Background Image
Table of Contents Table of Contents
Previous Page  79 / 84 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 79 / 84 Next Page
Page Background

KASIM 2018 79

HELVA-İ SABUNİ

300 gram tatlı badem

200 gram tereyağı

1 su bardağı buğday nişastası

2 su bardağı su

300 gram bal ya da

2 su bardağı toz şeker

Bademleri

küçük bir kaba alıp üzerini geçecek kadar su koyun. Oca-

ğa oturtup kaynamaya başladıktan 5 dakika sonra ateşten alın. Süzün

ve soğuduktan sonra kabuklarını soyun. İçinden 10 adedini kenara

ayırıp kalan kısmını robottan geçirin ya da bıçakla incecik kıyın. Te-

reyağını eritin. Nişastayı 2 su bardağı suda açın. Üzerine balı ya da

toz şekeri katıp karıştırın. Daha sonra bir tencereye boşaltıp çok kısık

ateşte tahta kaşıkla sürekli karıştırarak kavurun. Helvayı karıştırmak

iyice zorlaşınca üzerine eritilmiş tereyağını azar azar ekleyin. Daha

sonra bademi katın ve karıştırmaya devam edin. Helva iyice sakız kı-

vamına gelince ocaktan alın. Arzunuza göre kaşıkla şekillendirin ya

da düz bir tepsiye yayıp üzerini düzelttikten sonra dilimleyin. Kenara

ayırdığınız bademleri üzerine koyarak servis yapın.

TAHİNLİ HELVA

7-8 çorba kaşığı tahin

3 çorba kaşığı

tepeleme tereyağı

2 su bardağı un

6 çorba kaşığı pudra şekeri

Süslemek için:

Nar

Tereyağını

bir tencereye alıp eritin ve unu ilave edin. Kısık ateşte

unun kokusu gidene kadar kavurun. Pudra şekerini ve tahini ekle-

yin. Birbiriyle özleşmesi için 5 dakika daha karıştırmaya devamedin.

Cam bir kabın içine boşaltın ve soğuması için bir kenara alın. Di-

limledikten sonra nar taneleriyle süsleyerek servis yapın. Dilerseniz

sıcak olarak da servise sunabilirsiniz.

(6 kişilik)

(4-6 kişilik)