Background Image
Table of Contents Table of Contents
Previous Page  78 / 84 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 78 / 84 Next Page
Page Background

kültür

Yeşilay

78

SAC ARASI

(10 kişilik)

10 yaprak baklavalık yufka

200’er gram tereyağı ve

toz antepfıstığı

Şerbeti için:

1 litre su

1 kg tozşeker

3-4 damla limon suyu

Üzerine:

Kaymak ve toz antepfıstığı

(10-12 kişilik)

1 paket hazır

Kemalpaşa tatlısı

5 su bardağı su

4 su bardağı tozşeker

Muhallebi için:

1 çorba kaşığı un

1 çorba kaşığı mısır nişastası

1 paket vanilya

2 su bardağı süt

1 su bardağı tozşeker

Süslemek için:

Toz antepfıstığı

Yufkalardan

birini düz bir zemine serin ve üzerine fırçayla eritilmiş

tereyağı sürün. Bir kenarına toz antepfıstığı serpin ve oklavaya sarın.

Sardıktan sonra hafifçe çekerek oklavadan çıkarın ve kendi etrafında

sararak gül şekli verin. Yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin ve diğer

yufkaları da aynı şekilde hazırlayın. Önceden ısıtılmış 180 derece

fırında üzerleri kızarana dek pişirin. Şerbet için su, tozşeker ve limon

suyunu kaynatıp soğutun. Pişen sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti

gezdirin. Kaymak ve toz antepfıstığıyla süsleyerek servis yapın.

Su

ve tozşekeri tencereye alıp ocağa oturtun. Kaynamaya başlayınca

Kemalpaşa tatlılarını ilave edip orta ateşte 15 dakika pişirin. Daha

sonra geniş bir kaba alıp soğumaya bırakın. Tatlıların fazla şerbetini

süzdürüp orta boy dikdörtgen bir kaba aralıklı olarak dizin.

Muhallebi için un, mısır nişastası, vanilya, tozşeker ve sütü geniş bir

kaba alın. Orta ateşte kaynayana dek sürekli karıştırın. Kaynamaya

başlayınca ocaktan alıp Kemalpaşa tatlılarının aralarına dökün.

Soğuyunca üzerini antepfıstığıyla süsleyip servis yapın.

MUHALLEBİLİ KEMALPAŞA TATLISI