SAĞLIKLI YAŞAM
LİMONCİLDE PARLAKLIK,
BADEMGENÇLİKKATIYOR
Sağlıklı ve güzel bir cilde sahip olmanın yolu cilt tipine uygun bakım ve doğru beslenmeden
geçiyor. Gün içinde tüketilen tüm besinler ve alınan sıvı miktarı cildin kusursuz bir
görünüme kavuşmasında büyük rol oynuyor. Dermatoloji Uzmanı Dr. Makbule Dündar, cilt
sağlığını korumak için tüketilmesi gereken gıdalar hakkında bilgi verdi.
Cildin A, E ve C vitamini ihtiyacının karşılanması önemli
A vitamini; dokuların, cildin sağlıklı olmasını sağlayan
ve bağışıklık sistemini güçlendiren bir özelliğe sahiptir.
Havuç, zengin bir A vitamini kaynağıdır. Özellikle yeşil
yapraklı sebzelerde olan E vitamininin; yaraların çabuk
iyileşmesi, yaşlanmanın cilt üzerindeki belirtilerinin
engellenmesi, cildin daha parlak olması ve kırışıklıkların
hafiflemesine önemli katkısı vardır.
C vitamini bağ dokusunu destekleyici özelliği ile cildin
daha parlak bir görünüme kavuşmasına yardımcı olur.
Bunun yanı sıra saç ve tırnak sağlığı üzerinde de oldukça
etkilidir. Kuvvetli bir C vitamin deposu olan limon, cilt
sağlığı ve parlaklığı için tüketilmesi gereken bir besindir.
Brokoli, enginar ve kerevizin gücünü
gözlerinizle görebilirsiniz
Cilt sağlığı için lifli besin tüketimi artırılmalıdır. Lifli
besinler, vücuttaki toksinlerin atılmasına ve arınmaya
yardımcı olur. Brokoli, enginar ve kereviz bu konudaki
en önemli yardımcılardır. Brokoli cildi esnek ve genç
tutmaktadır. Bunun için haftada birkaç kez pişmiş olarak
brokoli tüketilebilir. Kerevizin içindeki K vitamini ise daha
sağlıklı bir kan dolaşımına destek vermektedir. Brokoli,
güneşten hasar gören cildin korunması açısından önemli
bir kaynaktır. Bir enginar günlük lif ihtiyacının neredeyse
yüzde 25-30’unu karşılar. Enginar vücuttaki iltihaplanmayı
ve kızarıklıkları azaltan bir antioksidandır.
yesilay.org.tr
40
YEŞiLAY
•
EYLÜL 2015