kültür
Yeşilay
72
SOFRALARIN
VAZGEÇİLMEZ
LEZZETİ: PİLAV
Anayemeklerin
engüzel eşlikçisi,
sofralarınvazgeçilmez
lezzeti nedir diye
sorsak; hiç şüphesiz
pilav cevabını alırız. Bu
ay sizin içinbirbirinden
lezzetli pilav tariflerini
bir arayagetirdik.
Şimdidenafiyet olsun!
Pirinci
kaynar tuzlu suda 20 dakika bekletin.
Ayvaları soyup küçük kuşbaşı doğrayın.
Tereyağını tencerede eriterek ayvaları 5 dakika
kavurun. Pirinci yıkayıp süzün. Fıstıklarla beraber
ayvaların üzerine ekleyin. 5 dakika kadar kavurun.
Limon suyu, tuz, safran, şeker ve sıcak et suyunu
ilave edin. Üzümleri yıkayıp ekleyin. Kaynamaya
başlayınca ocağı kısıp pilav suyunu çekene kadar
pişirin. Biraz demlendikten sonra sıcak olarak
servis yapın.
AYVALI PİLAV
(6 kişilik)
●
2 su bardağı California Calrose pirinci
●
2 adet ayva
●
3 çorba kaşığı tereyağı
●
2 su bardağı et suyu
●
1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
●
1 çorba kaşığı kuşüzümü
●
2 adet kesmeşeker
●
1 çay kaşığı safran
●
Yarım limonun suyu
●
Yarım çay kaşığı tarçın
●
Tuz