Background Image
Table of Contents Table of Contents
Previous Page  72 / 84 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 72 / 84 Next Page
Page Background

GASTRONOMİ

10 kişilik

l

2 adet portakalın suyu ve

rendelenmiş kabuğu

l

5 paket (80’er gramlık) bitter çikolata

l

100 gram tereyağı

l

Bir buçuk su bardağı krema

l

4 adet yumurta

l

4 çorba kaşığı toz şeker

l

1 paket finger bisküvi

Süslemek için:

l

Kıyılmış çikolata

l

Portakal kabuğu şekerlemesi

ÇİKOLATAYI

benmari usulü eritin.

Tereyağı ve krema ekleyip karıştırın.

Yumurtaların akını ve sarısını ayırın.

Yumurta sarılarını toz şekerle, açık

sarı renk alana dek çırpın. Ardından

çikolatalı karışıma ekleyip çırpın.

Portakal kabuğu ilave edip, çırpmaya

devamedin. Yumurta aklarını bir

tutamtuzla, kar haline gelene dek

çırpın ve çikolatalı karışıma ekleyin.

Ayrı bir yerde portakal suyuna

bisküvileri batırıp çıkarın. Çikolatalı

karışımın bir kısmını yağlı kağıtla

kaplanmış baton kek kalıbına dökün.

Üzerine bisküvi yerleştirin. Aynı

işlemi 4-5 kez tekrarlayın. En üste

çikolata döküp, pastanın her tarafına

yayın.

Derin dondurucuda dinlendirip,

servisten 1 saat önce buzdolabının

alt rafına yerleştirin. 3-4 saat

buzdolabının alt rafında dinlendirin.

Kıyılmış çikolata ve portakal kabuğu

şekerlemesi ile süsleyin.

PORTAKALLI ÇİKOLATALI PASTA

yesilay.org.tr

72

YEŞiLAY

MART 2016

KÜLTÜR