Background Image
Previous Page  69 / 84 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 69 / 84 Next Page
Page Background

KIYMALI VE CEVİZLİ SAC BÖREĞİ

12 adet

500gramkıyma

1 su bardağı iri çekilmiş ceviz

2 çorba kaşığı sıvıyağ

2 adet soğan

2 çorba kaşığı dolmalık fıstık

3 adet ekmek hamuru

Tuz, karabiber, pulbiber

Börekleri kızartmak için sıvıyağ

PASTIRMALI KADAYIFLI GÜL BÖREK

8 adet

150gramçemensiz pastırma

500gramkadayıf

250gramtereyağı

3 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Üzeri için: 2 su bardağı süt

KIYMA

ve sıvıyağı bir tavaya alın. İçine yemeklik doğranmış

soğan ve dolmalık fıstığı ilave edip, kavurun. Ceviz, tuz,

karabiber ve pulbiberi ekleyip, şöyle bir karıştırdıktan sonra

ocaktan alın. Ekmek hamurlarını derin bir kabın içinde yo-

ğurun. Hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar koparıp,

unlu tezgahın üzerindemerdane yardımıyla açın. Bir kenarına

soğuyan iç harçtan koyun ve diğer kısmı üzerine kapatıp,

elinizle bastırarak ay şekli verin. Hamur ve iç harç bitene kadar

aynı işleme devamedin. Yapışmaz yüzeyli bir tavaya 1 çorba

kaşığı sıvıyağ koyun ve 2 adet böreği önlü arkalı kızartın. Diğer

börekleri de aynı şekilde kızartın. Sıcak olarak servis yapın.

TEREYAĞINI

eritip, ılıtın. Kadayıfı büyük bir tepsiye alın ve

üzerine ılıtılmış tereyağı gezdirip, elinizle iyice harmanlayın.

Tereyağlı kadayıfı 8 parçaya ayırın. Bir kadayıf parçasını, düz

bir tezgahın üzerinde elinizle incelterek yayın.

Diğer taraftan iri parçalara ayırdığınız pastırma ile kaşar

peynirini karıştırın ve bu karışımdan 3 çorba kaşığı alıp, aç-

tığınız kadayıfın geniş kısmına yayın. Elinizle sıkı sıkı sararak,

rulo haline getirin ve kendi etrafında sararak gül şekli verin.

Açılmaması için streç filmle sarın. Kalan kadayıf parçalarına da

aynı işlemi uygulayın. Streç filme sardığınız kadayıflı börekleri

buzdolabında 1-2 saat bekletin. Daha sonra streç filmden

çıkarın ve fırın tepsisine yerleştirin. Her birinin üzerine 3-4

çorba kaşığı süt gezdirin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında

üzeri pembeleşene kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

yesilay.org.tr

69

YEŞiLAY

KASIM 2016