GASTRONOMİ
PAZILI ÇANAK BÖREĞİ
12 adet
●
Yarımdemet pazının yaprakları
●
Yarımşar demetmaydanoz, dereotu ve nane
●
2 dal taze soğan
●
1 adet kırmızı biber
●
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
●
250gram lor peyniri
●
2 adet yufka
●
Yarımsu bardağı süt
●
1 adet yumurta
●
1 çay bardağı sıvıyağ
●
Yufkaların üzerine sürmek için:
●
1 adet yumurta sarısı
SEBZELİ VE PEYNİRLİ KÜÇÜK RULO BÖREKÇİKLER
6 kişilik
●
250gram lor peyniri
●
2 dal taze soğan
●
Yarımdemetmaydanoz
●
1 adet havuç
●
1 çorba kaşığı çörekotu
●
1 su bardağı sıvıyağ
●
2 adet yufka
PAZI
yapraklarını kaynar suyabatırıpçıkarın. Dahasonra irice
doğrayıpderinbir kabaalın. Üzerinekıyılmışmaydanoz, dereotu,
nane, tazesoğan, kırmızı biber, rendelenmişkaşar peyniri ve lor
peyniri ilaveedipkarıştırın. İçinesüt, yumurtavesıvıyağkatıp
iyiceharmanlayın. Hazırladığınız içharcı 4eşit parçayaayırın.
Yufkaları üst üstedüzbir zemineserinvebüyükbir tencere
kapağı ile4adet yuvarlakçıkarın (üst üstekoyduğunuzyufka-
lardan toplam8adet yuvarlakparçaeldeedeceksiniz). Kalan
yufkaları daböreklerin içinekullanmaküzerebir kenaraalın.
Kestiğiniz iki kat yuvarlakyufkayı 11 cmçapındaki yağlanmış tart
kalıbının içinekenarları taşacakşekildeyerleştirin. Kalanyufka
parçalarından2-3parçakoyunveüzerine içharçtanyayın.
Yufkanındışasarkankısımlarını içedoğrupileyaparak toplayın.
Diğer yufkaları daaynı şekildehazırlayın (toplam4adet börek
olacak). Üzerlerineçırpılmışyumurtasarısı sürünveönceden
ısıtılmış 170derece fırındaüzeri kızaranakadar pişirin.
Aşçınınnotu:
Fırındançıkardığınızböreklerinalt kısmı hamur kaldıysabörekleri
tart kalıbındançıkarınve tel üzerinekoyup, sıcak fırında tekrar
5-10dakikapişirin.
LOR
peyniri, taze soğanın kıyılmış yeşil kısımları, kıyılmış
maydanoz, rendelenmiş havuç ve çörekotunu derin bir kapta
karıştırın. Yufkalardan birini düz bir zemine serin ve sıvıyağ ile
her tarafını yağlayın. Hazırladığınız peynirli karışımın yarısını
üzerine serpin ve sıkıca sararak, rulo yapın. Ruloyu 3 parmak
genişliğinde kesin. Diğer yufkayı da aynı şekilde hazırlayın.
Börek rulolarını dik olarak tepsiye dizin ve önceden ısıtılmış
170 derece fırında üzerleri hafif pembeleşene kadar pişirin.
yesilay.org.tr
70
YEŞiLAY
•
KASIM 2016
KÜLTÜR