
Büyük Yeşilay ailesine gönül veren sevgili dostlar,
Hayat hikâyelerle örülü. Hepimizin bir hikâyesi, hatta..
Lisans eğitimini 2008 yılında İstanbul Bilgi Üniversitesi Psikoloji Bölümünde onur derecesiyle; yüksek lisans eğitimini Prof. Dr. Öget Öktem-Tanör danışmanlığında yönetici işlevler ve irade hakkında hazırladığı tezle; doktora eğitimini ise Prof. Dr. Sevim Cesur’un danışmanlığında “Ebeveynin ‘Üstün Zekâlı’ Çocuğa Sahip Olma Algısı: Etiketleme” başlıklı tezle İstanbul Üniversitesi Psikoloji Programı’nda tamamlamıştır.
Cambridge Üniversitesi’nde, “The Role of Educational Process in Self-Regulated Learning” projesinde, 2015 yılında, ortak araştırmacı olarak bulunmuş; özdüzenlemenin işlevselliği, kültüre uyarlanabilirliği, çocukların davranış stratejileri ve motivasyon tutumları hakkında çalışmıştır.
Marmara Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Psikoloji Bölümü’nün kuruluşunda görev almış olup; aynı bölümde öğretim üyesi ve Sosyal Psikoloji Anabilim Dalı Başkanı olarak görevini sürdürmektedir.
Akademik çalışmaları yanında sahada da çalışmalar yapan Sezgin, Kalem Vakfı Okulları’nda 2006 yılından itibaren mentör olarak başladığı görevini psikolog olarak sürdürmüştür. Şu an, Kalem Vakfı Okulları’nda yönetim kurulu üyesi, süpervizör ve psikolog, Kalem Eğitim ve İnsan Bilimleri Dergisi’nde yayın, yönetim ve koordinasyon kurulları üyesi, Kalem Vakfı Yayınları’nda ve Kalem Akademi Öğretmen Yetiştirme Enstitüsü’nde bilim editörü, yayın, yönetim ve koordinasyon kurulları üyesi olarak görev yapmaktadır.
Lisans yıllarında üniversitede kurduğu kulüpte ve sonrasında sivil toplum kuruluşlarında, çeşitli görevler alarak sosyal sorumluluk faaliyetleri yürütmüş; ulusal ve uluslararası resmî ve akademik projelerde yer almış; çeşitli yurt içi ve yurt dışı akademik, kültürel organizasyonlar ve eğitim organizasyonları düzenlemiştir. 2008 yılından beri Türk Psikologlar Derneği üyesidir.
Temel araştırma alanları, üstün zekâ algısı ve politikaları, etiketleme, narsisizm kültürü, okul psikolojisi, örgüt psikolojisi, ebeveynlik ve bilişleri, irade ve yönetici işlevlerdir.