Web sitemizde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanıyoruz.
Detaylı Bilgi
Yeşilay’dan İŞKUR Personeline TBM Uygulayıcı Eğitimi

Yeşilay’dan İŞKUR Personeline TBM Uygulayıcı Eğitimi

Yeşilay, İŞKUR işbirliği kapsamında gerçekleşen bağımlılıkla mücadele çerçevesinde 15- 17 Ocak tarihleri arasında İzmir'de 200 meslek danışmanına "Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Uygulayıcı Eğitimi" verdi.

Üç gün süren eğitimin sonunda iş ve meslek danışmanları, TBM Uygulayıcı danışmanı unvanı almaya hak kazandı. Eğitim kapsamında meslek danışmanları, AMATEM'de tedavi sürecini tamamlamış eski bağımlılar başta olmak üzere; birçok dezavantajlı grupla çalışma, bağımlılıklara ilişkin temel bilgileri aktarma kapasitesine erişmiş olacaklar. Aynı zamanda kendi kurumlarında ve işbirliği içerisinde oldukları işveren kurumlara TBM eğitimleri de gerçekleştirebilecek ve Türkiye Bağımlılıkla Mücadele yetişkin içeriklerinin daha geniş hedef kitlelere ulaşmasına katkı sağlayacaklar.

Yeşilay ve İŞKUR arasında gerçekleştirilen bağımlılıkla mücadele konulu işbirliği çerçevesinde 2015 yılından bu yana gerçekleştirilen eğitim faaliyetleri sayesinde; İŞKUR bünyesindeki 4000'in üzerinde iş ve meslek danışmanlarının, eski bağımlıların işe yerleştirme süreçlerinde doğru yönlendirmeler yapması ve kurum içi - kurum dışı eğitimler gerçekleştiren İŞKUR personelinin bağımlılıkla ilgili temel donanıma sahip olması amaçlanmıştır. Tamamı lisans mezunu ve MYK'da tanımlı İş ve Meslek Danışmanlığı sertifikasına sahip İŞKUR iş ve meslek danışmanlarına iş arayanlarla- çalışanlar, işverenlerle- çalışanlar, öğrencilere dönük çalışma yapanlar ve iş kulüplerinde çalışanlar ve engelli vatandaşlarla çalışanlar  olarak temelde 5 çalışma alanında gerçekleşti.

Yeşilay ve İŞKUR İşbirliğiyle Danışanlar Meslek Sahibi Oluyor

Yeşilay ve İŞKUR arasında 11 Kasım 2015 tarihinde imzalanan işbirliği protokolü kapsamında, Yeşilay Danışmanlık Merkezlerinde(YEDAM) bağımlı birey ve yakınlarına işe yerleştirme, meslek edindirme faaliyetleri gerçekleştiriliyor. İŞKUR bünyesindeki iş ve meslek danışmanları YEDAM'larda haftanın bir günü tam ya da yarı zamanlı destek sağlıyor. Yeşilay Danışmanlık Merkezi (YEDAM) uzmanları tarafından yapılan oryantasyonlarla YEDAM'ın amacı, hedef kitlesi, temel faaliyetleri ve yapılacak iş birliğinin önemi, iş ve meslek danışmanlarına aktarılarak bağımlılık ve bağımlıya yaklaşım ilgili temel bilgiler kazandırılıyor.

Yeşilay Danışmanlık Merkezlerinde düzenli olarak takip edilen, uzman ekip tarafından uygun görülen ve İŞKUR iş ve meslek danışmanlarının desteği ile yapılan İŞKUR görüşmeleri doğrultusunda; 2016 yılında 5, 2017 yılında 13, 2018 yılında 17, 2019 yılında 23 danışan iş ve meslek sürecine kazandırıldı.

Yeşilay ve İŞKUR arasında yapılacak ortak çalışmaları doğrultusunda iş ve meslek edindirme faaliyetleri, tekrar kullanımı önleme, riskli ortamlardan uzak durma, nitelikli işler ve güvenli ortamlarda çalışma, yaşamı devam ettirecek ekonomik gelire sahip olma gibi olanakların artırılması hedefleniyor.