Background Image
Table of Contents Table of Contents
Previous Page  76 / 84 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 76 / 84 Next Page
Page Background

kültür

Yeşilay

76

TATLI YİYELİM,

TATLI KONUŞALIM

Bu ay bir

Ramazan

Bayramı klasiği

olan şerbetli

tatlı tariflerini bir

araya getirdik.

Tatlı yiyip, tatlı

konuşacağınız

nice güzel

bayramlara…

CEVİZLİ KADAYIF SARMA

(6-8 kişilik)

500 gram taze kadayıf

Bir buçuk su bardağı

dövülmüş ceviz

125 gram tereyağı

Şerbeti için:

4 su bardağı tozşeker

Dört buçuk su bardağı su

Yarım limonun suyu

Süslemek için:

Toz antepfıstığı ve çilek

Kadayıfı

geniş bir tepsiye alıp elinizle didikleyerek açın. Portakal büyüklüğünde

parçalar koparıp düz bir zemine yerleştirin. Ortalarına cevizi pay edip her birini

rulo şeklinde sarın. Fırın tepsisine yerleştirip üzerlerine eritilmiş tereyağı gezdirin.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana dek pişirin. Fırından alıp ılınmaya

bırakın. Şerbet için tozşeker ve suyu 5 dakika kaynatın. Limon suyu ilave edip

ocaktan alın. Ilık şerbeti ılık kadayıfın üzerine gezdirin. Kadayıf şerbeti çekince

antepfıstığı ve çilekle süsleyip servis yapın.