Background Image
Previous Page  73 / 84 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 73 / 84 Next Page
Page Background

(30 adet)

l

2 parça fındık büyüklüğünde damla sakızı

l

250 gram tereyağı

l

1 yumurta

l

2 damla badem esansı

l

1 su bardağı pudra şekeri

l

Bir buçuk su bardağı kavrulmuş badem

l

Yarım paket kabartma tozu

l

Aldığı kadar un

Üzerine:

l

1 kahve fincanı pudra şekeri

l

1 kahve fincanı nişasta

KURABİYE

hamuru için derin bir kaba dövülmüş damla sakızı,

tereyağı, yumurta, bademesansı ve pudra şekerini alın. Mikserle

5 dakika çırpın. İçine dövülmüş bademve elenmiş kabartma tozu

ilave edin. Ele yapışmayacak bir hamur elde edene kadar elenmiş

un ekleyip, yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle örterek 15

dakika dinlendirin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın

ve istediğiniz şekli verin. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden

ısıtılmış 180 derece fırında üzeri hafif pembeleşene kadar pişirin.

Kurabiyeler sıcakken pudra şekeri-nişasta karışımına bulayın ve

servis yapın.

(6-8 kişilik)

l

1 adet kakaolu pandispanya

Krema için:

l

1 litre süt

l

1 su bardağı toz şeker

l

2 çorba kaşığı un

l

2 çorba kaşığı nişasta

l

100gramtereyağı

l

1 parça fındık büyüklüğünde damla sakızı

l

1 çay bardağı karışık granül meyve şekeri

l

1 çay bardağı dövülmüş badem

Keki ıslatmak için:

l

1 su bardağı süt

l

Yarımtatlı kaşığı toz şeker

Üzerine:

250grampişmaniye

Süslemek için:

Damla çikolata, meyve şekerlemesi

PANDİSPANYAYI

ıslatmak için süt ve toz şekeri karıştırın. Kekin

alt parçasını servis tabağına alın ve üzerini sütlü karışımın yarısı

ile ıslatın. Kalan sütle de diğer pandispanya parçasını ıslatın.

Krema için sütü bir tencereye alın. Toz şeker, un ve nişasta ilave

edip, koyu bir kıvamalana kadar tahta bir kaşıkla karıştırın. Oca-

ğın altını kapatın ve dövülmüş damla sakızı ile tereyağını ekleyip,

telle çırparak soğumasını sağlayın. Karışımın yarısına karışık

granül meyve şekeri ve bademi katıp, karıştırın. Sütle ıslattığınız

pasta tabanının üzerine granül meyve şekerli kremayı yayın. Di-

ğer parçayı üzerine kapatın. Sade kremayı üzerine boşaltıp, her

tarafını kaplayın. Soğuması için buzdolabında bir saat bekletin.

Servis yapmadan 15 dakika önce üzerini pişmaniye ile kaplayın.

Damla çikolata vemeyve şekerlemesi ile süsledikten sonra

dilimleyerek servis yapın.

DAMLA SAKIZLI KAVALA KURABIYESI

KOKOŞ PASTA

yesilay.org.tr

73

YEŞiLAY

TEMMUZ 2016