Web sitemizde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanıyoruz.
Detaylı Bilgi
Yeşilay, farkındalık etkinlikleriyle Cumhurbaşkanlığı resepsiyonunda yer aldı

Yeşilay, farkındalık etkinlikleriyle Cumhurbaşkanlığı resepsiyonunda yer aldı

9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü dolayısıyla, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde bir resepsiyon verdi. Yeşilay Genel Başkanı Prof. Dr. Mücahit Öztürk ve Yeşilay Yönetim Kurulu üyelerinin de yer aldığı resepsiyonda konuşmasını yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sigara içme diye bir özgürlüğün olmadığını ifade etti.

9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü dolayısıyla Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde bir resepsiyon verildi. Resepsiyona; Cumhurbaşkanının ikna etmesi ve Sağlık Bakanlığının düzenlediği kampanya çerçevesinde sigarayı bırakmış 250'yi aşkın kişi ile Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, Yeşilay Genel Başkanı Prof. Dr. Mücahit Öztürk, Yeşilay Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. M. İhsan Karaman, eşleri ve Yönetim Kurulu üyeleri katıldı.

"Sigara içme özgürlüğü yoktur!"
Anayasanın 58. Maddesinde yer alan "Devlet, gençleri kötü alışkanlıklardan korumak için gerekli tedbirleri alır" hükmüne atıfta bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, devletin en üst temsilcisi olarak, bu hükmün gereğinin yerine getirilip getirilmediğinin takibini yapmak, asli vazifesi olduğunu belirtti ve sözlerine şu şekilde devam etti: "Sigara içme özgürlüğü diye bir özgürlük asla olamaz. Asıl olan sigara içenin değil, sigara içmeyenin özgürlüğünü korumaktır. Çünkü sigara içmeyen kişi, tamamen kendi iradesi dışında bir tehlikeye, bir tehdide maruz kalmaktadır." Toplumsal bilinci oluşturmak amacıyla "En yakınımızdakilerden başlayarak herkesi sigarayı bırakmaya teşvik etmeliyiz" diyen Erdoğan; sigara denetimlerini daha da güçlendireceklerini, sigara yasaklarını da genişleteceklerini belirtti.

Sigara bağımlılığı 3 boyutlu gösterildi
Yeşilay Genel Başkanı Prof. Dr. Mücahit Öztürk ve Yeşilay Yönetim Kurulu üyelerinin de yer aldığı resepsiyonda, Yeşilay bir dizi etkinlik düzenledi. Yeşilay ve Yıldız Teknik Üniversitesi işbirliğiyle hazırlanan sigara bağımlılığının insan vücudu üzerindeki etkisini 3 boyutlu gösteren 3D Video Mapping gösterisi yoğun ilgi gördü. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindeki heyetin izlediği 3D Mapping gösterisiyle sigara bağımlılığın insan bedeni üzerindeki zararlı etkileri 3 boyutlu mesajlar verilerek gösterildi.  Yeşilay'ın hazırlamış olduğu dikkat çekici bu farkındalık çalışmasını beğeniyle izleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, çalışmanın tüm Türkiye'de yaygınlaştırılması gerektiğini söyledi.

Genç Yeşilaycılar "Yazıyor!" dedi
Gazi Üniversitesi, Genç Yeşilay Kulübü öğrencileri 9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü resepsiyonuna özel hazırlanan 9 Şubat Gazetesini "Yazıyor!" diyerek konuklara dağıttı. "Dün 13 bin kişi sigaradan öldü" manşetini "Yazıyor!" diyerek seslendiren gençler, sigaranın zararlarını ve pasif içiciliği konuklara Yeşilay'ın hazırladığı gazeteyi hediye ederek anlattı.