Tatlılara en çok yakışan meyvelerin başında
gelir portakal. Hem tadı hem de kokusuyla iştah
açar. İşte birbirinden lezzetli portakallı tarifler.
12 kişilik
l
2 çorba kaşığı rendelenmiş
portakal kabuğu
l
Bir buçuk su bardağı haşhaş
l
1 su bardağı kaynar su
l
7 adet yumurta
l
150 gram tereyağı
l
1 su bardağı toz şeker
l
3 paket vanilya
l
Yarım paket kabartma tozu
l
1 su bardağı un
Üzeri için:
l
5 su bardağı portakal suyu
l
4 çorba kaşığı toz şeker
l
4 çorba kaşığı patates nişastası
HAŞHAŞ
vekaynar suyukısıkateşte, haşhaşsuyuçekene
dek, aradakarıştırarakpişirin. Ocaktanalıpsoğumaya
bırakın. Yumurtalarınakını vesarısını ayırın. Tereyağı, toz
şeker vevanilyayımikserle, tozşeker eriyenedekçırpın.
Teker teker yumurtasarılarını ekleyin. Kabartma tozunu
ilaveedipkarıştırın. Unveportakal kabuğunu ilaveedin. Ayrı
bir yerdeyumurtaaklarını bir tutamtuzlakar halinegelene
dekçırpınvemetal bir kaşıkyardımıyla tereyağlı karışıma
ekleyin. Yağlı kağıtlakaplanmış25x35cm’likkekkalıbına
boşaltın. Önceden ısıtılmış 175derece fırında30-35dakika
pişirin. Fırındanalıpsoğumayabırakın.
Üzeri içinportakal suyu, toz şeker venişastayı kısıkateşte
sürekli karıştırarakpişirin. Kekinüzerinegezdiripsoğumaya
bırakın. Fırınlanmışportakal dilimleri ilesüsleyipservisyapın.
PORTAKALLI HAŞHAŞLI KEK
PORTAKAL KOKULU
LEZZETLER
yesilay.org.tr
70
GASTRONOMİ
YEŞiLAY
•
MART 2016
KÜLTÜR