yanılgı

1056Ocak2022
Kumar Bağımlılığı

Çocuklarınız İçin Ulaşılabilir Ebeveynler Olun

1055Aralık2021
Kumar Bağımlılığı

Pandemi Sonrasında Toplumları Bekleyen Tehlike: Çevrim İçi Kumar Bağımlılığı

1055Aralık2021
Kumar Bağımlılığı

Aileler Tedavi Sürecine Aktif Olarak Dahil Olmalı

1055Aralık2021
Alkol Bağımlılığı

Alkol Kontrol Politikaları Toplumları Koruyor

1054Kasım2021
Alkol Bağımlılığı

“Alkol Bağımlısı Kişilerin Çocuklarının Ruh Sağlığını Yakından Takip Edilmeli”

1054Kasım2021
Alkol Bağımlılığı

Alkol Aile İçi Şiddette Risk Faktörü

1054Kasım2021
Alkol Bağımlılığı

Alkol Bağımlılığını Anlamaya Yönelik Faaliyetler

1054Kasım2021
Alkol Bağımlılığı

Alkol Bağırsak Sağlığını Bozuyor

1054Kasım2021
Alkol Bağımlılığı

Alkol Bağımlılığıyla Asırlık Mücadele: YEŞİLAY

1054Kasım2021
Kumar Bağımlılığı

“Gençliğin En Büyük Sorunu Büyüyememek”

1053Ekim2021
Yaşam

İyi Arkadaş Çevresi Bağımlılıklardan Uzak Tutar

1053Ekim2021
Yaşam

Davranışsal Bağımlılıklar En Çok Genç ve Ergenleri Etkiliyor

1053Ekim2021
Madde Bağımlılığı

Çocuğum Madde Kullanıyor mu?

1053Ekim2021
Yaşam

Gençlerin Gözünden Bağımlılıklar

1053Ekim2021
Yaşam

Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek Yetenek Yarışması, Edebiyat ve Sanatla Farkındalık Oluşturuyor

1053Ekim2021
Sağlıklı Yaşam

Antikten Moderne 28 Asırlık Yolculuk

1052Eylül2021
Sağlıklı Yaşam

Türkiye’nin En Başarılı Olimpiyat Tecrübesi TOKYO 2020’nin Ardından

1052Eylül2021
Sağlıklı Yaşam

Yaşam Becerileri Bireyi ve Toplumu Korur

1051Ağustos2021
Sağlıklı Yaşam

Stresle Mücadelede Yaşam Becerileri Faktörü

1051Ağustos2021
Sağlıklı Yaşam

Aileyle Sağlıklı İletişim Sağlıklı Kararları Doğurur

1051Ağustos2021
Sağlıklı Yaşam

“Hobiler Bizi Ruhsal Olarak Geliştirir”

1051Ağustos2021
Sağlıklı Yaşam

Hangi Yaşta Hangi Sporu Yapmalı?

1051Ağustos2021
Yaşam

“Sanat ve Kitap Bağımlısıyım”

1051Ağustos2021
Teknoloji Bağımlılığı

YEDAM'dan İnternet Bağımlılığına Özgün Çözümler

1050Temmuz2021
Teknoloji Bağımlılığı

Pandemi Sarmalında Oyun Oynama Bozukluğu

1050Temmuz2021
Teknoloji Bağımlılığı

“Ebeveynler Doğru Rol Model Olmalı”

1050Temmuz2021
Teknoloji Bağımlılığı

Oyun Oynama Bozukluğunun Tedavisinde Yasaklar Çözüm Değil

1050Temmuz2021
Teknoloji Bağımlılığı

“Ulusal Kampanyalar Farkındalık Oluşturuyor”

1050Temmuz2021
Teknoloji Bağımlılığı

Teknoloji Sizi Değil, Siz Onu Kontrol Edin!

1050Temmuz2021
Teknoloji Bağımlılığı

Teknoloji Bağımlılığı Hasta Ediyor

1050Temmuz2021
Sağlıklı Yaşam

Artan Obezite, TBMM’nin de Gündeminde

1049Haziran2021
Sağlıklı Yaşam

Türkiye’nin Obeziteyle Mücadelesi

1049Haziran2021
Sağlıklı Yaşam

Obezite, 21’inci Yüzyılın En Önemli Sağlık Sorunudur

1049Haziran2021
Sağlıklı Yaşam

Evde Kalmak Virüsten Korudu, Obeziteyi Artırdı

1049Haziran2021
Sağlıklı Yaşam

“Pandemi Döneminde Yeme Bozuklukları Arttı”

1049Haziran2021
Sağlıklı Yaşam

“Besin Örüntüsü Dengeli Olmalı”

1049Haziran2021
Sağlıklı Yaşam

Evde Hareketsiz Kalmayın!

1049Haziran2021
Sağlıklı Yaşam

Ağır Yaşamların Yükü Hafifliyor Mu?

1049Haziran2021
Yaşam

Gidene Üzülmek Yerine Var Olanı Güçlendirmeliyiz

1049Haziran2021
Yaşam

“Babalar Dua Gibidir; Artık Görünmez Olsa Da Dokunur Evladına...”

1049Haziran2021
Bağımlılık

“Sanat ve Spor, Bağımlılıkla Mücadelenin Panzehirleridir”

1048Mayıs2021
Bağımlılık

Gençlerde Davranışsal Bağımlılıklar Artıyor

1048Mayıs2021
Bağımlılık

“Aile Bağları Ne Kadar Sağlamsa, Bağımlılık Riski O Kadar Azalır”

1048Mayıs2021
Bağımlılık

"Özgürlük ve Sorumluluk Birbirini Tamamlar"

1048Mayıs2021
Bağımlılık

Anne-Babalar Dikkat! Uzun Süreli Ekran Maruziyeti Nelere Yol Açıyor?

1048Mayıs2021
Bağımlılık

Yeşilay Gençlerin, Gençler Yeşilay’ın Yanında!

1048Mayıs2021
Bağımlılık

Geleceğin Olimpiyat Şampiyonları TOHM’da Yetişiyor

1048Mayıs2021
Teknoloji Bağımlılığı

“Bağımlı Kişi, İnterneti Bir Kaçış Yöntemi Olarak Kullanıyor”

1047Nisan2021
Bağımlılık

Anne Babaya Güvenli Bağlanma Bağımlılıktan Korur

1047Nisan2021
Bağımlılık

“Öz Saygısı Düşük Bireylerde Bağımlılık Riski Daha Fazladır”

1047Nisan2021
Bağımlılık

Pandemi Sürecinde Kaygı Bozukluğu Arttı

1047Nisan2021
Bağımlılık

Sosyal Kaygı İnternet Bağımlılığını Tetikliyor

1047Nisan2021
Yaşam

Buz Hokeyi Sayesinde “Tek Yürek” Oldular: Bağımlılıktan Kurtuldular

1047Nisan2021
Teknoloji Bağımlılığı

Dijital Çağın Hastalığı: Yeni Nesil Bağımlılıklar

1046Mart2021
Teknoloji Bağımlılığı

Yasa Dışı Kumar ve Bahisle Hukuksal Mücadele

1046Mart2021
Teknoloji Bağımlılığı

Sevgi ve İlgi Bağımlılıklardan Korur

1046Mart2021
Teknoloji Bağımlılığı

“Bağımlılık Tüm Aileyi Etkileyen Bir Hastalıktır”

1046Mart2021
Teknoloji Bağımlılığı

“Dijitalleşme Aile İçi İlişkilerin Kalitesini Düşürüyor”

1046Mart2021
Yaşam

“Pandemiden Ders Çıkararak Geleceğimizi Kurtarabiliriz”

1046Mart2021
Tütün Bağımlılığı

“Kampanyalar Sigara Endüstrisinin Gerçek Yüzünü Gösteriyor”

1045Şubat2021
Tütün Bağımlılığı

"Tütün Fiyatları ve Vergiler Düşürülmemelidir"

1045Şubat2021
Tütün Bağımlılığı

“Elektronik Sigara Kullanmak, Marka Değiştirerek Sigara Kullanımına Devam Etmek Gibidir”

1045Mart2021
Tütün Bağımlılığı

“Sigarayı Bırakmak Kanser Riskini Azaltır”

1045Şubat2021
Tütün Bağımlılığı

Pandemide Sigara İçme Oranları Düştü

1045Şubat2021
Tütün Bağımlılığı

"Çocuğunuzun ‘Hayır’ Deme Becerisini Geliştirin"

1045Şubat2021
Tütün Bağımlılığı

Tütün Bağımlılığına Karşı YEDAM Desteği

1045Şubat2021
Madde Bağımlılığı

Madde Bağımlılığı COVID-19'u Tetikliyor

1044Ocak2021
Madde Bağımlılığı

"Bağımlılık Tedavisi Ertelenmemeli, Güçlendirilmeli"

1044Ocak2021
Madde Bağımlılığı

“Madde Bağımlılığının Gerçek Tedavisi Rehabilitasyondur”

1044Ocak2021
Madde Bağımlılığı

Zehir Tacirlerinin Pandemi Fırsatçılığı

1044Ocak2021
Madde Bağımlılığı

Her İki Madde Bağımlısından Biri Depresyonda

1044Ocak2021
Madde Bağımlılığı

"Online Terapi, Kişileri Madde Kullanımından Uzak Tuttu"

1044Ocak2021
Sağlıklı Yaşam

“Gençlik İnsan Hayatının En Zor Dönemidir”

1043Aralık2020
Sağlıklı Yaşam

Doğru Rol Model Olmak Önemli

1043Aralık2020
Sağlıklı Yaşam

“Spor ve Sanat Tedavi Edicidir”

1043Aralık2020
Sağlıklı Yaşam

Mutluluk Ailede Başlar

1043Mutluluk Ailede Başlar2020
Sağlıklı Yaşam

“Depresyon, Gündelik Bir Keyifsizlik Hali Değildir”

1043Aralık2020
Sağlıklı Yaşam

Beslenme Anlayışı Ailede Şekilleniyor

1042Kasım2020
Sağlıklı Yaşam

“Organik Beslenmeye Mucizevi Bir Anlam Yüklenilmemeli”

1042Kasım2020
Sağlıklı Yaşam

Bir Tür Yeme Bozukluğu: Ortoreksiya Nervoza

1042Kasım2020
Sağlıklı Yaşam

Tarladan Sofraya Uzanan Bir Zincir: Gıda Güvenliği

1042Kasım2020
Sağlıklı Yaşam

“Tarımsal Üretimi Tüketici Davranışları Belirleyecek”

1042Kasım2020
Sağlıklı Yaşam

Ekolojik Yaşam Arayışları

1042Kasım2020

“Çocuklarımızı Korumakla Yükümlüyüz”

Ekim
Teknoloji Bağımlılığı

Oyun Bağımlılığı Nelere Yol Açıyor?

1041Ekim2020
Teknoloji Bağımlılığı

Oyun Bağımlılığı Yetişkinleri de Buluyor

1041Ekim2020
Teknoloji Bağımlılığı

"Ticari Kaygılar Çocukları Korumanın Önüne Geçiyor"

1041Ekim2020
Teknoloji Bağımlılığı

"Yasak Koyarak Çocuğunuzu Bağımlılıktan Koruyamazsınız"

1041Ekim2020
Teknoloji Bağımlılığı

Oyun Bağımlılığının Karanlık Yüzü

1041Ekim2020
Teknoloji Bağımlılığı

Davranışsal Bağımlılıklara YEDAM Desteği

1041Ekim2020
Teknoloji Bağımlılığı

Bütün Aile Toplanalım, Ekranları Unutalım

1041Ekim2020
Eğitim

"Eğitimin Sürekliliği Sağlanmalı"

1040Eylül2020
Yaşam

“Çocuklarınıza Onları Önemsediğinizi Hissettirin”

1040Eylül2020
Eğitim

Bu Sefer Ziller Ebeveynler İçin Mi Çalıyor?

1040Eylül2020
Eğitim

Okul Fobisi Sizi Korkutmasın!

1040Eylül2020
Eğitim

Okula Yeni Başlayanların Pandemiyle İmtihanı

1040Eylül2020
Eğitim

Okullar Sağlık Tedbirleri İle Açılıyor

1040Eylül2020
Eğitim

Yeşilay Eğitim Faaliyetleri Hız Kesmiyor

1040Eylül2020
Alkol Bağımlılığı

Gençlerde Alkol Bağımlılığında Önemli Bir Basamak: Sosyal İçicilik

1039Ağustos2020
Alkol Bağımlılığı

Alkol Bağımlılığı Nedir, Nasıl Başlar, Nasıl Tedavi Edilir?

1039Ağustos2020
Alkol Bağımlılığı

Nöroloji Alkolün Güvenli Sınırı Yok Diyor!

1039Ağustos2020
Bağımlılık

Pandemi Bağımlılıkları Tetikledi

1039Ağustos2020
Alkol Bağımlılığı

Alkol Vücuda Neler Yapar?

1039Ağustos2020
Yaşam

“İyiliğin Kanatlarına Tutunmaya Her Zamankinden Çok İhtiyacımız Var”

1038Temmuz2020
Yaşam

Pandemi Günlerinde Dayanışmanın Çarpan Etkisi: Vefa Sosyal Destek Grubu

1038Temmuz2020
Yaşam

Türkiye’de Afet Yönetimi ve Gönüllülük

1038Temmuz2020
Yaşam

"İnsan"ın En Zor Anında 152 Yıldır Hep O Var: Türk Kızılay

1038Temmuz2020
Yaşam

Bağımlılığa Karşı "Gönüllü" Mücadelenin Adı; Yeşilay

1038Temmuz2020
Yaşam

Bir Ömür Boyu Yeşilaylı Olanlar…

1038Temmuz2020
Yaşam

Gönüllü Olmak Hem Sizi Hem De Dünyayı Değiştirir

1038Temmuz2020
Yaşam

Vakıf ve Gönüllülük Üzerine

1038Temmuz2020
Teknoloji Bağımlılığı

"Teknoloji Kullanımı Stresi Artırıyor"

1037Haziran2020
Teknoloji Bağımlılığı

Pandemi Günlerinde "Teknoloji" Dost Mu, Düşman Mı?

1037Haziran2020
Teknoloji Bağımlılığı

Koronavirüs Dijital Bağımlığı Tetikledi

1037Haziran2020
Yaşam

"Evden Çalışma Modeli B Planı Olarak Elimizde"

1037Haziran2020
Yaşam

10 Soruda Koronavirüs Sonrası Küresel Sistem

1037Haziran2020
Alkol Bağımlılığı

"Şişenini Dibi"nden Görünenler

1032Ocak2020
Alkol Bağımlılığı

İpler Senin Elinde Alkole Hayır De!

1032Ocak2020
Tütün Bağımlılığı

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan: "Sigarayı Bugün Bıraksanız Yarın Covid-19 Riskiniz Azalır"

1036Mayıs2020
Sağlıklı Yaşam

Diyetisyen Derya Zünbülcan: "Esas Risk, Yanlış Beslenme"

1036Mayıs2020
Sağlıklı Yaşam

"Koronafobi" Virüsten Daha Hızlı Yayılıyor

1036Mayıs2020
Eğitim

Hayat da Eğitim de Eve Sığar

1036Mayıs2020
Sağlıklı Yaşam

Korona Günlerinde Ev Hayatı

1036Mayıs2020
Sağlıklı Yaşam

Sağlıklı Yaşam İçin Sporla “Evde Kal”

1036Mayıs2020
Sağlıklı Yaşam

Doğal Dezenfeksiyon Aracı: Güneş

1036Mayıs2020
Sağlıklı Yaşam

El Hijyeni Virüsten Korur

1036Mayıs2020
Sağlıklı Yaşam

Evde Düzen İçin İpuçları

1036Mayıs2020
Sağlıklı Yaşam

Bahane Yok! Oyun Vakti

1036Mayıs2020
Sağlıklı Yaşam

Asıl Soru Şu; Bağışıklık Sistemimizi Nasıl Koruruz?

1035Nisan2020
Sağlıklı Yaşam

"Dengeli Beslenme Sizi Mutlu Eder"

1035Nisan2020
Sağlıklı Yaşam

Daha İyi Bir Yaşam İçin Sadeleşin

1035Nisan2020
Sağlıklı Yaşam

Doğal Yaşamda Sürdürülebilirlik Önemli

1035Nisan2020
Sağlıklı Yaşam

Aşılama Yalnızca Kişiyi Değil Toplumu da Koruyor

1035Nisan2020
Sağlıklı Yaşam

Bitkilerin İyileştirme Gücü Hakkında Her Şey

1035Nisan2020
Teknoloji Bağımlılığı

Gençlikve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu: "E-sporun en büyük riski, dijital bağımlılıktır"

1031Aralık2019
Teknoloji Bağımlılığı

DSÖ’nün Gündeminde E-spor ve Oyun Bağımlılığı Var

1031Aralık2019
Teknoloji Bağımlılığı

E-Spor Obeziteye Neden Oluyor

1031Aralık2019
Teknoloji Bağımlılığı

Dijital Oyun Nasıl E-spor Oldu?

1031Aralık2019
Teknoloji Bağımlılığı

Prof. Dr. Tolga Arıcak: E-Spor Bağımlılık Riskini Artıracak

1031Aralık2019
Teknoloji Bağımlılığı

Yeşilay Genel Başkanı Prof. Dr. Mücahit Öztürk: Dijital oyunların e-spor olarak anılmasına itirazımız var

1031Aralık2019
Tütün Bağımlılığı

Elektronik Sigara ile Yasal Mücadele

1030Kasım2019
Tütün Bağımlılığı

Elektronik Sigara Can Almaya Devam Ediyor Can Almaya Devam Ediyor

1030Kasım2019
Tütün Bağımlılığı

Elektronik Sigara da Sigara Kadar Zararlı

1030Kasım2019
Tütün Bağımlılığı

Doç. Dr. Toker Ergüder: Elektronik Sigara, En Az Sigara Kadar Bağımlılık Yapıyor

1030Kasım2019
Tütün Bağımlılığı

Amaçları Daha Fazla İnsanı Bağımlı Yapmak

1030Kasım2019