Background Image
Table of Contents Table of Contents
Previous Page  75 / 84 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 75 / 84 Next Page
Page Background

ROKA SALATASI

(4-6 kişilik)

2 demet roka

1 adet kuru soğan

1 su bardağı haşlanmışmısır

2 adet nar

10-15 adet ceviz içi

ŞEHRİYELİ KIRMIZI BİBER SALATASI

(6 kişilik)

3 adet kırmızı biber

1 su bardağı arpa şehriye

2 adet haşlanmış tavuk budu

8 adetmantar

5 dal taze soğan

1 çorba kaşığı limon suyu

Yarımsu bardağı mısır

10 dal maydanoz

5 dal dereotu

Yeteri kadar su

Sosu için:

Yarımçay bardağı zeytinyağı

Yarım limonun suyu

Tuz

Karabiber

Sosu için:

2çorbakaşığı nar ekşisi

2çorbakaşığı zeytinyağı

1 çaykaşığı tuz

Rokayı

elinizle parçalayıp servis tabağına alın. Üzerine

halka doğranmış soğan yerleştirin. Mısır ve nar serpiştirip

ceviz ekleyin. Sos için nar ekşisi, zeytinyağı ve tuzu iyice

çırpın. Salatanın üzerine gezdirip servis yapın.

Kırmızı

biberleri közleyin. Kabuklarını soyup iri küpşeklinde

doğrayın.Mantarları temizleyip limonsuyueklediğiniz suda

haşlayın. Sudanalınvearzunuzagöredoğrayın. Haşlanmış ta-

vuketini didikleyin. Bir tencereye5subardağı suvebir tutam

tuzkoyupkaynatın. Üzerineşehriyeyi ilaveedipyumuşayana

dekpişirin. Süzüpservis tabağınaalın. Üzerinedoğranmışkır-

mızı biber,mantar, tavuk, kıyılmış tazesoğan,mısır,maydanoz

vedereotuekleyipharmanlayın. Sosu içinzeytinyağı, limon

suyu, tuzvekarabiberi karıştırın. Salatanınüzerinegezdirerek

servisyapın.

yesilay.org.tr

75

YEŞiLAY

MART 2017