GASTRONOMİ
10 kişilik
l
2 adet portakalın suyu ve
rendelenmiş kabuğu
l
5 paket (80’er gramlık) bitter çikolata
l
100 gram tereyağı
l
Bir buçuk su bardağı krema
l
4 adet yumurta
l
4 çorba kaşığı toz şeker
l
1 paket finger bisküvi
Süslemek için:
l
Kıyılmış çikolata
l
Portakal kabuğu şekerlemesi
ÇİKOLATAYI
benmari usulü eritin.
Tereyağı ve krema ekleyip karıştırın.
Yumurtaların akını ve sarısını ayırın.
Yumurta sarılarını toz şekerle, açık
sarı renk alana dek çırpın. Ardından
çikolatalı karışıma ekleyip çırpın.
Portakal kabuğu ilave edip, çırpmaya
devamedin. Yumurta aklarını bir
tutamtuzla, kar haline gelene dek
çırpın ve çikolatalı karışıma ekleyin.
Ayrı bir yerde portakal suyuna
bisküvileri batırıp çıkarın. Çikolatalı
karışımın bir kısmını yağlı kağıtla
kaplanmış baton kek kalıbına dökün.
Üzerine bisküvi yerleştirin. Aynı
işlemi 4-5 kez tekrarlayın. En üste
çikolata döküp, pastanın her tarafına
yayın.
Derin dondurucuda dinlendirip,
servisten 1 saat önce buzdolabının
alt rafına yerleştirin. 3-4 saat
buzdolabının alt rafında dinlendirin.
Kıyılmış çikolata ve portakal kabuğu
şekerlemesi ile süsleyin.
PORTAKALLI ÇİKOLATALI PASTA
yesilay.org.tr
72
YEŞiLAY
•
MART 2016
KÜLTÜR