Background Image
Table of Contents Table of Contents
Previous Page  77 / 84 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 77 / 84 Next Page
Page Background

KASIM 2018 77

500 gram irmik

4 su bardağı süt

3 su bardağı toz şeker

350 grammargarin

1 çorba kaşığı dolmalık fıstık

1 adet portakalın

rendelenmiş kabuğu

Süslemek için:

Kavrulmuş dolmalık fıstık

Rendelenmiş

portakal kabuğu

PORTAKALLI İRMİK HELVASI

(10 kişilik)

Süt

ve toz şekeri bir tencereye alıp kaynatın. Diğer taraftan marga-

rini eritip dolmalık fıstıkları pembeleştirin. Üzerine irmik ekleyip

rengi dönene kadar kavurun. Kaynayan sütlü şurubu sürekli ka-

rıştırarak irmiğe ekleyin. Rendelenmiş portakal kabuğunu üstüne

dökün. İrmik şurubu tamamen çekene dek pişirip ocaktan alın. Ar-

zunuza göre şekillendirip süsleyerek servis yapın.

VİŞNELİ HELVA

(4-6 kişilik)

1 su bardağı vişne suyu

1 su bardağı vişne tanesi

200 gram tereyağı

3 su bardağı un

1 su bardağı süt

2 su bardağı toz şeker

Tereyağını

eritip un ekleyin. Pembeleşene dek karıştırarak kavurun.

Unu ikiye bölün. Bir parçasına süt ekleyip karıştırın. Sütü çekince 1 su

bardağı toz şekerle karıştırın ve tencerenin kapağını kapatıp ocaktan

alın. Diğer tenceredeki una vişne suyu döküp karıştırın. Vişne suyu

çekince kalan bir su bardağı toz şekeri ekleyin. Tencerenin kapağını

kapatıp ocaktan alın. 5 dakika dinlendirip dilediğiniz şekilde kalıba bir

kat sade - bir kat vişneli helva yerleştirin. Kalıptan çıkarıp dilimleyin.

Vişneyle süsleyin. Dondurmayla servis yapın.