Web sitemizde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanıyoruz.
Detaylı Bilgi
Güçlü aile bağı, bağımlılığa geçit vermiyor

Güçlü aile bağı, bağımlılığa geçit vermiyor

Bayramların aile bağlarını kuvvetlendirmek için iyi bir fırsat olduğunu belirten Türkiye Yeşilay Cemiyeti Başkanı Prof. Dr. M. İhsan Karaman, bağımlılıkların önüne geçmede anne-baba ve çocuk ilişkilerinin önemli rol oynadığını söyledi.

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Genel Başkanı Prof. Dr. M. İhsan Karaman, bayramların aile bireylerini birbirine yakınlaştırmak, sevgi ve dostluk bağlarını güçlendirmek için iyi bir fırsat olduğunu söyledi.

Bugün başımıza dert olan pek çok uyuşturucu bağımlılığının altında kopuk aile ilişkilerinin yattığını belirten Karaman, “Aile içi bağların güçlendiği bir dönem olan bayramları anne ve babalar, çocuklarıyla iletişimlerini gözden geçirebilecekleri bir süreç olarak görmeliler. Zira aile içinde güçlü iletişim, temel güven ve dayanışma varsa aile dışında çocuğun karşılaştığı stres oluşturan olumsuz olaylar çok da yıkıcı olmaz, çocuk bağımlılıklara karşı ‘hayır’ deme gücünü daha iyi hissetmiş ve dışarıya karşı da göstermiş olur.” dedi.

Toplumun her sınıfına, her yaş grubuna sirayet eden uyuşturucu konusunda da özellikle aileleri dikkatli olmaya çağıran Karaman, bağımlılıkların birbirini takip ettiğini, pek çok gencin nargile, sigara, alkol sonrasında uyuşturucuya bulaştığını ifade etti.

Televizyonun da dahil olduğu ekran ve teknoloji bağımlılığının gelecek nesilleri tehdit ettiğinin altını çizen Karaman, şunları kaydetti: “Çok küçük yaştaki çocukların saatlerce tablet ve telefonlarla vakit geçirdiğini görüyoruz. Her yaştan izleyici kitlesine sahip televizyon da aynı şekilde çocuklarımız için tehlike oluşturuyor. Çocuğun saatlerce televizyon başında durması, bilinçsizce kanalları dolaşması, mili, manevi ve evrensel değerleri yok sayabilecek yayınlara maruz kalması çocuklarımızın geleceği açısından üzerinde durulması gereken önemli bir meseledir.” Sevdiklerimizin bayramlarda duymaktan mutlu olacağı sesin kapı zili olduğunu söyleyen Karaman, bayram kutlamalarının teknoloji vasıtasıyla ile değil birebir görüşme ve ziyaretlerle daha olumlu etki bırakacağına ve aile içi bağların daha da kuvvetleneceğine dikkatleri çekti.

Karaman, Ramazan ayı boyunca oruç tutan kişilerin iradeleri konusunda yeniden kendilerine güvenmeye başladığını da sözlerine ekledi.

Yeşilay'ın bayram mesajını izlemek için tıklayın