Web sitemizde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanıyoruz.
Detaylı Bilgi
Genç Yeşilay üniversitelerde yaygınlaşıyor

Genç Yeşilay üniversitelerde yaygınlaşıyor

Yeşilay Cemiyeti Genel Başkanı Prof. Dr. M. İhsan Karaman, “Bağımlılıkla mücadele etmek ve toplumun her kesimine ulaşmak için işbirliklerimizi artırıyoruz. Selçuk Üniversitesi ile yaptığımız bu protokolle, gençlerimizi bağımlılıklar konusunda eğiterek, her türlü alışkanlıklardan uzak tutmayı planlıyoruz” dedi.

Türkiye Yeşilay Cemiyeti bağımlılıklarla mücadelede farkındalık oluşturmak amacıyla üniversitelere yapmış olduğu işbirliklerine bir yenisini daha ekledi. Son olarak Selçuk Üniversitesi’yle işbirliğine giden Yeşilay, bağımlılıkla mücadelede önemli bir adım daha atmış oldu.

İşbirliği çerçevesinde iki kurum, bağımlılıkla mücadelede farkındalık oluşmasına yönelik her türlü spor, sağlık, eğitim vb. etkinliklerinin yapılması, uyarıcı materyallerin dağıtılması, üniversitenin tüm fakültelerinde Genç Yeşilay Kulübü’nün kurulmasını ve sigarasız kampus ve bilimsel uygulamaları yapmayı planlanıyor.

Yeşilay Cemiyeti Genel Başkanı Prof. Dr. M. İhsan Karaman, bağımlılık endüstrisinin bilhassa gençleri hedef aldığını belirterek, “Bu bir tür işgal gibidir. Genç beyinler bağımlılık endüstrisi tarafından zehirlenmektedir. Bir ülkedeki genç kuşaklara yapılan bu saldırı o ülkenin geleceğine yapılmaktadır. Bu sebeple üniversitelerde Yeşilay olarak yer almak, gençlere bağımlılık tehlikesine karşı bilinç ve farkındalık kazandırmak son derece önemlidir.” dedi.

“Üniversitelere ihtiyacımız var”

Son yıllarda uyuşturucu kullanım yaşının çok küçük yaşlara kadar düşmesi, kullanım yaygınlığının artması, bu alanda daha ciddi tedbirlerin alınmasını zorunlu kıldığını belirten Karaman, şunları kaydetti: “Bu tehlikeyle mücadele etmek ve toplumun her kesimine ulaşmak için işbirliklerimizi artırıyoruz. Selçuk Üniversitesi ile yaptığımız bu protokolle, gençlerimizi özellikle bağımlılıklar konusunda eğiterek, her türlü alışkanlıklardan uzak tutmayı planlıyoruz. Uyuşturucuyla mücadele akademisyenler, sağlıkçılar, eğitimciler gibi isimlerle birlikte mücadele edilmesi gereken bir halk sağlığı sorunudur. Yeşilay olarak çalışmalarımızı bilimsel ve kanıta dayalı verilere dayanarak yapmaktayız.”

Yaklaşık yüz yıllık geçmişi olan ve insan sağlığı, onuru için, gelecek nesiller için çalışan Yeşilay ile işbirliğini çok önemsediklerini belirten Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel ise, şunları kaydetti: “Gençlerimizin alkol, sigara ve uyuşturucu gibi tehlikelere bulaşmasından korumak için önleme ve bilinçlendirme çok önemli. Üniversitemiz için hali hazırda kurulu olan Genç Yeşilay Kulübünün güçlendirilmesi, bilinçlendirme faaliyetleri ve Dumansız Kampüs projesi öğrencilerimizde farkındalık uyandıracaktır. Bizler de yönetim olarak elimizden geleni yapacağız.”