Web sitemizde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanıyoruz.
Detaylı Bilgi
"Maddesiz hayat; ohh ne rahat!"

"Maddesiz hayat; ohh ne rahat!"

Yeşilay'ın Gençlik Mali Destek Programı desteği ile Şanlıurfa’da yürütülen "Maddesiz Hayat; Ohh Ne Rahat" projesi faaliyetlerine devam ediyor. Yıldız İzcilik Gençlik ve Spor Kulübü Derneği tarafından yürütülen proje lise öğrencilerinin psiko-sosyal yönlerden desteklenerek sağlıklı ruh yapısına sahip bireyler olarak yetişmelerine katkı sunmayı amaçlıyor.

Yeşilay'ın ilk olarak 2014'te başlattığı hibe programı kapsamında desteklenen “Maddesiz Hayat; Ohh Ne Rahat” projesinin hedefinde 115 lise öğrencisi bulunuyor. Gençlere yönelik sinema gösterimi, futbol turnuvası, kültürel geziler ve kamp faaliyeti; ailelere ise bağımlılık seminerleri projenin faaliyetlerini oluşturuyor.

Proje kapsamında 11-12 Haziran'da yapılan bağımlılık seminerleri ailelerin katılımıyla gerçekleştirildi. Aynı gün gençlerin katılımıyla başlayan futbol turnuvası 21 Haziran'da sona eriyor. Aileleri bilinçlendirme çalışmaları ise 22 Haziran'da yapılacak üçüncü seminerle tamamlanıyor.

Gençlerin yeni şehirler keşfetmesine aracılık eden projede gençlerle birlikte bir gezi programı düzenlendi. Gezi kapsamında gençlerin Halfeti, Gaziantep ve Adıyaman'ı görerek yeni yerler keşfetmesi sağlandı.
Projenin Temmuz sonunda yapılacak kamp faaliyeti ile sona erdirilmesi planlanıyor.