KÜLTÜR
GASTRONOMİ
ENGÜZEL
İFTARMENÜSÜ
RAMAZAN SOFRALARINA YAKIŞACAK, 11 AYIN SULTANI RAMAZAN’IN İFTAR YEMEKLERİNİ DAHA DA
ANLAMLI HALE GETİRECEK TARİFLER HAZIRLADIK. İŞTE KOLAYCA YAPABİLECEĞİNİZ NEFİS TATLAR…
Hamuru için:
●
Yarım kilo un
●
Aldığı kadar su
●
1/4 paket (1 paket 42 gram) yaş maya
●
1 tatlı kaşığı toz şeker
●
Tuz
Üzerine sürmek için:
1 adet yumurta sarısı
●
2 çorba kaşığı su
İç malzeme için:
200 gram kıyma
●
1’er adet soğan ve domates
●
6 adet
küçük boy sivri biber
●
1 adet parmak sucuk
●
4 çorba
kaşığı sıvı yağ
●
1 tatlı kaşığı salça
●
5 dal maydanoz
●
Tuz, karabiber
Hamur için 1 çay bardağı su, toz şeker ve mayayı geniş bir
kaba alıp maya eriyene dek karıştırın. Üzerine unu ekleyin.
Azar azar su ilave ederek kulak memesinden daha sert
bir hamur hazırlayın. Üzerini nemli bir bezle örterek 1 saat
mayalanmaya bırakın. Diğer taraftan iç malzeme için soğan,
sivri biber ve domatesi ince kıyın. Sucuğu küp doğrayın.
Kıymayı bir tavaya alıp suyunu salıp çekene dek kavurun.
Üzerine sıvı yağ ve soğan ekleyip, kavurun. Sivri biberi
katıp birkaç dakika sote edin. Üzerine salça ve domatesi
ilave edin. Tuz ve karabiberini ayarlayın. Sucuk ve kıyılmış
maydanoz ekleyip karıştırın. Mayalanan hamuru yeniden
yoğurun ve hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar
koparın. Elinizi unlayın ve hamuru avucunuzda yuvarlak
olacak şekilde açın. Ortasına kıymalı harçtan koyun ve
kenarlarına pide şekli verin. Daha sonra yağlı kağıt serilmiş
bir fırın tepsisine yerleştirin. Hamur ve iç malzeme bitene
dek aynı işleme devam edin. Yumurta sarısı ve suyu çırpıp,
pidelerin üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece
fırında üzerleri kızarana dek pişirip servis yapın.
KIYMALI SUCUKLU PİDE
yesilay.org.tr
80
YEŞiLAY
•
TEMMUZ 2015