Web sitemizde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanıyoruz.
Detaylı Bilgi
Sağlık Bakanlığı ve Yeşilay iş birliğinde TBM Uygulayıcı Eğitimi

Sağlık Bakanlığı ve Yeşilay iş birliğinde TBM Uygulayıcı Eğitimi

Sağlık Bakanlığı ve Yeşilay iş birliğiyle 14-16 Kasım 2018 tarihleri arasında, Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü bünyesinde çeşitli illerde çalışan psikolog ve sosyal çalışmacılara yönelik, Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı (TBM) Uygulayıcı Eğitimi gerçekleştirildi. Eğitimler, kurumlar arasında iş birliği protokolüne bağlanarak 2019 yılında da düzenli olarak devam edecek.

‘TBM Programının Tanıtımı’, ‘Madde, Alkol, Tütün ve Teknoloji Bağımlılığı’, ‘Yetişkinlere TBM Aktarım Teknikleri ve Uygulamaları’ndan oluşan eğitimle ülkemizde bağımlılıkla mücadele konusunda eğitimli kadroların oluşturulması hedefleniyor. Eğitim sonrasında ise TBM Eğitim Programı’nın yaygınlaştırılması için katılımcıların kendi kurumlarındaki diğer uzman personele ve halka yönelik eğitimler düzenlenmesi bekleniyor.  

TBM Uygulayıcı Eğitimi; Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü Tütün ve Madde Bağımlılığı ile Mücadele Dairesi Başkanı Dr. Sertaç Polat’ın ve Yeşilay Önleme Hizmetleri Direktörü Dr. Osman Altay’ın da katılımıyla, Yeşilay Danışmanlık Merkezi’nden (YEDAM) Uzman Klinik Psikolog Melike Şimşek ve Uzman Klinik Psikolog Burcu Çetin Şeker, Milli Eğitim Bakanlığı TBM Formatörü Ufuk Kodaman, Marmara Üniversitesi Araştırma Görevlisi Çiğdem Demir Çelebi ile Sağlık Bilimleri Üniversitesi Doç. Dr. Mehmet Atilla Uysal tarafından verildi.