Background Image
Previous Page  70 / 84 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 70 / 84 Next Page
Page Background

GASTRONOMİ

PAZILI ÇANAK BÖREĞİ

12 adet

Yarımdemet pazının yaprakları

Yarımşar demetmaydanoz, dereotu ve nane

2 dal taze soğan

1 adet kırmızı biber

1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

250gram lor peyniri

2 adet yufka

Yarımsu bardağı süt

1 adet yumurta

1 çay bardağı sıvıyağ

Yufkaların üzerine sürmek için:

1 adet yumurta sarısı

SEBZELİ VE PEYNİRLİ KÜÇÜK RULO BÖREKÇİKLER

6 kişilik

250gram lor peyniri

2 dal taze soğan

Yarımdemetmaydanoz

1 adet havuç

1 çorba kaşığı çörekotu

1 su bardağı sıvıyağ

2 adet yufka

PAZI

yapraklarını kaynar suyabatırıpçıkarın. Dahasonra irice

doğrayıpderinbir kabaalın. Üzerinekıyılmışmaydanoz, dereotu,

nane, tazesoğan, kırmızı biber, rendelenmişkaşar peyniri ve lor

peyniri ilaveedipkarıştırın. İçinesüt, yumurtavesıvıyağkatıp

iyiceharmanlayın. Hazırladığınız içharcı 4eşit parçayaayırın.

Yufkaları üst üstedüzbir zemineserinvebüyükbir tencere

kapağı ile4adet yuvarlakçıkarın (üst üstekoyduğunuzyufka-

lardan toplam8adet yuvarlakparçaeldeedeceksiniz). Kalan

yufkaları daböreklerin içinekullanmaküzerebir kenaraalın.

Kestiğiniz iki kat yuvarlakyufkayı 11 cmçapındaki yağlanmış tart

kalıbının içinekenarları taşacakşekildeyerleştirin. Kalanyufka

parçalarından2-3parçakoyunveüzerine içharçtanyayın.

Yufkanındışasarkankısımlarını içedoğrupileyaparak toplayın.

Diğer yufkaları daaynı şekildehazırlayın (toplam4adet börek

olacak). Üzerlerineçırpılmışyumurtasarısı sürünveönceden

ısıtılmış 170derece fırındaüzeri kızaranakadar pişirin.

Aşçınınnotu:

Fırındançıkardığınızböreklerinalt kısmı hamur kaldıysabörekleri

tart kalıbındançıkarınve tel üzerinekoyup, sıcak fırında tekrar

5-10dakikapişirin.

LOR

peyniri, taze soğanın kıyılmış yeşil kısımları, kıyılmış

maydanoz, rendelenmiş havuç ve çörekotunu derin bir kapta

karıştırın. Yufkalardan birini düz bir zemine serin ve sıvıyağ ile

her tarafını yağlayın. Hazırladığınız peynirli karışımın yarısını

üzerine serpin ve sıkıca sararak, rulo yapın. Ruloyu 3 parmak

genişliğinde kesin. Diğer yufkayı da aynı şekilde hazırlayın.

Börek rulolarını dik olarak tepsiye dizin ve önceden ısıtılmış

170 derece fırında üzerleri hafif pembeleşene kadar pişirin.

yesilay.org.tr

70

YEŞiLAY

KASIM 2016

KÜLTÜR