Web sitemizde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanıyoruz.
Detaylı Bilgi
Bağımlılığa karşı en İyi senaryolar ödüllendirildi

Bağımlılığa karşı en İyi senaryolar ödüllendirildi

İstanbul Kalkınma Ajansı desteği ve T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü katkılarıyla, Sinema ve Televizyon Eseri Sahipleri Meslek Birliği (SETEM) tarafından Yeşilay’ın iştiraki ile yürütülen Sağlıklı Fikirler senaryo yarışmasının gala gecesi gerçekleşti.

Alkol, tütün, madde ve teknoloji bağımlılıkları mücadelesini konu alan senaryo yarışmasında dereceye giren eserlerin kısa filmleri çekildi. Üniversitelerin iletişim fakültesi ve sinema, TV meslek lisesi öğrencilerinin katıldığı yarışmada kısa film vasıtasıyla bağımlılıklara karşı farkındalık oluşturulması amaçlanıyor.

Toplam 363 kısa film senaryosunun katıldığı yarışmada Prof. Dr. Peyami Çelikcan, Özcan Çalışkan ve Feza Sınar’dan oluşan seçici kurul, dereceye giren 12 senaryoyu belirledi. Daha sonra bu filmler SETEM tarafından filme çekildi. Sosyal medyada yaygınlaştırılan bu filmler, aynı zamanda sivil toplum kuruluşlarının bağımlılıkla mücadele eğitimlerinde de kullanılacak.

Filmlerin çekimlerinde daha önceki yıllarda SETEM Akademi tarafından yetiştirilen gençlerin görev almasıyla, hem geçmiş projelerin sürekliliği hedeflenmiş, hem de bu gençlerin mesleğe katılımı sağlanmış oldu.

25 Ağustos’ta Yeşilay Genel Merkezi olan Sepetçiler Kasrı’nda düzenlenen geceye katılan Yeşilay ve SETEM yönetimi, Sinema Meslek Birlikleri yöneticileri, Kültür ve Turizm Bakanlığı Temsilcisi İstanbul Sinema ve Telif Hakları Müdürü Nevin Sekizkardeş, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürü Önal İnaltekin ile basın ve davetlilerin huzurunda ödül töreni ve gala gerçekleştirildi.

Mehmet Önder’in sunduğu gecede açılış konuşmalarını Yeşilay Genel Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. M. Akif Seylan ve SETEM Başkanı Mehmet Güleryüz yaptı. Proje süresince gerçekleştirilen etkinliklerin yer aldığı bir video gösteriminin ardından ödüller sahiplerini buldu.

Alkol Kategorisinde

1. “Şişedeki Umutsuzluk” - Uğur Tatar
2. “Geç Kalma” - Eray Midem
3. “Hayata Tutunamamak” - Hüseyin Böyük

 Tütün Kategorisinde

1. “Asıl Gerçek” - Elif Kırmacı
2. “Dumanı Üstünde Acılar” - Tolga Han Erder
3. “Ceza Zafer” - Çaltekin

 Teknoloji Kategorisinde

1. “Canım Telefonum” - Emre Aran
2. “Siyah & Beyaz”- İlker Emon
3. “Düş Peşimden” ” - Furkan Dağlı

Madde Bağımlılığı Kategorisinde  

1. “Esaret Şarkısı” - Aslıhan Yesir
2. “Hayat Kırıklığı” - Burak Ergin
3. “Girdap” - Ahmet Kılıç

Birincilerin 3’er bin, ikincilerin 2’şer bin ve üçüncülerin biner lira ödül kazandığı gecede dereceye giren senaryolardan çekilen filmler topluca gösterildi.

Setem Akademi’de eğitim alan öğrenciler ve profesyonellerden oluşan ekiplerin çektiği kısa filmlerin yönetmenliğini Ufuk Özenateş, Sadık İncesu, Can Selman, Emre Şahin, Enes Kal, Eray Midem, görüntü yönetmenliğini Levent Bıyıklıoğlu, müziklerini Gökhan Tamir üstlendi.

Sosyal medya üzerinden geniş bir izleyici kitlesine ulaşan filmler Setem Akademi’nin facebook ve youtube sayfalardan izleyici ile buluşmayı sürdürüyor.