KASIM 2018 77
●
500 gram irmik
●
4 su bardağı süt
●
3 su bardağı toz şeker
●
350 grammargarin
●
1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
●
1 adet portakalın
rendelenmiş kabuğu
Süslemek için:
●
Kavrulmuş dolmalık fıstık
●
Rendelenmiş
portakal kabuğu
PORTAKALLI İRMİK HELVASI
(10 kişilik)
Süt
ve toz şekeri bir tencereye alıp kaynatın. Diğer taraftan marga-
rini eritip dolmalık fıstıkları pembeleştirin. Üzerine irmik ekleyip
rengi dönene kadar kavurun. Kaynayan sütlü şurubu sürekli ka-
rıştırarak irmiğe ekleyin. Rendelenmiş portakal kabuğunu üstüne
dökün. İrmik şurubu tamamen çekene dek pişirip ocaktan alın. Ar-
zunuza göre şekillendirip süsleyerek servis yapın.
VİŞNELİ HELVA
(4-6 kişilik)
●
1 su bardağı vişne suyu
●
1 su bardağı vişne tanesi
●
200 gram tereyağı
●
3 su bardağı un
●
1 su bardağı süt
●
2 su bardağı toz şeker
Tereyağını
eritip un ekleyin. Pembeleşene dek karıştırarak kavurun.
Unu ikiye bölün. Bir parçasına süt ekleyip karıştırın. Sütü çekince 1 su
bardağı toz şekerle karıştırın ve tencerenin kapağını kapatıp ocaktan
alın. Diğer tenceredeki una vişne suyu döküp karıştırın. Vişne suyu
çekince kalan bir su bardağı toz şekeri ekleyin. Tencerenin kapağını
kapatıp ocaktan alın. 5 dakika dinlendirip dilediğiniz şekilde kalıba bir
kat sade - bir kat vişneli helva yerleştirin. Kalıptan çıkarıp dilimleyin.
Vişneyle süsleyin. Dondurmayla servis yapın.