KASIM 2018 79
HELVA-İ SABUNİ
●
300 gram tatlı badem
●
200 gram tereyağı
●
1 su bardağı buğday nişastası
●
2 su bardağı su
●
300 gram bal ya da
2 su bardağı toz şeker
Bademleri
küçük bir kaba alıp üzerini geçecek kadar su koyun. Oca-
ğa oturtup kaynamaya başladıktan 5 dakika sonra ateşten alın. Süzün
ve soğuduktan sonra kabuklarını soyun. İçinden 10 adedini kenara
ayırıp kalan kısmını robottan geçirin ya da bıçakla incecik kıyın. Te-
reyağını eritin. Nişastayı 2 su bardağı suda açın. Üzerine balı ya da
toz şekeri katıp karıştırın. Daha sonra bir tencereye boşaltıp çok kısık
ateşte tahta kaşıkla sürekli karıştırarak kavurun. Helvayı karıştırmak
iyice zorlaşınca üzerine eritilmiş tereyağını azar azar ekleyin. Daha
sonra bademi katın ve karıştırmaya devam edin. Helva iyice sakız kı-
vamına gelince ocaktan alın. Arzunuza göre kaşıkla şekillendirin ya
da düz bir tepsiye yayıp üzerini düzelttikten sonra dilimleyin. Kenara
ayırdığınız bademleri üzerine koyarak servis yapın.
TAHİNLİ HELVA
●
7-8 çorba kaşığı tahin
●
3 çorba kaşığı
tepeleme tereyağı
●
2 su bardağı un
●
6 çorba kaşığı pudra şekeri
Süslemek için:
●
Nar
Tereyağını
bir tencereye alıp eritin ve unu ilave edin. Kısık ateşte
unun kokusu gidene kadar kavurun. Pudra şekerini ve tahini ekle-
yin. Birbiriyle özleşmesi için 5 dakika daha karıştırmaya devamedin.
Cam bir kabın içine boşaltın ve soğuması için bir kenara alın. Di-
limledikten sonra nar taneleriyle süsleyerek servis yapın. Dilerseniz
sıcak olarak da servise sunabilirsiniz.
(6 kişilik)
(4-6 kişilik)