Background Image
Table of Contents Table of Contents
Previous Page  80 / 92 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 80 / 92 Next Page
Page Background

KÜLTÜR

GASTRONOMİ

ENGÜZEL

İFTARMENÜSÜ

RAMAZAN SOFRALARINA YAKIŞACAK, 11 AYIN SULTANI RAMAZAN’IN İFTAR YEMEKLERİNİ DAHA DA

ANLAMLI HALE GETİRECEK TARİFLER HAZIRLADIK. İŞTE KOLAYCA YAPABİLECEĞİNİZ NEFİS TATLAR…

Hamuru için:

Yarım kilo un

Aldığı kadar su

1/4 paket (1 paket 42 gram) yaş maya

1 tatlı kaşığı toz şeker

Tuz

Üzerine sürmek için:

1 adet yumurta sarısı

2 çorba kaşığı su

İç malzeme için:

200 gram kıyma

1’er adet soğan ve domates

6 adet

küçük boy sivri biber

1 adet parmak sucuk

4 çorba

kaşığı sıvı yağ

1 tatlı kaşığı salça

5 dal maydanoz

Tuz, karabiber

Hamur için 1 çay bardağı su, toz şeker ve mayayı geniş bir

kaba alıp maya eriyene dek karıştırın. Üzerine unu ekleyin.

Azar azar su ilave ederek kulak memesinden daha sert

bir hamur hazırlayın. Üzerini nemli bir bezle örterek 1 saat

mayalanmaya bırakın. Diğer taraftan iç malzeme için soğan,

sivri biber ve domatesi ince kıyın. Sucuğu küp doğrayın.

Kıymayı bir tavaya alıp suyunu salıp çekene dek kavurun.

Üzerine sıvı yağ ve soğan ekleyip, kavurun. Sivri biberi

katıp birkaç dakika sote edin. Üzerine salça ve domatesi

ilave edin. Tuz ve karabiberini ayarlayın. Sucuk ve kıyılmış

maydanoz ekleyip karıştırın. Mayalanan hamuru yeniden

yoğurun ve hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar

koparın. Elinizi unlayın ve hamuru avucunuzda yuvarlak

olacak şekilde açın. Ortasına kıymalı harçtan koyun ve

kenarlarına pide şekli verin. Daha sonra yağlı kağıt serilmiş

bir fırın tepsisine yerleştirin. Hamur ve iç malzeme bitene

dek aynı işleme devam edin. Yumurta sarısı ve suyu çırpıp,

pidelerin üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece

fırında üzerleri kızarana dek pişirip servis yapın.

KIYMALI SUCUKLU PİDE

yesilay.org.tr

80

YEŞiLAY

TEMMUZ 2015