Background Image
Table of Contents Table of Contents
Previous Page  78 / 84 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 78 / 84 Next Page
Page Background

kültür

Yeşilay

78

ÇORBALARI SOĞUTMAYIN!

HAYDİ SOFRAYA,

Kış aylarında sıcaklığıyla içimizi

ısıtan çorbalar, sağlık ve lezzeti bir

arada sunuyor. Hepsi denenmiş,

birbirinden lezzetli kış çorbalarından

tadarak şifa bulmaya ne dersiniz?

Şimdiden afiyet olsun…

Hazırlanışı

:

Soğanı küp şeklinde doğra-

yıp, zeytinyağında soteleyin. Küp

doğranmış havuç ekleyip sotelemeye

devam edin. Küp doğranmış kereviz, patates,

kıyılmış kereviz yaprağı ve kalan malzemeyi ila-

ve edin. Malzemenin üzerini dört parmak geçecek

kadar sıcak su ekleyip, sebzeler ve mercimek yu-

muşayana dek pişirin. Ocaktan alıp, blender'dan

geçirin. Daha sonra yeniden ocağa koyup, bir

taşım kaynatın. Üzeri için toz kırmızı biberi

tereyağında yakıp, çorbanın üzerine

gezdirin. Dilediğiniz şekilde

süsleyip servis yapın.

Hazırlanışı

:

Sıvıyağı ve tereyağını

tencereye alıp, tereyağı eriyene

dek ısıtın. Kıyılmış sarımsak ekleyip

soteleyin. Su, tavuk suyu ve tarhana

ilave edip, kaynayana dek karıştırın. Salça

ve tuz katıp karıştırmaya devam edin.

Kıyılmış pazı ve küçük parçalara ay-

rılmış brokoliyi ilave edip 5 dakika

pişirin. Ocaktan alıp, sıcak

olarak servis yapın.

4 çorba kaşığı tarhana

2

çorba kaşığı sıvıyağ

1 çorba

kaşığı tereyağı

2 diş sarımsak

4 su bardağı su

1 su bardağı

tavuk suyu

1 çorba kaşığı

salça

2 adet pazı yaprağı

2-3 çiçek brokoli

Tuz

1 adet soğan

3 çorba kaşığı

zeytinyağı

1 adet havuç

1 adet

kereviz

1 adet patates

2 dal kereviz

yaprağı

1 kahve fincanı kırmızı mercimek

3 adet kıyılmış sarımsak

1 çay kaşığı

karabiber

Tuz

Üzeri için:

1 çorba kaşığı tereyağı

1 tatlı kaşığı toz kırmızı

biber

SEBZELİ TARHANA

ÇORBASI (4-6 Kişilik)

KIŞ ÇORBASI

(6 Kişilik)