Web sitemizde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanıyoruz.
Detaylı Bilgi
Ünlü rallici Burcu Çetinkaya, Yeşilay için gaza bastı

Ünlü rallici Burcu Çetinkaya, Yeşilay için gaza bastı

Türkiye'nin ünlü ralli pilotlarından, Yeşilay gönüllüsü Burcu Çetinkaya bu kez bağımlılıkla mücadeleye dikkat çekmek için pistlere indi. Bir gönüllülük örneği sergileyerek aracına Yeşilay logosu giydiren Çetinkaya, bu kez direksiyona "Bağımlılık tutsaklıktır" demek için oturdu. Kocaeli Rallisi'nde gerçekleşen yarışta bayanlarda birinci olan Çetinkaya, bundan sonraki tüm yarışlarını Yeşilay logolu aracıyla gerçekleştirmek istediğini de söyledi.

Türkiye'nin bağımlılıklarla mücadelede öncü kuruluşu Yeşilay'a gönüllü destekleriyle bilinen, 2014 Zümrüdüanka Ödül Töreninde En Yeşilaycı Sporcu ödülüne layık görülen Milli rallicimiz Burcu Çetinkaya, bu kez pistlere "Bağımlılık tutsaklıktır" demek için indi. Ford Otosan 33. Kocaeli Rallisi'nde bir gönüllülük örneği sergileyen Çetinkaya, yarışta birinci geldi. Bundan sonraki tüm yarışlarını Yeşilay logosuyla giydirdiği aracıyla yapacağının müjdesini veren milli rallici, gençleri bu gibi önemli etkinliklerle spora teşvik edip bağımlılıklardan uzak durmaları için mesaj vermenin önemli olduğunu söyledi.

"Gençlerimiz sporla bağımlılıklardan uzaklaşacak"
Yeşilay'ın bağımlılıklardan uzak, sağlıklı yaşamı misyon edinen ve söz ve eylemleriyle mücadeleye destek verenleri ödüllendirdiği Yeşilay'ın En'leri Zümrüdüanka Ödül Töreninde "En Yeşilaycı Sporcu Ödülü"nü alan milli rallici Burcu Çetinkaya, bağımlılıklardan uzaklaşmak için sporun çok önemli olduğunu ve bu konuda ailelerin bilinçlendirilip çocuklarını spora teşvik etmesi gerektiğinin altını çizdi. Alkol ve sigarayı çok uzun yıllar önce bıraktığını, kendini bağımlı yapan tüm maddelerden uzaklaştığını belirten Çetinkaya, yaşam tarzıyla gençlere örnek olmaya çalıştığını ve bu minvalde sporun, dengeli ve düzenli yaşamın hayatında ne kadar olumlu etki yaptığının önemle altını çizdi.

"Ünlü rallici Burcu Çetinkaya, Yeşilay için gaza bastı" video: