Web sitemizde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanıyoruz.
Detaylı Bilgi
TBM Formatörleri Darıca’da bir araya geldi

TBM Formatörleri Darıca’da bir araya geldi

Yeşilay, Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı (TBM) kapsamında Türkiye genelinde yetiştirdiği formatörlerle, Darıca’da iki günlük bir programda bir araya geldi.

Yeşilay 2014 yılında başlattığı Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı (TBM) kapsamında, ülke genelinde 498 rehber ve psikolojik danışmanlık öğretmenini tütün, alkol, uyuşturucu madde, teknoloji bağımlılığı ve sağlıklı yaşam alanında formatör olarak yetiştirmişti. Formatör öğretmenler de kendi il ve illerindeki rehber öğretmenlere bu eğitimleri ulaştırdılar. Bu dönem ise TBM kapsamında rehber öğretmenler vasıtasıyla yaklaşık 20 milyon öğrenci bağımlılıklar alanında bilinçlendirme eğitimlerini kendi yaş gruplarına göre almış olacak.

Her yaş seviyesine uygun, kazanım temelli ve modüler olarak hazırlanmış bir eğitim programı olan TBM kapsamındaki formatör eğiticiler Darıca’da yapılan iki günlük programda bir araya geldi. Değerlendirmelerin yapıldığı programda, formatörler Yeşilay uzmanları ve diğer eğiticilerle deneyimlerini paylaşma imkânı buldular. Programda ayrıca gönüllüsü oldukları Yeşilay ve TBM yaygınlaştırma çalışmaları hakkında bilgilerini tazeleyen formatörler, TBM için uygulama metodolojileri geliştirdiler, ilgili kurum ve kuruluşlarda söz konusu faaliyetlerin yaygınlaştırılması için strateji ve planlama ile ilgili bilgiler edindiler.