Background Image
Table of Contents Table of Contents
Previous Page  76 / 84 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 76 / 84 Next Page
Page Background

kültür

Yeşilay

76

SAĞLIKLI VE LEZZETLİ

Türkiye'de ve dünyada önemli

kişilere ve ülke liderlerine

hizmetlerde bulunmuş, eğitimler

vermiş ve alanında birçok

başarı elde etmiş olan Mutfak

Şefi ve İşletmeci Ahmet Kara,

karnabaharla yapılan çok özel

tariflerini bizlerle paylaştı.

Sağlıklı kış sebzelerinden olan

karnabaharla sofralarınızda

harikalar yaratacağınız, usta

elinden çıkmış tarifler burada…

1 kg. karnabahar

2-3 yemek kaşığı zeytinyağı

1 adet kabak (rendelenmiş)

1 adet havuç (ren-

delenmiş)

Tuz

Karabiber

2 su bardağı taze

kaşar (rendelenmiş)

Beşamel sos için:

1 yemek kaşığı tereyağı

2 yemek kaşığı un

2 su bardağı süt

20 gr. ince doğranmış kişniş

Tuz

Karabiber

Üzeri için:

200 gr. taze kaşar (rendelenmiş)

KİŞNİŞLİ FIRIN KARNABAHAR

(10 Kişilik)

Hazırlanışı:

Bir tencereye zeytinyağı ekleyin, ka-

bak ve havucu ilave edip kavurun; ardından tuz ve

karabiber ekleyin. Sebzeler suyunu çekince tereya-

ğı ve unu ilave edip, un kokusu çıkana kadar iyice

kavurun. Ardından sütü ekleyip sos kıvam alınca-

ya kadar sürekli karıştırarak pişirin. Baharatlarını

ve kişnişinizi de ekleyin ve karıştırın. Karnabahar-

ları derin bir tencerede bol su ile haşlayıp süzün.

Beşamel sos hazır olunca karnabaharları süzüp

sosa ekleyin, kaşar peynirlerin yarısını ilave edip

iyice karıştırın. Karnabaharlı karışımı yağlanmış

fırın kabına yayın, üzerine kalan kaşar peynirini

serpin ve 180 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri

kızarana kadar pişirin.