Web sitemizde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanıyoruz.
Detaylı Bilgi
YEDAM’dan Danışanlarına Kokulu Mum Atölyesi

YEDAM’dan Danışanlarına Kokulu Mum Atölyesi

Yeşilay’ın bağımlılara ve bağımlı yakınlarına ücretsiz rehabilitasyon hizmeti vermek üzere faaliyete geçirdiği YEDAM, düzenlediği hobi atölyeleriyle danışanların sosyal uyum ve motivasyonlarını artırıyor.

Alkol ve uyuşturucu bağımlılarına ücretsiz rehabilitasyon desteği vermek amacıyla İstanbul’da 3, Şanlıurfa’da 1 merkeziyle hizmet veren Yeşilay Danışmanlık Merkezi (YEDAM), hobi kurslarıyla da danışanlarının rehabilitasyon süreçlerini destekliyor.

Bağımlılıktan kurtulma sürecinde olan kişileri, uyum içinde yeniden topluma kazandırmak için YEDAM’da her ay farklı sosyal etkinlikler düzenleniyor. Eylül ayında kokulu mum atölyesi düzenleyen YEDAM, atölyede danışanların farklı mum yapım tekniklerini, malzemelerin hazırlığını, boya, koku ayarlarını ve fitilin nasıl sabitlenmesi gerektiğini öğrendi. 1 tam günlük etkinlik sonunda danışanlar hem mum yapımının tekniklerini öğrendi hem de kendi tasarladıkları özel mumlara sahip oldular. Gönüllü uzman eğitmenler eşliğinde verilen hobi atölyeleriyle bağımlıların boş zamanlarını verimli etkinliklerle değerlendirmelerinin, bilgi ve beceri kazanmalarının sağlaması amaçlanıyor. YEDAM, bu yolla bağımlılıkla mücadele eden kişileri, uyum içinde yeniden topluma kazandırmak için öncülük etmeyi hedefliyor.