ROKA SALATASI
(4-6 kişilik)
●
2 demet roka
●
1 adet kuru soğan
●
1 su bardağı haşlanmışmısır
●
2 adet nar
●
10-15 adet ceviz içi
ŞEHRİYELİ KIRMIZI BİBER SALATASI
(6 kişilik)
●
3 adet kırmızı biber
●
1 su bardağı arpa şehriye
●
2 adet haşlanmış tavuk budu
●
8 adetmantar
●
5 dal taze soğan
●
1 çorba kaşığı limon suyu
●
Yarımsu bardağı mısır
●
10 dal maydanoz
●
5 dal dereotu
●
Yeteri kadar su
Sosu için:
●
Yarımçay bardağı zeytinyağı
●
Yarım limonun suyu
●
Tuz
●
Karabiber
Sosu için:
●
2çorbakaşığı nar ekşisi
●
2çorbakaşığı zeytinyağı
●
1 çaykaşığı tuz
Rokayı
elinizle parçalayıp servis tabağına alın. Üzerine
halka doğranmış soğan yerleştirin. Mısır ve nar serpiştirip
ceviz ekleyin. Sos için nar ekşisi, zeytinyağı ve tuzu iyice
çırpın. Salatanın üzerine gezdirip servis yapın.
Kırmızı
biberleri közleyin. Kabuklarını soyup iri küpşeklinde
doğrayın.Mantarları temizleyip limonsuyueklediğiniz suda
haşlayın. Sudanalınvearzunuzagöredoğrayın. Haşlanmış ta-
vuketini didikleyin. Bir tencereye5subardağı suvebir tutam
tuzkoyupkaynatın. Üzerineşehriyeyi ilaveedipyumuşayana
dekpişirin. Süzüpservis tabağınaalın. Üzerinedoğranmışkır-
mızı biber,mantar, tavuk, kıyılmış tazesoğan,mısır,maydanoz
vedereotuekleyipharmanlayın. Sosu içinzeytinyağı, limon
suyu, tuzvekarabiberi karıştırın. Salatanınüzerinegezdirerek
servisyapın.
yesilay.org.tr
75
YEŞiLAY
•
MART 2017