Background Image
Previous Page  79 / 84 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 79 / 84 Next Page
Page Background

ARALIK 2019 79

Hazırlanışı

:

Tavuk tuzlu suda haşlanarak iri

küpler şeklinde doğranır. Fırın tepsisi ya

da borcama alınan karışımın üzerine un, yoğurt,

yumurta ve tuz karışımı dökülerek önceden ısıtılmış

180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Soğan ve

sarımsak minik küp şeklinde doğrandıktan sonra zeytinyağı

ile kavrulmaya başlanır. Ardından aynı büyüklükte doğranmış

biberler ilave edilir. Salça ve doğranmış domatesler ve közlenip

soyulan iri doğranmış patlıcanlar da eklendikten sonra karıştırı-

larak tuz ile tatlandırılıp kenara alınır ve bir arada servis edilir.

Aşçının notu:

Fırında bütün bir tavuk pişirecekseniz, tavuğun gö-

ğüs etinin kurumaması için butları birbirinin

üzerine çapraz şekilde koyarak

pişirin.

Hazırlanışı

:

Bir karıştırma kabının içerisine un

elendikten sonra içine tuz ve su ilave edile-

rek kulak memesinden biraz daha sert kıvamda

yoğurulur. 15 dakika oda sıcaklığında dinlendirildik-

ten sonra dört eşit parça olarak ayırıp yuvarlanır ve oklava

ile normal yufka boyutunda açıldıktan sonra 20 dakika oda

sıcaklığında kurutulur. Kabakların yeşil dış kısımları alındıktan

sonra ufak küp şeklinde doğranıp içerisine yumurta, çok az

sıvıyağ ve tuz ilave edilerek karıştırılır. Bir tezgah üzerine yayılan

yufkanın iki kanatları içe doğru katlanır ve içerisine sıvıyağ

gezdirilerek kabaklı harçtan yayılıp tekrar iki kanat katlanarak

ve fazla sıkıştırmadan yağlanmış tepsiye koyulur. Diğer yuf-

kalar da aynı şekilde koyulup 180 derecelik fırında 25 da-

kika pişirilir. Üstü kızaran böreğe süt gezdirildikten

sonra tekrar fırına verilerek çekmesi sağlanır

ve fırından alınarak üzerinde eritilmiş

kızgın tereyağı gezdirilir.

O

4 adet tavuk but ya da göğüs

O

1 yemek kaşığı domates salçası

O

2

adet kemer patlıcan

O

2 adet domates

O

2 adet sivri biber

O

1 adet kırmızı

çarliston biber

O

1 adet kuru soğan

O

1 diş sarımsak

O

Tuz ve karabiber

O

1 su bardağı un

O

1 su barda-

ğı yoğurt

O

2 yumurta

Hamur için:

O

1 kg. un

O

25 gr. tuz

O

Yeteri kadar su

İç harç için:

O

1 kg. yeşil kabak

O

2 adet yumurta

O

1 tatlı kaşığı tuz

O

1 çay bardağı sıvıyağ

Üzeri için:

O

100 gr. tereyağı

O

400 gr. süt

TAVUK ELBASAN

TAVA (4 Kişilik)

KABAK PİTASI

(12 Kişilik)