Background Image
Table of Contents Table of Contents
Previous Page  76 / 84 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 76 / 84 Next Page
Page Background

kültür

Yeşilay

76

RAMAZAN

BEREKETİ

Onbir ayın sultanı

Ramazanayını

karşılamaya

hazırlandığımız

şugünlerde

iftar sofralarınızı

lezzetiyle

taçlandıracak

birbirindenözel

tarifleri derledik.

ET SOTE

(4 kişilik)

400 gram kuşbaşı dana eti

2 adet soğan

3 çorba kaşığı zeytinyağı

1’er adet sarı ve kırmızıbiber

2 diş sarımsak

1 tatlı kaşığı salça

1 adet domates

Yarım çay bardağı su

Tuz

Karabiber

Kekik

Eti

tencereye alın ve kısık ateşte kendi suyunu salıp

çekene kadar pişirin. Eti tencereden çıkarın ve aynı

tencereye zeytinyağı, piyazlık doğranmış soğan ile

kıyılmış sarımsağı katıp kavurun. Jülyen doğranmış

biberleri ilave edin ve 1-2 dakika daha kavurduktan

sonra salça ile kabukları soyulup küp şeklinde

doğranmış domatesi ekleyin. Birkaç kez çevirdikten

sonra eti katın. Suyunu ilave edin ve kısık ateşte 15

dakika pişirin. Tuz, karabiber ve kekik serptikten

sonra sıcak olarak servis yapın.