Background Image
Table of Contents Table of Contents
Previous Page  77 / 84 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 77 / 84 Next Page
Page Background

MAYIS 2018 77

MANTARLI SEBZE ÇORBASI

(6 kişilik)

1 adet havuç

1 adet acı kırmızıbiber

15-20 adet mantar

3 dal taze soğan

1 su bardağı bezelye

Yarım çay bardağı zeytinyağı

1 çorba kaşığı ince

kıyılmış zencefil

5 su bardağı su

1 su bardağı süt

1 su bardağı krema

Tuz

Karabiber

Havuç

ve kırmızıbiberi temizleyip uzun şeritler halinde

doğrayın. Mantarı dilimleyin. Soğanları halka şeklinde doğrayın.

Zeytinyağını bir tencereye alıp tüm sebzeleri ve zencefili üzerine

ekleyip kavurun. Tuz ve karabiberini ayarlayın. Suyu ekleyip

kapağı kapalı olarak sebzeler yumuşayana dek pişirin. Süt ve

kremayı ayrı bir yerde karıştırıp tencereye ekleyin. Bir-iki taşım

daha kaynatıp ocaktan alın.

PASTIRMALI BOHÇALAR

(12 adet)

24 dilim pastırma

2 adet yufka

250’şer gram beyaz peynir

ve kaşar peyniri

2-3 adet sivribiber

2-3 adet domates

1 adet yumurta

1 çay kaşığı pulbiber

Küp

şeklinde doğranmış beyaz peynir, kaşar peyniri, doğranmış

sivribiber, küp şeklinde doğranmış domates, yumurta akı ve pulbiberi

karıştırın. Isıya dayanıklı porsiyonluk cam bir kabın içine yufka

yerleştirin. Kenarından 5 cm sarkacak biçimde yuvarlak kesin.

Daha sonra cam kabın içindeki yufkayı çıkarıp diğer yufkaları

da aynı ölçüde kesin. Bir adet kabın içine üst üste 2 adet yufka

yerleştirin. İçine 2 parça pastırmayı artı (+) şeklinde koyup peynirli

harçtan pay edin. Kalan yufka parçaları ve harcı da aynı şekilde cam

kaplara hazırlayın. Kalan yumurta sarısını çırpıp yufka parçalarının

kenarlarından sarkan kısımlarına sürün. Önceden ısıtılmış 180

derece fırında 10-15 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.