Background Image
Table of Contents Table of Contents
Previous Page  79 / 84 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 79 / 84 Next Page
Page Background

HAZİRAN 2018 79

TAHİNLİ KURU BAKLAVA

(8 kişilik)

Hamuru için:

1 şişe maden suyu

1 paket instant maya

1 çay bardağı sıvıyağ

1 çay bardağı süt

1 adet yumurta

2 çorba kaşığı üzüm sirkesi

2 tatlı kaşığı tozşeker

Yarım çay kaşığı tuz

Aldığı kadar un

Arası için:

1 su bardağı tozşeker

1 su bardağı tahin

1 su bardağı ceviz

Üzeri için:

1 adet yumurta sarısı

Aşçının notu:

Yarım kahve fincanı pudraşeke-

riyle yarımşar çay kaşığı vanilya

ve tarçını karıştırarak da tatlını-

zın üzerine serpebilirsiniz.

Hamur

için un hariç tümmalzemeyi bir kaba alıp karıştırın. Üzerine

azar azar un ekleyerek ele yapışmayan bir hamur elde edin. Nemli

bir bez örterek 1 saat dinlendirin. Daha sonra 3 eşit bezeye ayırın.

1 parça hamurumerdaneyle yarım cmkalınlığında ve dikdörtgen

olacak şekilde açın. Üzerine önce tahin sürün. Şeker ve ceviz serpin.

Hamuru rulo şeklinde sarın ve 3 parmak genişliğinde verev olarak

kesin. Yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine

çırpılmış yumurta sarısı sürün. Kalan hamurları da aynı şekilde

hazırlayın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri kızarana

dek pişirin. Soğuduktan sonra üzerine pudraşekeri ya da tarçın

serperek servis yapın.

ŞAMBALİ

(10-12 kişilik)

500 gram irmik

Yarım su bardağı un

1’er paket vanilya ve

kabartma tozu

1 su bardağı un haline

getirilmiş badem

Bir buçuk su bardağı

yoğurt

1 su bardağı tozşeker

Şerbeti için:

3 su bardağı tozşeker

3 su bardağı su

Çeyrek limon

Üzeri için:

Badem ve toz antepfıstığı

İrmik

, un, vanilya, kabartma tozu, badem, yoğurt ve tozşekeri

yoğurup 25x30 cm ebatlarında dikdörtgen bir fırın kabına

yerleştirin. Dilimleyip üzerlerine birer bademkoyun. Önceden

ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana dek pişirin. Fırından

çıkarıp kenara alın. Şerbet için tozşeker, su ve limon suyunu 5

dakika kaynatın. Sıcak tatlının üzerine sıcak şerbeti gezdirip şerbeti

çekene dek dinlendirin. Ilık veya soğuk servis yapın.