Çocuklarımıza zaman ayıralım! - page 70

Hazırlanışı
Etleri marinasyon için verilen malzemelerle karıştırıp en az 4-5 saat buzdolabında terbiye edin.
Biberleri tavla zarından biraz daha büyük doğrayın. Kuru soğanları yarım ay şeklinde doğrayın.
Derin bir wok tavasını ateşe koyun ve altını iyice kızdırın. Tavaya önce az miktarda sıvıyağ ve
tereyağını ekleyin. Hemen ardından soğanları katıp, soğanları karamelize edin. Sarımsakları
kattıktan sonra biberleri de ilave edip sotelemeye 2-3 dakika daha devam edin. Hemen sonra
haşlanmış kuru fasulyeleri katıp taze otlar ve tuz ve biberle lezzetlendirip tavayı ocaktan
indirin. Marine işlemi bittikten sonra etleri yağsız bir kızgın tavada arkalı önlü kızartın. Burada
dikkat! Kuzu eti fazla pişirilmez; içinin pembemsi olmasına dikkat edin. Servis tabağına önce
fasulye sotesini üzerine kuzu pirzolaları koyup servis edin.
Afiyet olsun…
4 adet kuzu pirzola
2 su bardağı haşlanmış kuru
fasulye
3’er adet renkli biberler sarı
kırmızı ve yeşil
1 adet kuru soğan
3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı tereyağ
Taze otlar, kekik, maydanoz,
biberiye
1 su bardağı sıvıyağ
3-4 diş sarımsak
1 yemek kaşığı bal
2 yemek kaşığı soya sos
1
yemek kaşığı acı biber salçası
Malzemeler
Pirzola marinasyon için:
yesilay.org.tr
68
YESiLAY
NİSAN
2014
KÜLTÜR
YEMEK
1...,60,61,62,63,64,65,66,67,68,69 71,72,73,74,75,76,77,78,79,80,...100
Powered by FlippingBook