kültür
Yeşilay
76
BİR LEZZET
GELENEĞİ
Anadolu mutfağının vazgeçilmezi olan helva, hem
kokusuyla hem de lezzetiyle kalpleri fethediyor. Bu ay
sizin için farklı helva tariflerini bir araya getirdik.
KAŞIK HELVASI
(6 kişilik )
●
1 kahve fincanı dolmalık fıstık
●
4 su bardağı un
●
250 gram tereyağı
●
2 su bardağı süt veya su
●
2 su bardağı + 2 çorba kaşığı toz şeker
Dolmalık
fıstığı tereyağında kavurun. Un ekleyip rengi dönene dek
karıştırarak kavurun. Üzerine kaynar süt veya su döküp karıştırın.
Sütü çekince toz şekerle karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp 5-10
dakika dinlendirin. Kaşık yardımıyla şekil verip servis yapın.