Web sitemizde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanıyoruz.
Detaylı Bilgi
Yeşilay "Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek" diyen gençleri ödüllendirdi

Yeşilay "Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek" diyen gençleri ödüllendirdi

Yeşilay ve İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nce bu yıl 5.'si düzenlenen "Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek" afiş, resim, kompozisyon, şiir, karikatür, slogan ve fotoğraf yarışmasında dereceye giren öğrenciler düzenlenen törenle ödüllerini aldı. Yeşilay Genel Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. İbrahim Topçu ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Koordinatörü Derviş Çelik’in katılımıyla gerçekleşen ödül töreni sonrası lise, ortaokul ve ilkokul düzeyinde 17 öğrenci, başarılarını kutlamak için öğretmen ve aileleriyle boğaz turuna katılarak yaza merhaba dedi.

Yeşilay bağımlılıkla mücadeleye gençleri de dahil etmeye devam ediyor. Bu yıl 5.'si düzenlenen "Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek" temalı afiş, resim, kompozisyon, şiir, karikatür, slogan ve fotoğraf yarışması sonuçlandı.

Yeşilay Genel Merkezi Sepetçiler Kasrı'nda gerçekleştirilen ödül töreni açılışında konuşan Yeşilay Genel Başkan Yardımcısı Dr. İbrahim Topçu, "Bugün burada geleceğimizin emanetçisi olan gençlerimize sağlıklı bir nesil, sağlıklı bir gelecek için yaptığı çalışmaların karşılığını bir nebze olsun vermeye çalışacağız. Yarışma vesilesiyle, bağımlılıklardan uzak dünyalarıyla gençlerin ortaya çıkardıkları eserlere şahit olduk. Değerli öğrencilerimize ve onları yetiştiren ailelerine en kalbi teşekkürlerimi sunuyorum." dedi. Törende, sağlıklı düşünen ve bilinçli nesillerin yetişmesine katkıda bulunan Yeşilay'ın faaliyetleri sonuna kadar desteklediklerini belirlen Derviş Çelik de, "Yeşilay'ın asırlardır sürdürdüğü bağımlılıklarla mücadelesine gençleri de ortak etmesini takdir ediyoruz. Toplumda kendine güvenen, bilinçli, sağlıklı ne kadar genç olursa geleceğimiz de o kadar temiz ve bilinçli olacaktır. Yeşilay'a, öğretmenlere ve velilerimize teşekkürlerimi sunuyor ve ödül alan öğrencilerimizi gönülden tebrik ediyorum." dedi.

Törende Yeşilay Genel Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. İbrahim Topçu ve İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız'ı temsilen Ar-Ge Koordinatörü Derviş Çelik dereceye giren öğrencilere ödüllerini takdim etti. Yarışma birincilerine tam altın, ikincilere yarım altın, üçüncülere çeyrek altın, dereceye giren her öğrenciye ise ayrıca madalya verildi. Tören sonrası öğrenciler aileleri ve öğretmenleriyle birlikte boğaz turuna katılarak hem başarılarının tadını çıkardı hem de yaza merhaba dedi.

"Sağlıklı Nesil, Sağlıklı Gelecek" yarışmasıyla ilk, ortaöğretim ve lise öğrencilerinin zararlı alışkanlıklara karşı bilinçli bir şekilde yetişmelerini amaçlayan Yeşilay, bu kapsamda yarışmayı Türkiye'nin çeşitli illerinde şubeleri vasıtasıyla gerçekleştirecek.

Yarışmada ödül alan öğrencilerin isimleri şöyle;

Afiş dalında;
1. Aleyna ÜNER - Zeytinburnu İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
2. Ceren TEKMAN - Kartal Sabiha Gökçen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
3. Berfin YAMAN - Kartal Sabiha Gökçen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Resim dalında;
1. Elanur HACIOSMANOĞLU - Üsküdar Hilmi Çelikoğlu Ortaokulu
2. Nilay EROĞLU - Bahçelievler Hürriyet İlkokulu
3. Damla YILDIZ - Çekmeköy Vatan Ortaokulu

Karikatür dalında;
1.Kaan MAKİNACI - Florya MEV Özel Basınköy Anadolu Lisesi
2.Oğuz Tuna ORAK - Kadıköy Fenerbahçe Anadolu Lisesi
3.Gamze BOZDEMİR - Başakşehir Celalettin Ökten Anadolu İmam Hatip Lisesi

Fotoğraf dalında,
3.Esila OFLAZ - Fatih Sultan Fatih Koleji

Kompozisyon dalında;
1.Nurefşan Arslan - Sultan Fatih Koleji/ Fatih
2.Şerife Maden - Mehmetçik Anadolu Lisesi/Çekmeköy
3.Kübra Seyhan Kaplan - Toki Celalettin Ökten A.İ.H.L/ Başakşehir

Slogan dalında;
1.Buse Nur Arslan - Zübeyde Hanım Ortaokulu / Esenyurt

Şiir dalında;
1.Melike Kutluk - Hayriye Kayraklı Ortaokulu/ Bağcılar
2.Yaren İrem Binici - Saffet Çebi Ortaokulu / Üsküdar
3.Öykü Kılıç - Kazlıçeşme Abay Ortaokulu/Zeytinburnu