Background Image
Table of Contents Table of Contents
Previous Page  79 / 84 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 79 / 84 Next Page
Page Background

OCAK 2019 79

125 gram tereyağı

1 su bardağı toz şeker

2 adet yumurta

Yarım su bardağı tahin

1 su bardağı iri

dövülmüş ceviz

1 buçuk su bardağı un

1 paket kabartma tozu

16 adet yarım ceviz içi

1 çay bardağı su

Kabı yağlamak için:

1 çorba kaşığı tereyağ

2-3 çorba kaşığı un

LİMONLU KEK

125 gram tereyağı

1 buçuk su bardağı

toz şeker

Yarım çay kaşığı tuz

2 adet yumurta

3 çorba kaşığı süt

3 çorba kaşığı limon suyu

2 su bardağı un

1 paket kabartma tozu

1 adet limonun rendelenmiş

kabuğu

Üzeri için:

1 paket beyaz çikolata

1 çorba kaşığı krema

Arzunuza göre meyve

Tereyağ,

toz şeker ve tuzu mikserle toz şeker eriyene kadar çır-

pın. Yumurtaları teker teker ilave edip, iyice çırpın. Süt ve limon

suyunun yarısını ilave edip karıştırın. Kalan süt ve limon suyunu

ekleyip, yeniden karıştırın. Un ve kabartma tozunu beraber eleyip,

karışıma ilave edin. Rendelenmiş limon kabuğunu ekleyip karıştı-

rın. 25 cm. uzunluğundaki baton kalıbı yağlayın. Hamuru kalıba

boşaltın. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında, hafif kızarana dek

pişirin. Üzeri için, beyaz çikolatayı benmari usulü eritip, kremay-

la karıştırın. Kekin üzerine çikolatalı kremayı gezdirin. Meyve ile

süsleyip servis yapın.

TAHİNLİ CEVİZLİ KEK

Tereyağ

ve toz şekeri mikserle iyice çırpın. Üzerine yumurtaları ve

tahini ekleyip çırpmaya devam edin. Dövülmüş cevizi de ilave edip

tahta bir kaşıkla karıştırın. Elenmiş un ve kabartma tozunu ekleyip

karıştırmaya devam edin. 1 çay bardağı su katın. Baton kek kalıbını

tereyağ ile yağlayıp sonrasında unlayın. Hamuru kaba boşaltın ve

üzerine ceviz içlerini koyup önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30

dakika pişirin.

(10-12 kişilik)

(8 kişilik)