Web sitemizde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanıyoruz.
Detaylı Bilgi
Yeşilay Dergisi artık raflarda

Yeşilay Dergisi artık raflarda

1925 yılından bu yana aralıksız olarak her ay sağlık, eğitim ve kültür alanında yayımlanan ve abonelerine ulaştırılan Yeşilay Dergisi, Mart sayısıyla ilk defa raflarda okuyucusuyla buluşacak. Dergi, bundan böyle Yeşilay Çocuk dergisiyle birlikte bayilerden satın alınabilecek.

90 yıllık bir geçmişe sahip olan Yeşilay Dergisi, Mart ayından itibaren “Yeşilay Çocuk” dergisi ekiyle birlikte raflardaki yerini aldı. Yeşilay Dergisi, 1925 yılından bu yana aralıksız olarak her ay sağlık, eğitim ve kültür alanında yayımlanıyor ve abonelerine ulaştırılıyordu. Dergi aynı zamanda Türkiye’de bağımlılıklar alanında çıkan tek dergi olma özelliğini taşıyor. Okuyucusunun sağlıklı yaşam ve sağlık okuryazarlığı, değerler, bağımlılıktan korunma için önleyici tedbirler, iletişim ve yaşam becerilerinin kazandırılması gibi konularda bilimsel kaynaklı ve güvenilir bilgi edinebileceği dergide önemli dosya konularına ve alanında uzman ünlü isimlerle röportajlara yer veriliyor.

Türk okuyucusu bu dergiyle hem bilimsel olma özelliğini koruyup hem de herkesin anlayacağı bir dille sağlık konularının ele alındığı bir dergiyle karşılaşacak. Yeşilay’ın uzmanlık alanlarındaki tüm bilgi birikiminin geniş kitlelere aktarılacağı derginin İngilizce ve Arapça versiyonları da Nisan ayıyla birlikte yayın hayatına başlayacak.

Zengin içerik 
Sağlık alanında güncel haber, tavsiye ve bilgilendirme niteliğindeki yazıların yanı sıra kültür-sanat alanında söyleşi, sinema, kitap, tiyatro, hobi, gastronomi, gezi ve spor tanıtımları da dergide yer ediniyor. Genç ve yetişkinlere hitap eden derginin, her sayısında yaş olarak herkesin kendine hitap edeceği bir konu da yer alıyor. 

“Uyuşturucu dipsiz kuyu”
Her ay önemli konuların ele alındığı zengin bir içerikle bayilerde olacak derginin Mart sayısında dosya konusu: Uyuşturucu Dipsiz Kuyu. Uyuşturucu maddeye bağımlı olma döngüsü, maddenin korkunç girdabına düşmemek, maddeyi reddetmek için geçerli birçok sebebin olduğu, çocuk ve gençlere “Hayır” deme becerisi kazandırmanın önemi hakkında başlıkların yer aldığı dergide Prof. Dr. Ayhan Kalyoncu da “Bir kereden bir şey olur” başlığıyla madde bağımlılığına bulaşma ve tedavi boyutunu anlatıyor. Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu’nun da röportajının yer aldığı dergide Müezzinoğlu, bağımlılıklardan uzak, kendinden emin bir gençlik için özgüven, özsaygı ve özdeğerin önemine değiniyor. Kültür sanat röportajında ise bu ay Mustafa Sandal’a yer verilmiş. Toplum önünde olan kişilerin yaşam tarzı ve davranışlarıyla da örnek olması gerektiğini vurgulayan sanatçı baba olduktan sonra duyarlılığının arttığını belirtmiş. Dergide kültür sanat, hobi, gezi, spor sayfalarında da  dikkat çekici bilgiler yer alıyor.

Yeşilcan’ın maceraları
Dergi Mart sayısıyla birlikte her ay 7-12 yaş grubuna hitap eden “Yeşilay Çocuk” dergisi ile raflara çıkacak. Böylece çocuklar kendi yaşlarına uygun bir biçimde bağımlılık ve sağlıklı yaşamla ilgili bilgileri eğlenerek öğrenebilecek. Her sayıda Yeşilcan’ın maceralarına şahit olacağımız “Yeşilay Çocuk” dergisinin ilk sayısında da Yeşilcan karakteriyle çocuklar her türlü olumsuz teklife ve kendilerine uzatılan maddelere “Hayır” demenin önemini öğrenecek; bulmacalar, geziler, keşifler ile eğlenerek öğrenmenin mutluluğunu yaşayacaklar. Bu dergiyle çok değerli çizerlerin ve yazarların yer aldığı 1960’lı yıllarda yayınlanan Yeşilay Mavi Kırlangıç çocuk dergisi de yâd ediliyor.

Tarihi dergi
Türkiye’de bağımlılıklarla mücadele eden bir sivil toplum kuruluşunun aylık dergisi olan Yeşilay Dergisi, tarihi bakımından en eski dergilerden biri olma özelliğini de taşıyor. Halk sağlığı sorunu olan bağımlılık ve sağlıklı yaşam alanında dosya konularıyla yayın hayatına devam edecek olan dergi, Mart ayıyla 974. sayısına ulaştı.