Background Image
Table of Contents Table of Contents
Previous Page  77 / 84 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 77 / 84 Next Page
Page Background

EKİM 2019 77

1 yemek kaşığı tereyağı

2 yemek kaşığı zeytinyağı

1 adet kuru soğan

2 çay kaşığı Matcha çayı tozu

1 adet patates

750 gr. taze karnabahar

1 litre su (et veya tavuk suyu da olabilir)

1 tutam kimyon

1 tutam

tuz

1 tutam karabiber

Yarım su bardağı krema

Üzeri için:

Arzuya göre:

Matcha tozu

1 tutam susam

pul biber

tereyağı

3 su bardağı pilavlık siyez bulgur

500 gr. karnabahar

400 gr. piliç

but kuşbaşı

1 orta boy kuru soğan

150 gr. erişte

2 adet kapya veya

çarliston biber

2 diş sarımsak

1 yemek kaşığı tereyağı

5 su bardağı

tavuk suyu veya su

Zeytinyağı

Tuz

Karabiber

MATCHA ÇAYLI KARNABAHAR ÇORBASI

(10 Kişilik)

KARNABAHARLI PİLİÇLİ SİYEZ BULGUR AŞI

(10 Kişilik)

Yapılışı:

Karnabaharın yeşil kısımlarını temizledikten sonra bir

bıçak yardımı ile küçük parçalarına ayırın. Soğanları küp küp doğ-

rayın. Tencerenizi ocağa alın ve altını açın. Tereyağı ve zeytinya-

ğını ilave edin. Yağlar eridikten sonra soğanları tencereye aktarın

ve kavurmaya başlayın. Patatesleri küçük küçük doğrayın, biraz

kendini bırakan soğanlara patatesi ekleyip kavurmaya devam edin.

Tüm sebzeler hafif yumuşadıktan sonra karnabaharları ekleyin ve

bir tur karıştırdıktan sonra Matcha çayını, tuz, karabiber ve kimyon

ile tatlandırıp tüm sebzeler iyice yumuşayana kadar pişmeye bıra-

kın. Sebzelerin tamamı iyice yumuşadıktan sonra bir el blenderi ile

pürüzsüz olana kadar çekin. Ocaktan alın ve kremayı ilave edip iyi-

ce karıştırın. Küçük bir tavada susamları kavurun, kavurduğunuz

susamlara tereyağını ilave edin, pul biberi ekleyin ve yağ eridikten

sonra çorbanın üzerine gezdirerek servis edin.

Hazırlanışı:

Karnabaharları ayıklayarak ufak parçalar haline getirin.

Bulguru 30 dakika kadar ılık suda ıslayın ve yıkayarak süzdürün. Bir

pilav tenceresine biraz zeytinyağı ekleyin ve kızmasını bekleyin. Ar-

dından sırasıyla kuşbaşı doğranmış etleri, karnabaharları, doğranmış

biberleri ve yemeklik doğranmış kuru soğanı ekleyip soteleyin. Etin

her tarafı iyice renk aldıktan ve suyunu tamamen çektikten sonra ince

kıyılmış sarımsakları ekleyip bir tur çevirin ve ardından bulguru ekle-

yip kavurmaya devam edin. En son erişteyi ekleyin. Son olarak ise sıcak

suyu, tuz ve karabiberi birlikte ilave edip kısık ateşte pişmeye bırakın.

Suyunu çektiğinde kapağını açın tereyağını koyup içinde eritip kapatın

ve demlenmeye bırakın.