Web sitemizde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanıyoruz.
Detaylı Bilgi
Addicta’nın 2023 Yılı Üçüncü Sayısı Yayımlandı

Addicta’nın 2023 Yılı Üçüncü Sayısı Yayımlandı

Yeşilay’ın hakemli akademik dergisi Addicta: The Turkish Journal on Addictions, 2023 yılı üçüncü sayısı özel sayı olarak yayımlandı. 

Bu sayının dosya konusu, “Tütün ve Tütün Ürünleri Kullanımının Önlenmesi, Kontrolü ve Tedavisi” oldu. Yeşilay’ın 100. yılında yeni bir konsept ile neşredilen Addicta’nın yayın dili İngilizce, makalelerin genişletilmiş özetleri ise Türkçedir. Yenilenen web sitesine http://addicta.com.tr/ adresinden ulaşılabilir.

2014 yılında yayımlanmaya başlayan Addicta, küresel bir problem olan bağımlılık ile ilgili uluslararası ve disiplinler arası özgün bilimsel çalışmalar için mecra olmayı, nitelikli tartışmalar üretmeyi ve Türkiye’de bağımlılıkla ilgili politikaların şekillenmesine katkı sağlamayı amaçlamaktadır.

Addicta, 2015 yılından itibaren Emerging Sources Citation Index (ESCI), TÜBİTAK ULAKBİM Sosyal ve Beşerî Bilimler Veri Tabanı, InfoBase INDEX, Academic Search Premier (EBSCO), Türk Psikiyatri Dizini, Çin Ulusal Bilgi Veri Tabanı (CNKI), GALE, DOAJ ve Scopus gibi ulusal ve uluslararası veri tabanlarında taranmaktadır.

Addicta 10-3 sayısında yer alan makaleler:

Editorial: