kültür
Yeşilay
78
SAC ARASI
(10 kişilik)
●
10 yaprak baklavalık yufka
●
200’er gram tereyağı ve
toz antepfıstığı
Şerbeti için:
●
1 litre su
●
1 kg tozşeker
●
3-4 damla limon suyu
Üzerine:
●
Kaymak ve toz antepfıstığı
(10-12 kişilik)
●
1 paket hazır
Kemalpaşa tatlısı
●
5 su bardağı su
●
4 su bardağı tozşeker
Muhallebi için:
●
1 çorba kaşığı un
●
1 çorba kaşığı mısır nişastası
●
1 paket vanilya
●
2 su bardağı süt
●
1 su bardağı tozşeker
Süslemek için:
●
Toz antepfıstığı
Yufkalardan
birini düz bir zemine serin ve üzerine fırçayla eritilmiş
tereyağı sürün. Bir kenarına toz antepfıstığı serpin ve oklavaya sarın.
Sardıktan sonra hafifçe çekerek oklavadan çıkarın ve kendi etrafında
sararak gül şekli verin. Yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin ve diğer
yufkaları da aynı şekilde hazırlayın. Önceden ısıtılmış 180 derece
fırında üzerleri kızarana dek pişirin. Şerbet için su, tozşeker ve limon
suyunu kaynatıp soğutun. Pişen sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti
gezdirin. Kaymak ve toz antepfıstığıyla süsleyerek servis yapın.
Su
ve tozşekeri tencereye alıp ocağa oturtun. Kaynamaya başlayınca
Kemalpaşa tatlılarını ilave edip orta ateşte 15 dakika pişirin. Daha
sonra geniş bir kaba alıp soğumaya bırakın. Tatlıların fazla şerbetini
süzdürüp orta boy dikdörtgen bir kaba aralıklı olarak dizin.
Muhallebi için un, mısır nişastası, vanilya, tozşeker ve sütü geniş bir
kaba alın. Orta ateşte kaynayana dek sürekli karıştırın. Kaynamaya
başlayınca ocaktan alıp Kemalpaşa tatlılarının aralarına dökün.
Soğuyunca üzerini antepfıstığıyla süsleyip servis yapın.
MUHALLEBİLİ KEMALPAŞA TATLISI