Background Image
Previous Page  71 / 84 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 71 / 84 Next Page
Page Background

(6-8 kişilik)

l

1 su bardağı mısır unu

l

3 yumurta

l

Bir buçuk su bardağı toz şeker

l

100 grammargarin

l

1 su bardağı krema

l

2 parça fındık büyüklüğünde damla sakızı

l

Bir buçuk su bardağı un

l

1 kahve fincanı karışık granül meyve şekeri

l

1 kahve fincanı damla çikolata

l

1 çay bardağı dövülmüş fındık

l

Bir buçuk paket kabartma tozu

Üzerine: Pudra şekeri

Süslemek için:

l

Meyve şekerlemesi

YUMURTALARI

toz şekerle birlikte derin bir kapta 5 dakikamik-

serle çırpın. Eritilmişmargarin, krema ve dövülmüş damla sakızı

ilave edip, çırpma teli ile karıştırın. Unu bir kaba alın. Üzerine granül

meyve şekeri, çikolata ve fındık ekleyip, tahta bir kaşıkla hafifçe

karıştırın. Mısır unu ve kabartma tozunu da kattıktan sonra bu

karışımı yumurtalı harca ekleyin. Tahta kaşıkla tümmalzemeyi 1-2

kez karıştırıp birbirine yedirdikten sonra, yağlanmış ve unlanmış

kek kalıbına boşaltın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40dakika

(sürenin sonuna kadar fırının kapağını hiç açmadan) pişirin. Kekin

pişip pişmediğini bir kürdanla kontrol edin. Eğer kek pişmediyse fırı-

nı 150dereceye getirin ve 5-10 dakika daha pişirin. Ilındıktan sonra

ters çevirip servis tabağına çıkarın. Üzerine pudra şekeri serpin ve

meyve şekerlemesi ile süsleyin.

(30 adet)

l

1 kahve fincanı süt

l

1 kahve fincanı sıvı yağ

l

1 adet yumurta

l

Aldığı kadar un

Muhallebi için:

l

1 litre süt

l

1 parça fındık büyüklüğünde damla sakızı

l

1 su bardağı toz şeker

l

2 çorba kaşığı un

l

2 çorba kaşığı mısır nişastası

l

1 su bardağı krema

Yufkaları açmak için:

Nişasta

Yufkaların aralarına sürmek için:

100 gram tereyağı

Süslemek için:

Renkli akide şekeri

ÖNCELİKLE

muhallebi için sütü bir tencereye alın. İçine dövül-

müş damla sakızı, toz şeker, un vemısır nişastasını katın. Ocağa

oturtupmuhallebi kıvamına gelene kadar çırpma teli ile sürekli

karıştırarak pişirin. Koyulaşınca kremayı ilave edip karıştırın ve

tencereyi ocaktan alın. Karıştırarak soğumasını sağlayın. Diğer

taraftan hamur için yoğurma kabına süt, sıvı yağ ve yumurtayı

alın. Kulakmemesi yumuşaklığında bir hamur elde edene

kadar un ilave edip yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örterek 15

dakika dinlendirin ve 3 eşit bezeye ayırın. Her bir bezeyi nişasta

serperek baklava hamuru inceliğinde açın. Yufkaların arasına

eritilmiş tereyağı sürüp üst üste koyun. Hamurdan geniş ağızlı

bir su bardağı ile yuvarlaklar kesin. Yağlanmışmuffin kalıplarına

veya fırına dayanıklı yağlanmış küçük camkaselerin içine

yufkaları yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında hafif

pembeleşene kadar pişirin ve soğumaya bırakın. Soğuduktan

sonra kalıptan çıkarın ve içlerinemuhallebiyi pay edin. Üzerlerine

dövülmüş akide şekeri serpin ve servis yapın.

MISIR UNLU KEK

DAMLA SAKIZLI MUHALLEBI ÇIKISI

yesilay.org.tr

71

YEŞiLAY

TEMMUZ 2016