Web sitemizde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanıyoruz.
Detaylı Bilgi
Yeşilay Haftası coşkuyla kutlandı

Yeşilay Haftası coşkuyla kutlandı

Yeşilay Haftası, "İyiliğin, Sağlığın Peşinde 95 Yıl" sloganı ile tüm yurtta etkinlikler, programlar ve ziyaretlerle coşkuyla kutlandı.

Yeşilay, "Yeşilay Haftası" dolayısıyla bağımlılıkla ve bağımlılığı teşvik eden güç ve odaklarla mücadele etmek konusunda otoriteleri ve toplumu bir kez daha harekete geçirdi. Her yıl 1-7 Mart tarihleri arasında düzenlenen Yeşilay Haftası, tüm yurtta coşkuyla kutlandı. Yapılan etkinliklerle halkımızın bağımlılık konusunda bilinç ve farkındalık düzeyi bir kez daha artırıldı. Topluma ve gençlere önemli mesajlar verildi. Bağımlılığı teşvik eden güç odaklarına karşı, otoritelerin dikkati çekildi.

Bisiklet Turu
Yeşilay, hafta boyunca adeta etkinlik fırtınası estirdi. Etkinlikler, 1 Mart Pazar günü Tarihi Yarımada'da Yeşilay'ın geleneksel hale getirdiği bisiklet turuyla başladı. Tur öncesi Sepetçiler Kasrı’nda kahvaltı programına katılan bisikletliler, bağımsız bir yaşam için pedal çevirdi. "Bu hayat benim, gelecek hepimizin" sloganıyla bağımlılıklardan uzak, sağlıklı yaşama dikkat çekerek turlarını tamamlayan yaklaşık 400 bisikletli arasından çekilen kura ile 3 kişiye bisiklet hediye edildi.

Beşiktaş Meydan Etkinliği
Yeşilay Haftası süresince Beşiktaş Meydanı'nda dev bir çadır kuran Yeşilay, ziyaretçilerini hem eğlendirdi hem bilgilendirdi. Dev çadırda hafta boyunca çocuk etkinlikleri, Ritim Grubu gösterileri, bağımlılık eğitimleri verildi. Karikatür ve fotoğraf sergisinin de olduğu etkinlik alanında aynı zamanda Genç Yeşilaycılar ziyaretçilere bilgilendirici broşürleri dağıttı, onları bağımlılıklar hakkında bilgilendirdi.

Süper Lig
1-7 Mart Yeşilay Haftası dolayısıyla Süper Lig'te oynanan birçok maça takımlar Yeşilay mesajlarının yer aldığı pankartlarla çıktı. "İyiliğin, Sağlığın Peşinde 95 Yıl: Yeşilay", "Bağımlılıklara Pas Vermeyin", "Uyuşturucuya Ver-Kaç Yapmayın" sloganlarının yer aldığı pankartları taşıyan takımlar Yeşilay ve bağımlılıklara dikkat çekti. Yine hafta dolayısıyla birçok maçta tiyatral gösteriler yapıldı; Gaziantep, Manisa,  Bursa, Ankara, Trabzon ve İstanbul'da sporseverlerin dikkati bağımlılıklara çekildi.

Zümrüdüanka Ödül Töreni 
Yeşilay tarafından "bağımlılıklardan uzak, sağlıklı yaşamı" misyon edinen, söz ve eylemleriyle bu mücadeleye destek veren kişi, kurum ve kuruluşlara verilen "Yeşilay’ın En'leri Zümrüdüanka Ödülleri" de Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda düzenlenen muhteşem bir törenle sahiplerini buldu.  Gecede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, Milli Eğitim Bakanlığı adına Prof. Dr. Nabi Avcı'ya, Bosna-Hersek Cumhurbaşkanlığı Konseyi Başkanı Bakir Izetbegovic'e "En Yeşilaycı Özel Ödülü" verildi.  Ayrıca kültür sanat dünyasından spora, akademiden siyasete, medyadan sosyal sorumluluk projelerine kadar toplam 7 dalda 22 kişi ve kuruma "En Yeşilaycı" unvanıyla bu özel gecede ödülleri takdim edildi. 

Yeşilay Doğum Günü'nü kutladı
5 Mart 1920 yılında, bir avuç vatansever aydının temelini attığı Yeşilay, 95. yaşını halkımızla birlikte dev bir pasta keserek kutladı. Beşiktaş Meydanı'ndaki etkinlik alanında coşkuyla kutlanan doğum günü halk tarafından da yoğun ilgiyle karşılandı.

Türkiye'nin dört bir köşesi "Yeşilay" dedi
Yeşilay Haftası yurdun dört bir yanında şubeler ve temsilciler tarafından da coşkuyla kutlandı. Yeşilay şube ve temsilcileri bulundukları illerde stantlar açarak, bağımlılıklara karşı farkındalık oluşturmak için çalıştılar, çocuk etkinlikleri ve yarışmalar düzenlediler, "Bu hayat benim, gelecek hepimizin" sloganıyla yürüyüşler gerçekleştirdiler.

Yeşilay İstanbul’un sembolü köprülerde
Yeşilay, hafta boyunca İstanbul'un sembolü köprülerde dev bayraklarla yer aldı. Ayrıca Türkiye’nin dört bir köşesinde billboard ve raketlerde de görselleri yer alan Yeşilay, meydanlarda yer alan Led ekranlarda da halka Yeşilay Haftası ve bağımlılık bilgilendirme mesajlarını iletti.

Mustafa Sandal Konseri
"Yeşilay Haftası" kapsamında bağımlılıklarla mücadeleye dikkat çekmek amacıyla "Bu Hayat Benim, Gelecek Hepimizin" sloganıyla düzenlenen etkinlikler, Mustafa Sandal’ın halk konseriyle son buldu. Türk pop müziği sanatçısı Mustafa Sandal, 7 Mart Cumartesi akşamı Sinan Erdem Spor Salonu'nda müzikseverlere muhteşem bir konser verdi. Sandal'a Yeşilay'a olan desteklerinden ötürü Yeşilay Genel Başkanı Prof. Dr. M. İhsan Karaman tarafından plaket takdim edildi.

Yeşilay Dergisi artık raflarda
1925 yılından bu yana aralıksız olarak her ay sağlık, eğitim ve kültür alanında yayımlanan Yeşilay Dergisi de Mart sayısıyla birlikte raflardaki yerini aldı. Dergi, bundan böyle Yeşilay Çocuk Dergisiyle birlikte gazete bayilerinden satın alınabilecek.

Dergi aynı zamanda Türkiye’de bağımlılıklar alanında çıkan tek dergi olma özelliğini taşıyor. Yeşilay Dergisi, her ay bağımlılıklar alanında dosya konusuyla alanında uzman isimlerin makaleleri ve uzman isimlerle yapılan röportajlarla yayına hazırlanıyor. Tüm bunların yanı sıra hafta boyunca televizyon programcıları ve haber spiklerleri yayınlarına Yeşilay kokartlarıyla birlikte mesajlar vererek çıktı, Yeşilay sosyal medyada etkinlikleri paylaşımlarının yanı sıra haftanın önemine binaen #Gelecegimicin ve #EvetYesilayciyim etiketlerini Trend Topic yaptı.