Büyük Yeşilay ailesine gönül veren sevgili dostlar,
Hayat hikâyelerle örülü. Hepimizin bir hikâyesi, ..
Yeşilay, BM Uyuşturucu Maddeler Komisyonu 59. oturumuna katıldı
Birleşmiş Milletler Uyuşturucu Maddeler Komisyonu 59. Oturumu, çok sayıda üst düzey devlet yetkilisi ve uluslararası sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin katılımıyla 14-22 Mart tarihlerinde Birleşmiş Milletler Viyana Genel Merkezinde gerçekleşti.
Yeşilay, Viyana'da düzenlenen BM Uyuşturucu Maddeler Komisyonu 59. Oturumuna katıldı. BM Narkotik Uyuşturucu Komisyonu 59. Oturumunda uluslararası uyuşturucu sözleşmelerinin ve Birleşmiş Milletler Genel Kurulu Uyuşturucu Özel Oturumu (UNGASS) gündem konuları değerlendirildi. Üst düzey devlet yetkilileri, devletlerarası teşkilatlar ve sivil toplum kuruluşlarının katılımına açık olan genel oturumların yanı sıra düzenlenen yan etkinliklerde uyuşturucu politikaları ve uygulamaları tartışıldı.
Yeşilay'dan UNGASS Doğu Avrupa ve Orta Asya Bölge sunumu
Yeşilay, uyuşturucu politikaları alanında önemli politika değişikliklerinin öngörüldüğü Birleşmiş Milletler Genel Kurulu Uyuşturucu Özel Oturumu (UNGASS) öncesinde oluşturulan Sivil Toplum Görev Gücü üyeliğine seçilmişti. Bu görev kapsamında Yeşilay, Doğu Avrupa ve Orta Asya bölgelerinde bulunan sivil toplum kuruluşlarının UNGASS sürecine katılım ve koordinasyon yürütme misyonlarını üstlendi. Daha öncesinde Doğu Avrupa ve orta Asya sivil toplum kuruluşu temsilcilerini İstanbul'da bir araya getiren Yeşilay, Viyana'da düzenlenen BM Uyuşturucu Maddeler Komisyonu toplantısında da Doğu Avrupa ve Orta Asya'daki mevcut durum üzerine bir sunum gerçekleştirdi.
"İyileşme Modellerine Genel Bir Bakış" yan etkinliği
Yeşilay, BM Narkotik Uyuşturucu Komisyonu 59. Oturumunda "İyileşme Modellerine Genel Bir Bakış" başlıklı bir yan etkinlik düzenledi. Düzenlenen yan etkinlikte Uzm. Psk. Gaye Kağan Türkiye'deki ihtiyaçları karşılamak amacıyla geliştirilen YEDAM modelinin çalışma yapısı ve işleyişiyle ilgili bir sunum gerçekleştirdi. Yeşilay tarafından düzenlenen yan etkinlikte ayrıca Hırvatistan merkezli bir kuruluş olan Stijena ve İngiltere'den Towards Recovery kuruluşları bağımlıların tedavisi ve tedavi sonrasında yapılan çalışmaları paylaştı.
"Uyuşturucuyla Mücadelede Yerel Yönetimlerin Önemi" yan etkinliği
BM Türkiye Daimi Temsilciliği, Yeşilay ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen yan etkinlikte, uyuşturucuyla mücadelede yerel yönetimlerce ve sivil toplum kuruluşlarınca gerçekleştirilen çalışmalar tanıtıldı.