Küçümsenen Büyük Tehlike: Kumar ve Şans Oyunları - page 81

Hazırlanışı
:
Marine malzemelerin hepsi derin bir kapta iyice karıştırılır. Ardından dana
bonfile bu karışımın içine konur ve iyice karıştırılır. En az 2 saat +4 derece
buzdolabında dinlendirilir.
Mantı için;
Un bir tezgâha dökülür ve ortası açılır. Yumurtalar, tuz, zeytinyağı ilave
edilip; hamur homojen bir hal alıncaya kadar yoğurulur. Ardından hamur
üstü nemli bir bezle 1 saat dinlendirilir. Haşlanmış ıspanak Van otlu peynir,
eski kaşar, yumurta, karabiber, pul biber iyice karıştırılır. Dinlenen hamur
merdane yardımı ile açılır. Bir bardak ile yuvarlak yuvarlak halkalar kesilir.
Bir halkanın içine peynirli harcı koyulur. Üzerine diğer halka hamuru
koyup iyice kapatılır. Dana Bonfile marineden çıkarılıp ızgarada arkalı önlü
istediğiniz pişme derecesinde pişirilir.
Mantılar kaynayan suya atılıp 4-6 dakika haşlanır. Baby kabak ve havuç tere
yağda hafif glaze edilir. Lezzetlendirilir. Ardından tümmalzemeler kombine
edilip servis edilir.
Afiyet olsun…
E s a t Ö Z ATA
Beykent Üniversitesi Aşçılık Program Başkanı
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Öğr. Gör.
AŞPAFEDMilli TakımDirektörü
@esatozata
150 gr. dana bonfile
1 adet baby kabak ve
havuç
Sıvıyağ
Malzemeler
2 su bardağı un
1 adet yumurta
2 adet yumurta sarısı
Tuz, karabiber, zeytinyağı
200 gr. Van otlu peynir
100 gr. eski kaşar peyniri
1 kâse haşlanmış ıspanak
1 adet yumurta
Karabiber, pul biber
Mantı İçin:
1 çay bardağı sıvıyağ
Kekik, biberiye
2 yemek kaşığı soya sos
1 tatlı kaşığı hardal
1 adet soğan
3 diş sarımsak
Et Marinasyon için:
IZGARA DANA BONFİLE;
OTLU VE PEYNİRLİ MANTI İLE
yesilay.org.tr
79
YEŞiLAY
AĞUSTOS 2014
1...,71,72,73,74,75,76,77,78,79,80 82,83,84,85,86,87,88,89,90,91,...100
Powered by FlippingBook