Background Image
Previous Page  70 / 84 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 70 / 84 Next Page
Page Background

Sakız ağacının gövdesinden elde edilen damla

sakızı, tatlılara çokyakışıyor. Kokusuve tadıyla

birçok tatlıya ferahlatıcı bir etki katıyor. İşte

yaz aylarında rahatlıkla yapıp, misafirlerinize

ikramedebileceğiniz damla sakızlı tarifler.

(30 adet)

l

2 parça fındık büyüklüğünde damla sakızı

l

2 çay bardağı süt

l

3yumurta

l

Bir buçuk su bardağı toz şeker

l

1 su bardağı sıvı yağ

l

2 tatlı kaşığı mahlep

l

2 paket (20gram) instantmaya

l

Yarımçay kaşığı tuz

l

Aldığı kadar un

İçine:

l

Bir buçuk su bardağı dondurulmuş vişne

l

Bir buçuk su bardağı toz şeker

l

Üzerine: 1 adet yumurta sarısı

l

1 çay bardağı file fındık

HAMUR

için derin bir camkaba dövülmüş

damla sakızı, süt, yumurta, toz şeker, sıvı

yağ, mahlep, tuz vemayayı alın. Kulak

memesinden daha yumuşak bir hamur elde

edene kadar un ilave edip, yoğurun. Üzerine

nemli bir bez örtüp, 1 saat dinlendirin. Bu

arada dondurulmuş vişneyi tencereye alın

ve toz şeker ilave edin. Koyumarmelat kıva-

mına gelene kadar kaynatın ve soğumaya

bırakın. Soğuduktan sonra blender’dan

geçirin. Mayalanan hamurdanmandalina

büyüklüğünde parçalar koparın ve avucu-

nuzun içinde açın. Ortasına hazırladığınız

vişnemarmeladından koyun ve yuvarlak

poğaça şekli verin. Hamur ve iç harç bitene

kadar işleme devamedin. Hazırladığınız

ponçikleri yağlanmış fırın tepsisine dizin.

Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, file fındık

serpin. Önceden ısıtılmış 190derece fırında

üzeri hafif pembeleşene kadar pişirin.

HEMTATLI HEMDE

DAMLA SAKIZLI

GASTRONOMİ

DAMLA SAKIZLI ÇÖREK

yesilay.org.tr

70

YEŞiLAY

TEMMUZ 2016

YAŞAM