Background Image
Table of Contents Table of Contents
Previous Page  40 / 84 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 40 / 84 Next Page
Page Background

SAĞLIKLI YAŞAM

LİMONCİLDE PARLAKLIK,

BADEMGENÇLİKKATIYOR

Sağlıklı ve güzel bir cilde sahip olmanın yolu cilt tipine uygun bakım ve doğru beslenmeden

geçiyor. Gün içinde tüketilen tüm besinler ve alınan sıvı miktarı cildin kusursuz bir

görünüme kavuşmasında büyük rol oynuyor. Dermatoloji Uzmanı Dr. Makbule Dündar, cilt

sağlığını korumak için tüketilmesi gereken gıdalar hakkında bilgi verdi.

Cildin A, E ve C vitamini ihtiyacının karşılanması önemli

A vitamini; dokuların, cildin sağlıklı olmasını sağlayan

ve bağışıklık sistemini güçlendiren bir özelliğe sahiptir.

Havuç, zengin bir A vitamini kaynağıdır. Özellikle yeşil

yapraklı sebzelerde olan E vitamininin; yaraların çabuk

iyileşmesi, yaşlanmanın cilt üzerindeki belirtilerinin

engellenmesi, cildin daha parlak olması ve kırışıklıkların

hafiflemesine önemli katkısı vardır.

C vitamini bağ dokusunu destekleyici özelliği ile cildin

daha parlak bir görünüme kavuşmasına yardımcı olur.

Bunun yanı sıra saç ve tırnak sağlığı üzerinde de oldukça

etkilidir. Kuvvetli bir C vitamin deposu olan limon, cilt

sağlığı ve parlaklığı için tüketilmesi gereken bir besindir.

Brokoli, enginar ve kerevizin gücünü

gözlerinizle görebilirsiniz

Cilt sağlığı için lifli besin tüketimi artırılmalıdır. Lifli

besinler, vücuttaki toksinlerin atılmasına ve arınmaya

yardımcı olur. Brokoli, enginar ve kereviz bu konudaki

en önemli yardımcılardır. Brokoli cildi esnek ve genç

tutmaktadır. Bunun için haftada birkaç kez pişmiş olarak

brokoli tüketilebilir. Kerevizin içindeki K vitamini ise daha

sağlıklı bir kan dolaşımına destek vermektedir. Brokoli,

güneşten hasar gören cildin korunması açısından önemli

bir kaynaktır. Bir enginar günlük lif ihtiyacının neredeyse

yüzde 25-30’unu karşılar. Enginar vücuttaki iltihaplanmayı

ve kızarıklıkları azaltan bir antioksidandır.

yesilay.org.tr

40

YEŞiLAY

EYLÜL 2015