Web sitemizde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanıyoruz.
Detaylı Bilgi
Üniversiteli gençler Yeşilay kampında bir araya geldi

Üniversiteli gençler Yeşilay kampında bir araya geldi

Bağımlılıklara karşı alternatif bir yaşam tarzı oluşturmaya çalışan Yeşilay, Gençlik ve Spor Bakanlığı ev sahipliğinde Samsun’da üniversiteli gençlerin katıldığı bir kamp düzenledi.

Gençleri bağımlılıktan uzak tutup, sağlıklı yaşamı misyon edinmelerini vizyonunun bir parçası sayan Yeşilay, 19 Eylül-1 Ekim tarihleri arasında, Gençlik ve Spor Bakanlığı ev sahipliğinde, Samsun 19 Mayıs Gençlik Kampında Türkiye’nin dört bir yanından gelen üniversitelilerin katıldığı bir kamp gerçekleştirdi.

Gençlerin sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerle dolu bir hafta geçirdiği kampta, bağımlılıklar hakkında önleyici eğitimlerin yanı sıra sosyal medya ve proje döngüsü eğitimi verildi. Toplum genelinde rol model olan kişilerin de Yeşil Sahne kapsamında söyleşilerinin olduğu kampa Türkiye genelinde 150 genç katılım gösterdi.

Kamp boyunca doğa sporları yapma imkânı bulan gençler; çeşitli derslerle de sosyal ve kültürel yönden birikimlerine katkı sağlıyor. Bu sayede tanışma ve kaynaşma fırsatı da bulan üniversiteliler edindikleri bilgi ve enerjiyle, Yeşilay’ı anlatma motivasyonuyla memleketlerine ve okullarına döndü.

Yeşilay’ın Türkiye genelinde 86 üniversitede Genç Yeşilay kulüpleri bulunuyor. Gençlere yaşam becerileri kazandırmayı ve boş vakitlerini doğru değerlendirme yönünde yol göstermeyi hedefleyen Yeşilay kampları; Gençlik ve Spor Bakanlığı desteğiyle gençleri doğayla ve sağlıklı yaşamla buluşturmaya devam edecek.