Background Image
Table of Contents Table of Contents
Previous Page  76 / 84 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 76 / 84 Next Page
Page Background

kültür

Yeşilay

76

BİR LEZZET

GELENEĞİ

Anadolu mutfağının vazgeçilmezi olan helva, hem

kokusuyla hem de lezzetiyle kalpleri fethediyor. Bu ay

sizin için farklı helva tariflerini bir araya getirdik.

KAŞIK HELVASI

(6 kişilik )

1 kahve fincanı dolmalık fıstık

4 su bardağı un

250 gram tereyağı

2 su bardağı süt veya su

2 su bardağı + 2 çorba kaşığı toz şeker

Dolmalık

fıstığı tereyağında kavurun. Un ekleyip rengi dönene dek

karıştırarak kavurun. Üzerine kaynar süt veya su döküp karıştırın.

Sütü çekince toz şekerle karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp 5-10

dakika dinlendirin. Kaşık yardımıyla şekil verip servis yapın.