Web sitemizde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanıyoruz.
Detaylı Bilgi
UNGASS 2016 Küresel Sivil Toplum Anketi Yayınlandı

UNGASS 2016 Küresel Sivil Toplum Anketi Yayınlandı

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu Uyuşturucu Özel Oturumu UNGASS 2016 hazırlık çalışmaları kapsamında sivil toplumun katılımını destekleyen Küresel Sivil Toplum Araştırma Anketi yayınlandı. Dünya uyuşturucu politikaları üzerine düzenlenecek olan Birleşmiş Milletler UNGASS 2016 toplantısı için hazırlanan Küresel Sivil Toplum Araştırma Anketi uyuşturucuyla ilgili dünyadaki en büyük sivil toplum araştırması olarak biliniyor. Birleşmiş Milletler toplantısı UNGASS 2016 hazırlığı için Şubat 2015’te 26 kuruluşun katılımıyla Sivil Toplum Görev Gücü oluşturulmuş ve Yeşilay, Doğu Avrupa ve Orta Asya sorumluluğuna seçilmişti.

Birleşmiş Milletler (BM) dünya uyuşturucu problemiyle mücadelede acil eylem planı kapsamında Nisan 2016’da Genel Kurul Özel Oturumu (UNGASS) düzenliyor. UNGASS hazırlık aşamasında ise tüm dünyada uyuşturucu problemi üzerine çalışmalar gerçekleştiren sivil toplum kuruluşlarının bilgi, tecrübe ve uzmanlık alanlarından yararlanılacağı bir Sivil Toplum Görev Gücü oluşturuldu. Sivil Toplum Görev Gücünü oluşturmak için Birleşmiş Milletlerde bölgesel sorumluluklar belirlenmiş ve Yeşilay da Şubat 2015’te Doğu Avrupa ve Orta Asya bölgesinin koordinasyonunu sağlamakla görevlendirilmişti.

Küresel Sivil Toplum Araştırma Anketi, STK’ların uyuşturucu politikaları ve uygulamaları hakkında yürüttüğü çalışmaları ve söylemleri BM düzeyinde duyurabilmesi açısından büyük önem taşıyor. Anket, BM’nin desteğiyle, Viyana Sivil Toplum Kuruluşları Uyuşturucu Komitesi (VNGOC), New York Sivil Toplum Kuruluşları Uyuşturucu Komitesi (NYNGOC) ve Sivil Toplum Görev Gücü üyelerinin katkılarıyla oluşturuldu. Bu anket ile STK’lar fikir, öneri ve çalışmalarını paylaşarak UNGASS 2016 sürecine katkı sağlayabiliyor. Anket bu alanda çalışma yapan tüm sivil toplum kuruluşlarının katılımına açık olup Türkçe ve farklı dillerde doldurulabiliyor. Anket sonuçları ve sahadan yansıtılacak olan deneyimler BM’de düzenlenecek olan toplantıların gündemini belirleyecek. 31 Temmuz 2015 tarihine kadar online olarak doldurulabilecek olan ankete bu alanda çalışma yapan tüm sivil toplum kuruluşlarının katılımı teşvik ediliyor.

Yeşilay, Doğu Avrupa ve Orta Asya bölgelerindeki STK’lara bu anketi ulaştırdıktan sonra ikinci adım olarak, yine bu STK’ların katılımıyla Ekim ayında UNGASS bölgesel toplantısını İstanbul’da düzenleyecek.

Soru ve görüşlerinizi, UNGASS 2016 Sivil Toplum Görev Gücü Doğu Avrupa ve Orta Asya İrtibat Noktası Yeşilay Dış İlişkiler Ofisine yönlendirebilirsiniz.

İrtibat mail: ahmetzeki.olas@yesilay.org.tr