Background Image
Table of Contents Table of Contents
Previous Page  76 / 84 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 76 / 84 Next Page
Page Background

kültür

Yeşilay

76

KEK SEVMEYEN

VAR MI?

Çocukken pişmesini sabırsızlıkla beklediğimiz, evi saran kokusuyla

mutlu olduğumuz kekler, çay saatlerinin de mükemmel birer

eşlikçisi…Farklı malzemelerle zenginleşen lezzetli ve pratik kek

tariflerini sizler için bir araya getirdik.

İKİ RENKLİ KEK

(8-10 kişilik )

4 adet yumurta

1 buçuk su bardağı toz şeker

1 su bardağı eritilip soğutulmuş tereyağı

Yarım su bardağı maden suyu

1’er paket vanilya ve kabartma tozu

3 su bardağı un

2 çorba kaşığı kakao

Kalıbı yağlamak için:

1 tatlı kaşığı tereyağı

Yumurta

ve toz şekeri bir kaba alıp mikser

yardımı ile iyice çırpın. Üzerine yağ ve maden

suyu ilave edin. Vanilya, kabartma tozu ve unu

birlikte eleyip karışıma ekledikten sonra karış-

tırın. Harcın yarısını başka bir kaba aktarın ve

üzerine kakaoyu katıp karıştırın. Ortası delik

yuvarlak bir kek kalıbını yağlayın. Kakaolu

karışımın 1/3’ünü kalıba döküp yayın. Üzerine

sade kek karışımının 1/3’ünü dökün. Kalan ka-

kaolu kek karışımının yarısını, en üste de kalan

sade karışımın yarısını dökün. En son kalan

kakaolu karışımı ve üzerine de sade karışımı

döküp düzeltin. Önceden ısıtılmış 180 derece

fırında 40-45 dakika pişirin.