Web sitemizde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanıyoruz.
Detaylı Bilgi
Yeşilay’ın Ev Sahipliğinde 2. İstanbul İnisiyatifi Toplantısı Online Olarak Gerçekleştirildi

Yeşilay’ın Ev Sahipliğinde 2. İstanbul İnisiyatifi Toplantısı Online Olarak Gerçekleştirildi

Beş farklı bağımlılık türüyle aynı anda mücadele eden tek uluslararası sivil toplum kuruluşu Yeşilay, 2. İstanbul İnisiyatifi Toplantısı’nda 21 ülkeden 28 farklı kurumun temsilcileriyle bir araya geldi. Bağımlılıklarla mücadelede küresel strateji ve iş birliğinin konuşulduğu toplantı bu yıl pandemi dolayısıyla online olarak gerçekleşti.
 

Yeşilay, 100. kuruluş yıldönümünde 21 ülkeden 28 farklı kurumun temsilcileriyle 2. İstanbul İnisiyatifi Toplantısı’nda online olarak bir araya geldi. Beş farklı bağımlılık türüyle mücadele eden tek uluslararası sivil toplum kuruluşu Yeşilay’ın ev sahipliğinde ikinci kez düzenlenen toplantı, koronavirüs salgını nedeniyle dijital ortamda yapıldı. İstanbul İnisiyatifi, bağımlılıklarla mücadele için küresel strateji ve işbirliği modellerini ele aldı. Katılımcılar, kendi ülkelerinde yürüttükleri bağımlılıkla mücadele çalışmalarına ilişkin deneyimlerini paylaştı.
 
2.İstanbul İnisiyatifi Toplantısı’na Yeşilay Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kaan, Yeşilay Genel Müdürü Sultan Işık, ABD’den WFAD Başkanı Amy Ronshausen, Kenya’dan  Slum Child Foundation (Gecekondu Çocuğu Vakfı) kurucusu George Odalo Ochieng, İtalya San Patriginano’dan Uluslararası İlişkiler Başkanı Monica Barzanzi gibi önemli liderlerin yanı sıra CADCA, EURAD, FORUT, IOGT, KKAWF, RUN, UTRIP, SAM, Forth Wave Foundation ve Movendi   gibi bağımlılıkla dünyanın önde gelen kuruluşlarının temsilcileri de katıldı.
 
Toplantının açılış konuşmasında Yeşilay olarak  bağımlılığın önlenmesi konusundaki küresel savunuculuğu desteklemekten ve işbirliğinden onur duyduklarını belirten Yeşilay Genel Müdürü Sultan Işık, "Yapılan konuşmaların, bağımlılıkla olan küresel mücadele, iyileşme ve savunuculuk hususlarındaki karşılıklı stratejilerimiz ve çabalarımız için verimli olacağına inanıyorum. Ayrıca, mücadelemizin özellikle CND ve VNGOC ve UNODC'de olumlu sonuçlar doğurduğunu görüyorum. DSÖ ve AB savunuculuk çalışmalarında da aynı gelişmeyi bekliyorum. Bölgesel ve ulusal bilimlerdeki ortak çalışmalarımızın, yerel kalkınmalar için diğer sivil toplum örgütlerine iyi bir örnek olacağına inanıyorum" dedi.