Web sitemizde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanıyoruz.
Detaylı Bilgi
Yalova Şubesi İŞ-KUR personeline bağımlılığı anlattı

Yalova Şubesi İŞ-KUR personeline bağımlılığı anlattı

Yeşilay Yalova Şubesi Kurumlar, Okul Aile Birlikleri ve STK’larla işbirliği yaparak yetişkinlerde ve velilerde bağımlılıkla ilgili farkındalık oluşturmak ve duyarlılık sağlamak amacıyla eğitim faaliyetlerine devam ediyor.

Yalova Yeşilay Şubesi ve Halk Sağlığı Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenlenen programda Yalova İŞ-KUR Müdürlüğü personeline bağımlılık ve türleri anlatıldı. İŞ-KUR Müdürü Erhan Dede bağımlılığın yaygınlaşmasını engellemek için ailelerin bilinçli olması gerektiğini, İŞ-KUR çalışanlarında birçok mesai arkadaşının tütün bağımlılığından kurtulduğunu, ancak çocukların eğitimi için bu bilgi ve eğitimlere ihtiyaç olduğunu düşünerek böyle bir eğitimi talep ettiklerini söyledi. 

Yeşilay Yalova Şubesi yöneticilerinden Süleyman Çelebi de Yeşilay’ın Türkiye ve Yalova’da yaptığı çalışmalara ve paylaşımcı kurumlara kısaca değindikten sonra Halk Sağlığı Sosyal Hizmetler Uzmanı Deniz Karayılmaz sunumunu yaptı. Sunumda aile büyüklerinin örnek olmaları gerektiğini, zararlı maddelerin vücuttaki tahribatları, tedavi yöntemleri, zararlı alışkanlıklara karşı önleyici tedbirler üzerinde durdu.