Background Image
Table of Contents Table of Contents
Previous Page  72 / 84 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 72 / 84 Next Page
Page Background

kültür

Yeşilay

72

SOFRALARIN

VAZGEÇİLMEZ

LEZZETİ: PİLAV

Anayemeklerin

engüzel eşlikçisi,

sofralarınvazgeçilmez

lezzeti nedir diye

sorsak; hiç şüphesiz

pilav cevabını alırız. Bu

ay sizin içinbirbirinden

lezzetli pilav tariflerini

bir arayagetirdik.

Şimdidenafiyet olsun!

Pirinci

kaynar tuzlu suda 20 dakika bekletin.

Ayvaları soyup küçük kuşbaşı doğrayın.

Tereyağını tencerede eriterek ayvaları 5 dakika

kavurun. Pirinci yıkayıp süzün. Fıstıklarla beraber

ayvaların üzerine ekleyin. 5 dakika kadar kavurun.

Limon suyu, tuz, safran, şeker ve sıcak et suyunu

ilave edin. Üzümleri yıkayıp ekleyin. Kaynamaya

başlayınca ocağı kısıp pilav suyunu çekene kadar

pişirin. Biraz demlendikten sonra sıcak olarak

servis yapın.

AYVALI PİLAV

(6 kişilik)

2 su bardağı California Calrose pirinci

2 adet ayva

3 çorba kaşığı tereyağı

2 su bardağı et suyu

1 çorba kaşığı dolmalık fıstık

1 çorba kaşığı kuşüzümü

2 adet kesmeşeker

1 çay kaşığı safran

Yarım limonun suyu

Yarım çay kaşığı tarçın

Tuz