Background Image
Table of Contents Table of Contents
Previous Page  81 / 92 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 81 / 92 Next Page
Page Background

81

PİDELİ BANDIRMA

1 adet bayat pide (tekli)

2 adet

tavuk budu

1 adet soğan

3-4

adet tane karabiber

1 su bardağı

ceviz

1 çay kaşığı pul biber ve tuz

Tavuk butlarını tencereye alın.

Soğan ve karabiber ekleyip haşlayın.

Tavuk suyunu süzüp, butları

didikleyin. Pideleri küçük parçalara

ayırıp, tavuk suyu ile ıslatın. Servis

tabağına yerleştirip, tabağın

ortasına tavuk etini koyun. Üzerine

kıyılmış ceviz ve pul biber serpip

servis yapın.

KURU DOMATESLİ KUZU GERDAN

6 adet kuzu gerdan

15 adet kurutulmuş domates

Yarım çay bardağı sıvı yağ

8 adet küçük boy soğan

1 çorba kaşığı biber salçası

6 dal maydanoz

Yeteri kadar sıcak su

1 tatlı kaşığı tane karabiber

Tuz, kekik, kimyon, pul biber

Eti yayvan bir kaba alıp üzerine sıvı yağ, kıyılmış

maydanoz, tane karabiber, kekik, kimyon ve pul

biber ekleyip dört saat marine edin. Daha sonra bir

fırın kabına yerleştirin. Soğanları temizleyip dörde,

kurutulmuş domatesleri ise ikiye bölün. Domatesleri 10

dakika kaynar suda bekletin. Daha sonra süzüp soğanla

birlikte fırın kabına alın. Salçayı bir çay bardağı sıcak

suda açıp üzerine gezdirin. Etlerin üzerini geçecek

kadar sıcak su ilave edin. Tuzunu ayarlayın. Kabın

üzerini alüminyum folyo ile kapatın. Önceden ısıtılmış

200 derece fırında bir saat pişirip, servis yapın.

yesilay.org.tr

YEŞiLAY

TEMMUZ 2015