81
PİDELİ BANDIRMA
●
1 adet bayat pide (tekli)
●
2 adet
tavuk budu
●
1 adet soğan
●
3-4
adet tane karabiber
●
1 su bardağı
ceviz
●
1 çay kaşığı pul biber ve tuz
Tavuk butlarını tencereye alın.
Soğan ve karabiber ekleyip haşlayın.
Tavuk suyunu süzüp, butları
didikleyin. Pideleri küçük parçalara
ayırıp, tavuk suyu ile ıslatın. Servis
tabağına yerleştirip, tabağın
ortasına tavuk etini koyun. Üzerine
kıyılmış ceviz ve pul biber serpip
servis yapın.
KURU DOMATESLİ KUZU GERDAN
●
6 adet kuzu gerdan
●
15 adet kurutulmuş domates
●
Yarım çay bardağı sıvı yağ
●
8 adet küçük boy soğan
●
1 çorba kaşığı biber salçası
●
6 dal maydanoz
●
Yeteri kadar sıcak su
●
1 tatlı kaşığı tane karabiber
●
Tuz, kekik, kimyon, pul biber
Eti yayvan bir kaba alıp üzerine sıvı yağ, kıyılmış
maydanoz, tane karabiber, kekik, kimyon ve pul
biber ekleyip dört saat marine edin. Daha sonra bir
fırın kabına yerleştirin. Soğanları temizleyip dörde,
kurutulmuş domatesleri ise ikiye bölün. Domatesleri 10
dakika kaynar suda bekletin. Daha sonra süzüp soğanla
birlikte fırın kabına alın. Salçayı bir çay bardağı sıcak
suda açıp üzerine gezdirin. Etlerin üzerini geçecek
kadar sıcak su ilave edin. Tuzunu ayarlayın. Kabın
üzerini alüminyum folyo ile kapatın. Önceden ısıtılmış
200 derece fırında bir saat pişirip, servis yapın.
yesilay.org.tr
YEŞiLAY
•
TEMMUZ 2015