Background Image
Table of Contents Table of Contents
Previous Page  78 / 84 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 78 / 84 Next Page
Page Background

kültür

Yeşilay

78

200 gram tereyağı

4 adet yumurta

1 su bardağı pudra şekeri

1 buçuk su bardağı süt

3 çorba kaşığı kakao

3 su bardağı un

1’er paket kabartma tozu ve

vanilya

2 çorba kaşığı kıyılmış Antep

fıstığı

Kalıpları yağlamak için:

1 çorba kaşığı tereyağı

ISLAK KEK

3 adet yumurta

Yarımşar su bardağı toz

şeker ve sıvı yağ

2 çorba kaşığı zeytinyağı

1’er su bardağı süt ve irmik

1 çorba kaşığı kuru üzüm

1’er paket kabartma tozu ve

vanilya

1 buçuk su bardağı un

Tereyağını

eritip soğutun. Yumurtaları bir kaba alıp mikserle iyice

çırpın. Üzerine pudra şekeri ilave edin ve birkaç dakika daha çırpın.

Tereyağı, süt, kakao ve vanilyayı ekleyip 1-2 dakika daha çırpmaya de-

vam edin. Hazırladığınız karışımdan bir buçuk su bardağını kenara

ayırın. Un ve kabartma tozunu birlikte eleyip çırpma kabında kalan

harca katarak birlikte çırpın. 4 adet ortası delik 12 cm. çapında yuvar-

lak kek kalıbını yağlayın. Hazırladığınız karışımı kalıplara pay edin.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika pişirin. Kalıptan

çıkarın ve sıcakken üzerlerine ayırdığınız karışımı gezdirin. Antep fıs-

tığı serpip, soğuyunca dilimleyerek servis yapın.

Aşçının notu:

Islak keki farklı formlarda büyük kalıpta da pişire-

bilirsiniz.

Derin

bir kapta yumurta ve toz şekeri çırpın. Sıvı yağ ve zeytinyağını

ilave edip tekrar çırpın. Süt ve irmiği ekleyip karıştırın. Kuru üzümü

sıcak suda 10 dakika bekletin ve süzün. Hafif unladıktan sonra karı-

şıma katın. Kabartma tozu, vanilya ve un koyup tümmalzemeyi iyice

karıştırın. Yağlanmış ve unlanmış baton kek kalıbına boşaltın. Önce-

den ısıtılmış 175 derece fırında kontrol ederek pişirin. Kontrol etmek

için keke bir kürdan batırın, kürdan temiz çıkıyorsa pişmiş demektir.

Ilıdıktan sonra kalıptan çıkarın ve dilimleyerek servis yapın.

Aşçının notu:

Dilerseniz kelepçeli veya ortası delik kek kalıbında da

pişirebilirsiniz.

KURU ÜZÜMLÜ KEK

(4 kişilik)

(6-8 kişilik)